My Twitter Feed

9 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μηνύματα για την Επανάσταση

Μηνύματα για την 201η επέτειο της ελληνικής επανάστασης εξέδωσαν πολιτικά πρόσωπα του νομού Κιλκίς, καθώς και νομαρχιακές επιτροπές κομμάτων:

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης

Τιμούμε σήμερα την διπλή γιορτή του Έθνους: την επέτειο της επανάστασης των υπόδουλων Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό την Άνοιξη του 1821,και τη γιορτή πίστης και ελπίδας των Χριστιανών ,του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, αυτοπεποίθησης και αγωνιστι κότητας.

Η Ελληνική επανάσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά την ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους , αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές και είναι συνώνυμη των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους. Με στόχο την απελευθέρωση και την οικοδόμηση ενός δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους και μέσα, σε αντίξοες για την εποχή συνθήκες, ο ανυπότακτος ελληνικός λαός άρχιζε την επανάστασή του, γράφοντας με το αίμα και τη θυσία τους τη συνέχεια της ελληνικής ιστορίας .

Τιμώντας σήμερα την εθνική επέτειο της ελληνικής παλιγγενεσίας, δεν αρκεί μόνο, απλά, να αναφερόμαστε στα γεγονότα. Αλλά, επιβάλλεται να παίρνουμε και τα σωστά μηνύματα εκείνων των αγώνων. Και ταυτόχρονα, να καταλήγουμε στα ουσιώδη και αναγκαία συμπεράσματα για το δικό μας αγώνα. Οφείλουμε, δηλαδή, να οπλιστούμε με τις αρετές και τις αξίες του ελληνισμού. Να εμπιστευτούμε τις δικές μας δυνάμεις, και να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Μέσα στη ζοφερή για την Ευρώπη και τη Χώρα μας σημερινή πραγματικότητα, ο ελληνικός λαός πρέπει να αντλήσει δύναμη και έμπνευση από την σημερινή Επέτειο, στην προσπάθεια του για την διατήρηση του υψηλού φρονήματος.

Η μεγαλύτερη τιμή και παράλληλα υποχρέωσή μας σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, είναι η οικοδόμηση της εθνικής ενότητας ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα, με ισχυρή Δημοκρατία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, που να μπορεί να πορευτεί με στιβαρότητα και ασφάλεια στην εξέλιξη της ιστορίας.

Χρόνια Πολλά, σε όλους τους Έλληνες !!

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης

Με ψυχική ανάταση και εθνική υπερηφάνεια γιορτάζουμε οι όπου γης Έλληνες και Ελληνίδες την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Το έθνος τιμά τη λαμπρή επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τιμούμε την αυτοθυσία, το ηθικό μεγαλείο των προγόνων μας που έγραψαν σελίδες δόξας και διαμόρφωσαν πρότυπα αρετής και αξιοπρέπειας.

Οι πρόγονοί μας, άνθρωποι βασανισμένοι από το ασήκωτο βάρος της σκλαβιάς 400 χρόνων ξεσηκώθηκαν για να διώξουν τον κατακτητή, έχοντας όπλα την καταφυγή στο Θεό και την Υπέρμαχο Στρατηγό, αποφασισμένοι να πεθάνουν πολεμώντας “για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία”.

Οι ηρωικές μορφές των αγωνιστών της Επανάστασης με το πύρωμα της ψυχής και το αίμα τους πάλεψαν και πήραν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, αντλώντας δύναμη από την ορθόδοξη πίστη.

Οι αγωνιστές του ‘21 μας πρόσφεραν το αθάνατο μήνυμα ότι ο άνθρωπος νοείται άνθρωπος μόνο ως ελεύθερος. Επομένως, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Χρέος μας είναι να διδαχθούμε από τις αρετές των προγόνων μας και να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της πατρίδας μας. Η ενότητα, η αγωνιστικότητα, η απαίτηση όπως υπεράνω όλων να τίθεται το εθνικό συμφέρον είναι προϋποθέσεις και οδηγός για καλύτερες μέρες.

Έχουμε καθήκον να το πράξουμε, είναι χρέος στους τιμημένους ήρωες μας και υποχρέωση προς τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Τιμή και δόξα στην αδούλωτη ελληνική ψυχή

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821

Τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους τους αφανείς ήρωες και ηρωίδες που δεν κατέγραψε η Ιστορία, που έδωσαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης

Με τη σκέψη μας στραμμένη στο ηρωικό έπος του ‘21 τιμούμε την εθνική μας επέτειο και δοξάζουμε τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Στο ιερό εικόνισμα της συλλογικής ιστορικής μας μνήμης εντυπώνονται ακέραιες

οι πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει η ελληνική ψυχή. Η τόλμη και η αρετή πυρπόλησαν το φρόνημα ενός μικρού αλλά υπερήφανου λαού, που αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την τυραννία και την θλιβερή μοίρα της ανελεύθερης ζωής που του επιφύλασσε η μακρόχρονη κατοχή, και ύψωσε περήφανα το παράστημά του αποφασισμένος να ματώσει τα δεσμά του, αρκεί να αντικρίσει το φως της Ελευθερίας.

Κανένα εμπόδιο δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ακατάσχετη ορμή ενός δίκαιου αλλά και άνισου αγώνα απέναντι σε μια κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία και στο ισχυρό Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο της Βιέννης.

Η Ελληνική Επανάσταση και η ξεχωριστή θέση που κατέχει στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία, ως συγκινητικό παράδειγμα της μοναχικής πορείας ενός φτωχού έθνους προς την εθνική του ανεξαρτησία, διδάσκει στις νεότερες γενιές ότι η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη είναι ιδανικά αδιαπραγμάτευτα και ότι το μύρο της ευλογίας τους είναι σφραγισμένο με το άλικο αίμα των γενναίων πολεμιστών του απελευθερωτικού Αγώνα, με θάρρος και ανδρεία. Απαιτήθηκαν σκληρές θυσίες για να συμβεί ελληνικό θαύμα με την πίστη στο Θεό, τον αγνό πατριωτισμό και την ομοψυχία να στερεώνουν το βάθρο της Ελεύθερης Ελλάδας στη χορεία των νέων κρατών.

Σήμερα που ο ουρανός της Ευρώπης σκεπάζεται από τα βαριά σύννεφα ενός νέου καταστροφικού πολέμου στη γειτονιά μας,οφείλουμε να επανεκτιμήσουμε τα αγαθά της ελευθερίας μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με αρραγή εθνική ενότητα και συνεννόηση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλο τον πολιτισμένο κόσμο για την επικράτηση της Ειρήνης.

Γιατί μόνο κάτω από τον ήλιο της Ειρήνης μπορούν οι λαοί της γης να ελπίζουν σε πιο όμορφες ημέρες και να διασφαλίζουν την ευημερία τους.

Χρόνια Πολλά, Ελεύθερα και Ειρηνικά στους Έλληνες όλου του κόσμου

Χρόνια Πολλά, Ελεύθερα και Ειρηνικά στο Κιλκίς και στην Ελλάδα μας!

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης 

Η επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα ιστορικό γεγονός με παγκόσμια διάσταση, που έστρεψε τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρώπης στον τιτάνιο αγώνα των Ελλήνων.

Ένας λαός ταπεινωμένος και βασανισμένος ξεσηκώθηκε απέναντι σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία του Σουλτάνου, πήρε τα όπλα και αγωνίσθηκε για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Η επανάσταση του ΄21 δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, οι φωτισμένοι δάσκαλοι του γένους, οι Φιλικοί, ήταν εκείνοι που ενέπνευσαν και θέρμαναν τις ψυχές των Ελλήνων για τον μεγάλο ξεσηκωμό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει το πρώτο ανεξάρτητο εθνικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα 201 χρόνια μετά φέρνουμε στη μνήμη μας τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας, στοχαζόμαστε το μέλλον με τη βαριά κληρονομιά του ΄21, και αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες απέναντι στην ιστορία.

Χρόνια πολλά!

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα. Σήμερα τιμούμε την εξέγερση ενός επαναστατημένου λαού εναντίον της τυραννίας και της σκλαβιάς. Ήταν μια λαϊκή, δημοκρατική επανάσταση, βασισμένη στις αξίες και τα ιδανικά του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Επανάσταση, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη της απολυταρχίας και των αυταρχικών καθεστώτων της Ιεράς Συμμαχίας.

Ο αγώνας των Ελλήνων υπήρξε σύμβολο αφύπνισης και ελπίδας για όσους αγωνίζονταν για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της εποχής, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο νικηφόρος αγώνας των Ελλήνων εναντίον της πανίσχυρης Οθωμανικής αυτοκρατορίας δείχνει ότι στην Ιστορία δεν υπάρχουν μονόδρομοι, κι ότι, αργά ή γρήγορα, η Ελευθερία και το δίκιο επικρατούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμά τους αγωνιστές του τότε, όσους αντιστάθηκαν στους φαινομενικά δυνατούς και ουσιαστικά, νικητές της Ελευθερίας.

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι κανένας συσχετισμός δυνάμεων, όσο αρνητικός και αν είναι, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη. Ο αγώνας των επαναστατών του 1821 ήταν ένας αγώνας δίκαιος, ακριβώς επειδή εξέφραζε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, επειδή τασσόταν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την πλευρά της κοινωνικής εξέλιξης. Αυτό του επέτρεψε και να νικήσει.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν τέκνο μιας εποχής κοσμογονικών αλλαγών, στη διάρκεια της οποίας ο παλιός φεουδαρχικός κόσμος παρήκμαζε, ο νέος καπιταλιστικός κόσμος επικρατούσε ήδη στα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της εποχής και επιδίωκε να επικρατήσει παγκόσμια, τσακίζοντας τις υπάρχουσες φεουδαρχικές εξουσίες, αλλά και τον σκοταδισμό και τους αναχρονισμούς, στους οποίους στηριζόταν.

Αποτέλεσε κρίκο της αλυσίδας των αστικών επαναστάσεων που, στα τέλη του 18ου αιώνα και στις αρχές του 19ου αιώνα, προσέφεραν ριζοσπαστική διέξοδο στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της φεουδαρχίας. Ταυτόχρονα, στρεφόμενη απέναντι σε μια φεουδαρχική αυτοκρατορία στην οποία κυριαρχούσε ο διαφορετικός φυλογενετικά πληθυσμός των Οθωμανών, η Επανάσταση είχε αντικειμενικά και εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα.

Ωστόσο, δεν ήταν η “εθνική ενότητα” αυτή που τροφοδότησε την επανάσταση, αλλά τα συμφέροντα της τάξης των καπιταλιστών (καραβοκυραίων, εμπόρων, τραπεζιτών κλπ.) και των τότε συμμάχων τους (μικροαστικών στρωμάτων, φτωχών αγροτών, εργατών κλπ.), που ασφυκτιούσαν στο φεουδαρχικό πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι επαναστατικές τους επιδιώξεις που στρέφονταν όχι μόνο εναντίον της οθωμανικής εξουσίας, αλλά και ενάντια στους ελληνόφωνους χριστιανούς (ανώτεροι κληρικοί, Φαναριώτες, μερίδα των κοτζαμπάσηδων, των αρματολών κ.ά.) που τη στήριζαν.

Η επικράτηση της Επανάστασης οδήγησε στη συντριβή του φεουδαρχικού μηχανισμού, στην απελευθέρωση των νέων, των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, στη λύτρωση της ανθρωπότητας από το σκοταδισμό και την αμάθεια, στη λύτρωση των λαϊκών στρωμάτων από την εθνοτική καταπίεση, όχι όμως και από την ταξική εκμετάλλευση. Το ανεξάρτητο αστικό έθνος-κράτος στηριζόταν εξίσου στην εκμετάλλευση, αντικατέστησε τους φεουδάρχες εκμεταλλευτές με τους καπιταλιστές.

Στους κόλπους της νέας καπιταλιστικής εξουσίας διογκώθηκε και συνεχίζει να διογκώνεται η αντίφαση ανάμεσα από τη μία στις δυνατότητες που προσέφερε η ανάπτυξη μιας όλο και περισσότερο κοινωνικοποιημένης παραγωγής και από την άλλη στην υπονόμευση των κοινωνικών αναγκών από την καπιταλιστική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και από τις ανάγκες του καπιταλιστικού κέρδους. Από ένα σημείο και έπειτα η καπιταλιστική εξουσία μεταβλήθηκε από υπηρέτη σε εμπόδιο της κοινωνικής εξέλιξης.

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, η καπιταλιστική εξουσία προσφέρει μόνο φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά, οικονομικές κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους για το μοίρασμα των κερδών, των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Τέτοιος είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία, που αποτελεί συνέπεια της σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, αυτό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τη μια μεριά και από την άλλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της. Δεν είναι ένας πόλεμος για την “ελευθερία”, τη “δημοκρατία”, ενάντια στον “αναθεωρητισμό”, ούτε ένας πόλεμος για την “αυτοδιάθεση των λαών”, ενάντια στον “νεοναζισμό”, όπως ισχυρίζονται προσχηματικά τα εμπόλεμα στρατόπεδα. Είναι ένας πόλεμος άδικος, που διεξάγεται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και έχει θύματα την εργατική τάξη και τους λαούς των ”νικητών” και των ”ηττημένων”.

Γι’ αυτό σήμερα δίκαιος είναι κάθε αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Είναι ο ανεξάρτητος από την αστική τάξη και τους διεθνείς της συμμάχους της αγώνας ενάντια στην ξένη εισβολή και κατοχή, που στοχεύει στην ήττα της καπιταλιστικής εξουσίας των επιτιθέμενων και αμυνόμενων, στην κατάκτηση της εργατικής εξουσίας.

Η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, η πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό είναι η μοναδική προοδευτική απάντηση στα αδιέξοδα του γερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, η μόνη λύση για να σταματήσει η ταξική εκμετάλλευση και οι ιμπεριαλιστικές σφαγές που προξενεί.

Ο αγώνας για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και της εξέλιξης, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Γι’ αυτό και η πάλη της εργατικής τάξης και των κοινωνικών της συμμάχων θα νικήσει, όσο ακλόνητος και αν φαντάζει σήμερα ο κατά τα άλλα αλληλοσπαρασσόμενος καπιταλιστικός κόσμος».

Σχολιάστε