My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS από το σχολείο της Μεγ. Βρύσης -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μηνύματα για την Επανάσταση του 21

Μηνύματα για την επέτειο της επανάστασης του 1821 εξέδωσαν πολιτικά πρόσωπα και φορείς του Νομού Κιλκίς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης:

25η Μαρτίου! Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό. Ημέρα ορόσημο για την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό την Άνοιξη του 1821, ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και αγωνιστικότητας, αλλά και ημέρα πίστης και ελπίδας της Χριστιανοσύνης, με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η Ελληνική επανάσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά την ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, με σκοπό τη δημιουργία μιας Ελλάδας με ισχυρή Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ενότητα.
Άλλωστε το Ε της Ελλάδας είναι το γράμμα που έχουν ως αρχικό λέξεις όπως Επανάσταση, Ελευθερία, Ελπίδα, Ευημερία. Έννοιες συνυφασμένες με την ανθρώπινη υπόσταση, αλλά και έννοιες που αποτέλεσαν για το έθνος μας, αφορμή για κοινούς αγώνες υπερασπίζοντας τα ιδανικά της Πατρί δας μέσα από αντίξοες για την εποχή συνθήκες, και δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις να οραματιστεί ένα Κράτος που να μπορεί να πορευτεί με στιβαρότητα και ασφάλεια στην εξέλιξη της ιστορίας.

Ο εορτασμός της φετινής επετείου θα πραγματοποιηθεί μέσα σε κλίμα οδύνης και περισυλλογής από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Επιβάλλεται, συναισθανόμε νοι τη θλίψη και τη δυσφορία των νέων ανθρώπων ,και με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης προς τις οικογένειες των θυμάτων, για την ζοφερή σημερινή πραγματικό τητα που υπάρχει στη Χώρα μας ,να αναλογιστούμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία προόδου, ελπίδας και προοπτικής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τις αρετές και τις αξίες του Ελληνισμού.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης: 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας , ενότητας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης.

Η εθνική μας μνήμη είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής μας, είναι το θησαυροφυλάκιο των ελπίδων μας από γενιά σε γενιά. Χωρίς αμφιβολία, η Επανάσταση του 1821 είναι το πιο σημαντικό γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς πυροδότησε μία σειρά από ζυμώσεις που οδήγησαν στην ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους .

Ο αγώνας των Ελλήνων το 1821 για την Ελευθερία, μας κάνει εθνικά υπερήφανους.

Σήμερα ευλαβικά τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που με τη θυσία τους μάς χάρισαν το υπέρτατο αγαθό, την Ελευθερία.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του ‘21. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας καθοδηγεί.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες Χρόνια πολλά Ελλάδα». 

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης:

“Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη υποκλινόμαστε στο πάνθεον των Αθανάτων, των χιλιάδων αγωνιστών που ύψωσαν αγέρωχα το ανάστημά τους στον κατακτητή, που αντιστάθηκαν με ένοπλο αγώνα κατά της Οθωμανικής υποταγής και πλήρωσαν με στερήσεις, με θυσίες αμέτρητες και με το αίμα τους το τίμημα της ελεύθερης Πατρίδας.

Οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν σε ότι εξέφραζε ο δυνάστης τους: στην τυραννία, στην αδικία, στην ωμή καταπάτηση και περιφρόνηση κάθε ανθρώπινης αξίας που κουρελιαζόταν από τη βαρβαρότητα και τις βιαιοπραγίες του. Και πανθολογουμένως μια χούφτα Έλληνες τόλμησαν και τα έβαλαν με τους ισχυρούς της γης της εποχής εκείνης εξασθενίζοντας τις μοναρχικές επιταγές της Ιεράς Συμμαχίας.

Η 25η Μαρτίου και το πρόταγμα ‘’Ελευθερία ή Θάνατος’’ που έθεσαν απλά και αδιαπραγμάτευτα οι αγωνιστές του ‘21, είναι το ορόσημο ενός μεγαλειώδους Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, μια πολύτιμη διδαχή για τα μεγάλα επιτεύγματα της ελληνικής ψυχής όταν συλλογάται ελεύθερα και πράττει με ενότητα.

Περήφανοι για την ιστορία μας και για τους ήρωές μας, τιμούμε την διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και συμπορευόμαστε με ομόνοια και εθνική αυτοπεποίθηση για να ανεβάσουμε πιο ψηλά την Πατρίδα μας.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας! Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!”

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης:

Η 25η Μαρτίου αποτελεί εμβληματική ημερομηνία για τον απανταχού ελληνισμό, καθώς αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την αφετηρία της εθνικής απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συνδέεται άρρηκτα στην συνείδησή μας με τον ιερό αγώνα των ηρώων της ελληνικής επανάστασης για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Με σεβασμό και υπερηφάνεια τιμούμε τους ήρωες του ’21 και εκπέμπουμε μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής αυτοπεποίθησης.

202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης δοξάζουμε την ιερή παρακαταθήκη των ηρώων αγωνιστών του 1821, διαποτίζοντας την ψυχή μας με τις αρετές της αλληλεγγύης, της αγάπης, του σεβασμού της ελευθερίας, της δημοκρατίας για να πορευθούμε όλοι μαζί να δώσουμε μάχες της σύγχρονης εποχής μας.

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία, το δίδαγμα του 1821 να αποτελέσει κύριο οδηγό στα δημιουργικά βήματα όλων μας.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης:

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ:

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς:

Η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821, εννέα χρόνια πεισματικού αγώνα, θυσίας και αίματος, μέσα σ’ ένα περίπλοκο κοινωνικό σκηνικό, ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 1821 με τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία και ολοκληρώθηκε με την τελευταία νίκη του αγώνα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829, στην Πέτρα Βοιωτίας, υπό την ηγεσία του Δημητρίου Υψηλάντη.

Μελετώντας την Ελληνική επανάσταση, βλέπουμε ότι οι πρόγονοί μας εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων με την απόφαση, να αποτινάξουν τον τυραννικό ζυγό και να αποκτήσουν την ελευθερία τους ή να πεθάνουν. Την απόφαση αυτή, πήραν οι Έλληνες στηριζόμενοι μονάχα στις δικές τους δυνάμεις. Ξεσηκώθηκαν και ανέλαβαν ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο αγώνα, χωρίς να καλοσκεφτούν τις δυσκολίες που θα συναντούσαν. Οι χτεσινοί ραγιάδες επαναστάτησαν κακοντυμένοι, ξυπόλητοι και σχεδόν άοπλοι. Έχοντας πολλές φορές για όπλα τα γεωργικά τους εργαλεία, ορμούσαν κατά του εχθρού και έδωσαν στον κόσμο παραδείγματα απαράμιλλης ανδρείας, θάρρους και αυτοθυσίας, σε στεριά και σε θάλασσα.

Στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας και ενώ η επανάσταση δεν πήγαινε καθόλου καλά, συζητείται η πρόταση να αναλάβει αρχιστράτηγος της Στερεάς Ελλάδας ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, διότι ήταν ο καταλληλότερος για τη θέση αυτή. Όλοι τότε σκέφτονται και συζητούν ποια θέση θα πάρει ο Ανδρέας Ζαΐμης, επειδή ένα χρόνο πριν ο Καραϊσκάκης ήταν αυτός που είχε λεηλατήσει το σπίτι του κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Όταν ο Ζαΐμης είδε ότι όλοι τον κοιτούσαν πήρε τον λόγο πρώτος και είπε:

«Κύριοι ο καθένας από σας ξέρει ότι ο Καραϊσκάκης είναι επαχθείς σε μένα, επειδή κατά τη διάρκεια του εμφυλίου είναι αυτός που λεηλάτησε την περιουσία μου. Γνωρίζω όμως ότι τα συμφέροντα της πατρίδας υπηρετούνται με τον διορισμό του στην αρχιστρατηγία της Στερεάς Ελλάδας και για αυτό πρώτος δίνω την ψήφο μου». Στη συνέχεια αγκάλιασε τον Καραϊσκάκη και τον φίλησε.

Στιγμές μεγαλοσύνης και θαυμασμού καθώς και οδοδείκτης για κάθε ηγεσία.

Χρόνια πολλά

 

 

 

 

Σχολιάστε