My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Με φόντο τη γενοκτονία των Αρμενίων

Tην Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, θα προβληθεί στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο του Κιλκίς “Δημ. Ζωηρός”,  η ταινία “Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ” (The Promise) του Τέρι Τζορτζ, με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

1914. Ο Μεγάλος Πόλεμος παραμονεύει και η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει. Η Κωνσταντινούπολη, η ζωντανή, πολυπολιτισμική πρωτεύουσα, είναι έτοιμη να παραδοθεί στο χάος. Ο Μιχαήλ Μπογκοσιάν (Όσκαρ Αϊζακ) φτάνει στον κοσμοπολίτικο κόμβο ως φοιτητής ιατρικής αποφασισμένος να φέρει τη μοντέρνα ιατρική στο χωριό της καταγωγής του στη Νότια Τουρκία, όπου Τούρκοι μουσουλμάνοι και Αρμένιοι χριστιανοί ζουν ειρηνικά για αιώνες.

Ο φωτορεπόρτερ Κρις Μίερ (Κρίστιαν Μπέιλ) βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να καλύψει γεωπολιτικά θέματα. Είναι αφοσιωμένος στον έρωτα του για την Άννα (Σαρλότ Λε Μπον), μια καλλιτέχνιδα Αρμένικης καταγωγής που συνοδεύει από το Παρίσι μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της.

Όταν ο Μιχαήλ συναντήσει την Άννα, η κοινή καταγωγή τους πυροδοτεί το πάθος μεταξύ τους και ο ανταγωνισμός ξυπνάει ανάμεσα στους δύο άντρες. Όσο οι Τούρκοι συνασπίζονται με τους Γερμανούς και η Αυτοκρατορία στρέφεται βίαια εναντίον των εθνικών μειονοτήτων της, οι δύο άντρες πρέπει να συμφιλιωθούν για να επιβιώσουν από τα γεγονότα που απειλούν τις ζωές τους.

Κάποιες υποσχέσεις δίνονται και κάποιες ξεχνιούνται. Η πιο σημαντική είναι να μείνουν ζωντανοί και να πουν την ιστορία όπως την έζησαν.

Ο σπουδαίος σεναριογράφος Τέρι Τζορτζ, που ξεχώρισε για ταινίες όπως το “Στο όνομα του πατρός” και το “Ο Μποξέρ” για τις ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και το Hotel Rwanda για τους καταδιωκόμενους πολίτες της φυλής των Τούτσι, αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά ηνία και στρέφει το βλέμμα του σε ένα συγκλονιστικό γεγονός που άλλαξε το ρου της παγκόσμιας ιστορίας.

Με επίκεντρο το επίμαχο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, “Η Μεγάλη Υπόσχεση” διηγείται μια επική ερωτική ιστορία που θέλει τους ταλαντούχους Κρίστιαν Μπέιλ (American Psycho, The Dark Knight) και Όσκαρ Αϊζακ (Star Wars: The Force Awakens, Ex Machina) να διεκδικούν την καρδιά της γοητευτικής Σαρλότ Λε Μπον (The Walk), ενώ η μοίρα τους φέρνει κοντά εξαιτίας των κοσμοϊστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1914.

“Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ” (The Promise)
Η.Π.Α. / Ισπανία
• Σκηνοθεσία: Τέρι Τζορτζ
• Σενάριο: Τέρι Τζορτζ, Ρόμπιν Σγουίκορντ
• Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Αϊζακ, Κρίστιαν Μπέιλ,
Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό
• Διάρκεια: 134 λεπτά
• Βραβείο Σκηνοθεσίας Arpa International Film Festival USA
• Βραβείο καλύτερης ταινίας Heartland International Film
Festival USA

Σχολιάστε