My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Με τον ήλιο τους βγάζω,

…με τον ήλιο τους βάζω. Τι έχουν οι ιθαγενείς και ψοφάνε;

Του Στέλιου Κούλογλου.


Γιατί δεν κάμπτεται η επιδημία, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες μας αρέσει να συγκρινόμαστε; Ας δούμε μερικές αιτίες, γνωστές και μυστικές.

1. Ας υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος 35 ετών μαθαίνει ότι κάποιος τον οποίο συνάντησε πρόσφατα είχε προσβληθεί από τον ιό. ‘Η ο ίδιος έχει μικρο-συμπτώματα. Αν πάρει τον ΕΟΔΥ τηλέφωνο, θα τον συμβουλεύσει να κάτσει σπίτι. Αλλά ο άνθρωπος μας δεν μπορεί, γιατί έχει ανάγκη τη δουλειά. Και δεν έχει χρήματα να κάνει τεστ, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να τα συνταγογραφήσει και κοστίζουν ακριβά.

Τι θα κάνει, αν δεν έχει να προστατεύσει κάποιον μεγαλύτερο στο σπίτι; Θα πάρει το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του, κολλώντας μερικούς στο δρόμο ή στην επιχείρηση.

2. Το παρακάτω συμβαίνει τώρα. Σε μια πόλη της Βορείου Ελλάδος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ένα ίδρυμα ηλικιωμένων είναι στο κόκκινο. Έχουν κολλήσει οι φιλοξενούμενοι και οι εργαζόμενοι. Ποια ήταν η συμβουλή που δόθηκε στους τελευταίους; Aν δεν έχουν συμπτώματα, ακόμη και θετικοί να είναι στα τεστ, να πάνε στη δουλειά για το ίδρυμα θα καταρρεύσει. Βάλτε πόσοι ηλικιωμένοι θα κολλήσουν και θα πεθάνουν και πόσο γρήγορα μπορεί να διαδοθεί ο κοροναϊός στον υπόλοιπο πληθυσμό.

3.Στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί έχουν ζητήσει, όσοι ασθενείς δεν χρειάστηκε να διασωληνωθούν και παίρνουν στα γρήγορα εξιτήριο για να αδειάσει κανένα κρεβάτι, να φιλοξενούνται για μια εβδομάδα σε ξενοδοχεία για να αποθεραπευθούν πλήρως. Το υπουργείο Υγείας τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Έτσι γύρισαν σπίτι τους, επιμολύνοντας τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

4. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να φιλοξενούνται στα «επιταγμένα» νοσοκομεία της πόλης. Αλλά όπως είπε ο κ. Σαραφιανός, του οποίου η κυβέρνηση επίταξε την ομώνυμη κλινική: «Ενώ μας αδειάσαν άρον άρον από ασθενείς, μπλέξαμε σε γραφειοκρατικά και τεχνικά θέματα και δεν έχει έρθει κανείς στην κλινική μου». Γιατί το δημόσιο πληρώνει για κάτι που δεν χρησιμοποιεί, μόνο ο Θεός και ο Κικίλιας ξέρουν.

Προσθέστε τώρα και τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον οποίο δεν έχουν κάνει τίποτα και μπορείτε να συμπεράνετε γιατί η πανδημία δεν χαλιναγωγείται. Οι άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα και το λυπηρό είναι ότι, με λίγες εξαιρέσεις, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής κάνουν αναλύσεις στα κανάλια και συγκαλύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες. Τέτοιος εξευτελισμός τόσων επιστημόνων, σπάνια έχει συμβεί.

Τα νέα δεν είναι καλά ούτε από την ανάλυση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή βέβαια, λόγω του lockdown, που παρατείνεται επ αόριστον με την κυβερνητική ανικανότητα να δολοφονεί την οικονομία, το κύμα θα μειωθεί. Προς το παρόν, αυτό που εφαρμόζεται είναι ένα είδος σιωπηλής ανοσίας της αγέλης από τον Μητσοτάκη τον Β, τον ποδηλάτη.

Μέχρι να έρθει το εμβόλιο, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας «οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη μέρα που θα έρθουν τα εμβόλια». Πάλι καλά. Είναι ικανοί να τους ξεκινήσουν πριν έρθει.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε