My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η συμμετοχή αλλάζει τα πράγματα

(Βίντεο) Λίγο πριν την τελική ευθεία βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία και ο Στέφανος Παραστατίδης είναι ασταμάτητος ενόψει της εκλογής του στη Βουλή.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψηφίου Βουλευτή του ν. Κιλκίς ήταν το Χωρύγι, όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν τόση που έκλεισε τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Άξονας της ομιλίας ήταν οι λόγοι που το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη προοδευτική επιλογή για τους πολίτες.

Όπως τόνισε είναι το μόνο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη, την πρόοδο και την ευημερία για όλους, χωρίς να λαϊκίζει και δημαγωγεί για να κερδίσει μια χούφτα σταυρούς που θα εξασφαλίσουν απλώς την εξουσία. Θερμός υποστηρικτής των δικαιωμάτων και κάθε έκφρασης της Δημοκρατίας, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου:

«Χωρίς τη συμμετοχή μας δεν αλλάζει οτιδήποτε. Όσο δεν συμμετέχουμε, τόσο δίνουμε χώρο στους οπορτουνιστές και στους τυχοδιώκτες. Όσο απέχουμε από τα πράγματα, τόσο περισσότερο κερδίζουν αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική για ίδιον όφελος, που χρησιμοποιούν την πολιτική για τα χρήματα ή τη δόξα.

Καταλαβαίνω ότι λείπει η έμπνευση, ότι ζοριζόμαστε ιδεολογικά, ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο να αναγνωστεί, που προσπαθούμε να κατανοήσουμε με εργαλεία του χθες, που απολιτίκ κριτήρια που δεν μπορούν να διαχωρίσουν την πρόοδο από τη συντήρηση.

Όμως, η συμμετοχή είναι που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, οι άνθρωποι είναι που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, οι ιδέες είναι που μπορούν να αλλάξουν τις κοινωνίες.

Ένα χρόνο πριν, όταν κλήθηκα να είμαι υποψήφιος, το νομό μας τον είχαν ξοφλημένο. Το ΠΑΣΟΚ στις μετρήσεις είχε μόλις 4% κι η Χρυσή Αυγή ήταν στο 12%. Σε έναν τριεδρικό νομό όπου το τρίτο κόμμα παίρνει την έδρα, εμείς ήμασταν πολύ χαμηλά. Δείτε όμως πώς αλλάζουν τα πράγματα, πώς έχουμε ανέβει. Ξεκινήσαμε, κάνουμε εκδηλώσεις, όπως γινόταν παλιά, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο. Στο Πολύκαστρο είχαμε 300 άτομα στη συγκέντρωσή μας προχθές, ενώ στις εκλογές του 2015 τα ψηφοδέλτια ήταν μόλις 133. Ο κόσμος επιστρέφει στις ρίζες του.

Σέβομαι οποιονδήποτε πολίτη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, σέβομαι κάθε δημοκρατική επιλογή. Καθένας εξάλλου κρίνεται από την εφαρμοσμένη του πολιτική. Πιστεύω όμως ότι ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσουμε στο σπίτι. Κι είμαι σίγουρος ότι, αν το νομό Κιλκίς τον είχαν πριν ένα χρόνο ξοφλημένο, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή επανάσταση και να φέρουμε ένα αποτέλεσμα που θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους.

Γιατί είμαστε ένας μικρός νομός, που έχει πολλές δυνατότητες. Κι έχουμε τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν γι’ αυτό».

Στο μεταξύ, στην ανάγκη να βρεθούν οι προοδευτικοί πολίτες και πάλι γύρω από τις ιδέες και τις αξίες τόνισε ο Στέφανος Παραστατίδης στην ομιλία στο Ηλιόλουστο, στηρίζοντας τη Δημοκρατική Παράταξη που έχει τους ανθρώπους που μπορούν να εκφράσουν τους προοδευτικούς πολίτες, αναδεικνύοντας το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών:

«Υπάρχουν αυτοί που μπορούν να δώσουν το παράδειγμα. Δεν ψάχνουμε εύκολες λύσεις, ψάχνουμε να βρούμε το δρόμο μας, χτίζοντας γύρω από τις ιδέες μας, μακριά από την εξουσία. Ματώσαμε στα χρόνια της κρίσης, και για να τα καταφέρουμε έπρεπε να μείνουμε εκτός εξουσίας, αυτόνομα, να χτίσουμε γύρω από τις ιδέες μας, όχι με ενδιάμεσο το συμφέρον, αλλά με συνδετικό ιστό την ιδεολογία μας.

Αυτός ο χώρος μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο του κι εξαρτάται από όλους μας.

Κάναμε ένα πρώτο βήμα, πάμε στο επόμενο, να το κάνουμε σιγά σιγά, σε έναν χώρο που δεν εξαπάτησε, δεν λοιδόρησε, δεν πετροβόλησε, δεν βγήκε στις πλατείες κι έβγαλε κρεμάλες, ούτε είπε ότι θα σκίσει μνημόνια, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα πάει το βασικό μισθό στα 750 ευρώ αύριο, ότι θα καταργήσει τα διόδια κι όταν έγινε κυβέρνηση τα διπλασίασε σε αριθμό και σε τιμές.

Εμείς πάμε με οδηγό μας την αλήθεια και με σχέδιο για το αύριο, με νέα στελέχη που αξίζουν κι έχουν επιλέξει να πορευθούν στα δύσκολα, να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Σιγά σιγά θα γίνει, μαζί θα το κάνουμε, γι’ αυτό χρειάζεται να βάλετε πλάτη. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας».

Δελτίο τύπου από Στέφανο Παραστατίδη

Σχολιάστε