My Twitter Feed

1 Νοέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνέχεια τριβών για ΔΣ Κιλκίς -

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019

Σιωνίδης: Στελεχώστε τα ολιγομελή -

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019

Πρόσφυγες και στη Πικρολίμνη; -

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019

ΤΕΒΑ: Διανομή ειδών στη Παιονία -

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος, 2019

Κινητοποίηση του ΓΕΛ Ευρωπού -

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος, 2019

Διόδια: Αναβολή της κινητοποίησης -

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος, 2019

Το ΔΣ Κιλκίς για τα ολιγομελή -

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος, 2019

Περιοδεία ΚΚΕ για Ολιγομελές -

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος, 2019

«Με ξενοφοβίες η κυβέρνηση»

Τα ξενοφοβικά χαρακτηριστικά της παρούσας κυβέρνησης με άμεση στόχευση στο συντηρητικό της ακροατήριο είναι εμφανή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις».

Αυτό υπογράμμισε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι “υποκριτικά τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της μη έκδοσης της ιρανής Σεραρέ”.

Χαρακτηριστικά σημείωσε η κ. Αγαθοπούλου: «Χαίρεστε γιατί ήταν μία γυναίκα, λες και δεν ξέρετε ότι οι περισσότερες γυναίκες σ’ αυτά τα κράτη υποφέρουν και δέχονται βία και μπορεί να είναι και αυτός λόγος εξόντωσης τους.»

Συνέχισε τονίζοντας: «Κάνετε ότι δεν το ξέρετε και έρχεστε και καταργείτε την εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων.»Επίσης η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι πραγματικός σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να καταστρατηγήσει την διαδικασία του ασύλου ώστε να αυξηθούν οι απορρίψεις ασύλου, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις οδηγίες της ΕΕ και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Συνέχισε αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για την υγειονομική πολιτική στους πρόσφυγες.

Ανέφερε η κ. Αγαθοπούλου: «Τολμήσατε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ μέσα να ειρωνευτείτε τους ανθρώπους που πάσχουν από μετατραυματικό στρες και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε αυτό, μίλησε για φάμπρικα νομιμοποιητικών εγγράφων με δικαιολογία το μετατραυματκό στρες. Είναι ντροπή και γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με τέτοιες δηλώσεις, διότι, αν είχατε ασχοληθεί έστω και στο ελάχιστο, θα ξέρατε ότι στα εγχειρίδια του ΠΟΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την υγειονομική πολιτική για πρόσφυγες και μετανάστες θα βλέπατε κατ’ αρχήν, ότι για να υπάρχει δημόσια υγεία σε μια χώρα που έχει τέτοιους πληθυσμούς είναι υποχρέωσή της να υπάρχει μέλημα για την υγεία των προσφύγων και των μεταναστών, γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημόσια υγεία η κάλυψη των πληθυσμών αυτών, ενώ εσείς έρχεστε και κάνετε ακριβώς το αντίθετο, έρχεστε και συρρικνώνετε το δικαίωμα πρόσβασής τους στην υγεία, περιορίζοντάς το μόνο σε επείγοντα περιστατικά. Πώς μιλάτε για ασφάλεια, που την κάνατε σημαία, του γενικού πληθυσμού, όταν δεν σας ενδιαφέρει η υγειονομική ασφάλεια του ελληνικού πληθυσμού; Αν συμβουλευόσασταν τα εγχειρίδια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα βλέπατε ότι υπάρχει ειδική αναφορά στις εκθέσεις αυτές για το μετατραυματικό στρες, διότι δεν είναι μια φάμπρικα πλαστών δικαιολογητικών, αλλά μια σοβαρή πάθηση που μπορεί να έχει τις αιτίες της σε όλες τις φάσεις της μετανάστευσης, από τις χώρες καταγωγής μέχρι και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.»

Στο τέλος αναφέρθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας: «Θα κλείσω λέγοντας ότι, αν θα καταφέρετε να μειώσετε τις ροές και να αυξήσετε τις επιστροφές, μένει να το δούμε. Ο μη σχεδιασμός, που είχατε μέχρι τώρα, δεν δίνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα, γι’ αυτό, όμως, που φαίνεται -και είμαστε σίγουροι- είναι ότι μετατρέπετε την Ελλάδα σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος και σε μια χώρα καταστολής. Εδώ, κύριε Χρυσοχοΐδη, σας αξίζουν προσωπικά συγχαρητήρια, διότι καταφέρατε να κάνετε την Αστυνομία, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρούσα παντού, στους ελέγχους των αιτήσεων ασύλου, στους ελέγχους για το κάπνισμα, στους ελέγχους προβολής ταινιών, παντού. Αυτή είναι η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας και εσείς είστε ο καλύτερος Υπουργός της αυτήν τη στιγμή.»

Δείτε την τοποθέτηση της κ. Αγαθοπούλου:

Σχολιάστε