My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Με επιτυχία το Κουρμπάνι στο Κιλκίς

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, σε συνεργασία με τον ομώνυμο Σύλλογο Στενημαχιτών του Κιλκίς αναβιώνοντας και το παραδοσιακό κουρμπανι τηρώντας την παράδοση που μετέφεραν οι προγονοί μας από την Στενήμαχο.

Το πανηγύρι άρχισε, όπως κάθε χρόνο, με αγιασμό που τέλεσαν οι Εφημέριοι της Ενορίας π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και π. Ευστάθιος Κοντοζίδης, παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη, του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Τσαντάκη, του Προέδρου του Δημητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Τσογγίδη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος κ. Μαρίας Τσοπούλου, της Προέδρου του Δ.Σ. Του Συλλόγου κ. Ευαγγελίας Μαυρομάτη, την παραμονή της εορτής Σάββατο 28 Ιανουαρίου και αμέσως μετά ευλόγηση των πανηγυριστών που ετοιμάζουν το κουρμάνι, πανηγυρικό εσπερινό και κέρασμα στο χώρο του υπό ανέγερσιν ενοριακού πνευματικού κέντρου.

Την κυριώνυμη ημέρα του εορτασμού, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία έψαλλε η βυζαντινή χορωδία της Ενορίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Σάββα Ηλιάδη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Επιφάνιος αναφερόμενος στην εορτή του Αγίου Τρύφωνος αλλά και στην ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειοτυργίας ο προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς “Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ” ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Ευαγγελία Μαυρομάτη και τα μέλη του Δ.Σ. για την άριστη συνεργασία αλλά και την τήρηση και συνέχιση των εθίμων και παραδόσεων των προγόνων μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράσθηκε στους πιστούς άρτος και σταφύλι κατά το έθιμο και το κουρμπάνι.

Χρήστος Καναρόπουλος

Σχολιάστε