My Twitter Feed

10 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με αφορμή την τραγωδία Γάζας – Ισραήλ

Να μη προδώσεις την Πατρίδα σου με τις ιδέες ή το συμφέρον σου.

Του Κώστα Κιλτίδη.


Ήταν η περίοδος της μεγαλύτερης με ειρήνη τραγωδίας της Ελλάδος. Το 2010, όταν κατέθεσα, εκστομίζοντάς την προς τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την ως άνω έκκλησή μου.

Οι σχέσεις μου ήταν πάντα άριστες με όλους τους συναδέλφους στη Βουλή , με ευπρέπεια και δεοντολογία. Οι συνάδελφοι εξεγέρθηκαν, εκτιμώντας ότι τους προσβάλω. Εγώ όμως κατέθετα την μύχια σκέψη και φόβο μου στην πολιτική μου διαδρομή. Αναγκάσθηκα ως εισαγωγή στην επεξήγησή μου, να καταθέσω και την πρόδρομη αυτής της φράσεως ουσία.

Τους τόνισα, ότι χαρακτηρίζονται ως προδότες στην ιστορία τα πρόσωπα εκ του αποτελέσματος. Βρίθει η ιστορία από προδότες με τις καλλίτερες και αγαθότερες προθέσεις, φέρνοντας το παράδειγμα της προδοσίας της Κύπρου από τον Ιωαννίδη, που νόμιζε ότι θα πετύχει την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Έτσι τους κατέθεσα αυτό που με βασανίζει από έφηβο, μη προδώσω την Πατρίδα μου με τις ιδέες μου.Για συμφέρον δεν διανοούμαι να το συζητήσω.

Αφού τους είδα απορημένους, τους εξήγησα όσο μπορούσα απλά, ότι η παρόρμηση, η λάθος πληροφόρηση ή η εξώθηση κατά τα πιστεύω μου, αν έχω θέση εξουσίας, μπορεί να οδηγήσει σε προδοσία. Τότε τους ζήτησα να σηκώσουμε ανάστημα οι 300 για ενωμένη αντίδραση προς τους ξένους και τους θεσμούς τους , που «σακάτεψαν» χώρα και πολίτες για δεκαετίες.

Όλα αυτά τα καταθέτω, για να σας δώσω δύο παραμέτρους της τραγωδίας στο Ισραήλ και στην Γάζα. Η Χαμάς είναι ξεκάθαρο, ότι κινείται έξω από την συντεταγμένη πορεία των Παλαιστινίων. Ηθελημένα ή κατευθυνόμενη η Χαμάς ενήργησε εγκληματικά , προσποιούμενη τις ιδέες των Παλαιστινίων. Η ιστορία θα κρίνει αν πρόκειται εκ του αποτελέσματος ενέργεια προδοτική. Ο απάνθρωπος όμως τρόπος δράσεως, μας επιτρέπει να ερμηνευτεί ως προδοτική για τα συμφέροντα των Παλαιστινίων.

Από την άλλη πλευρά στο Ισραήλ, ένας αμφισβητούμενος πρωθυπουργός για διαφθορά διαπραγματεύεται τα συμφέροντα της Πατρίδος του κατά το συμφέρον του. Είναι πασιφανές , ότι επιζητεί την εκτόνωση των προβλημάτων του με «αφορμή» την σφαγή από την Χαμάς. Η Δύση και η Ανατολή προβληματισμένοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για ότι ο Νετανιάχου προτείνει. Ήδη στον αντίποδα βιώνουμε , άλλες θηριωδίες έναντι αμάχων στην Γάζα.

Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά των δύο μερών, εξηγείται μόνον από την διαστροφή της ιστορίας. Οδηγεί δε νομοτελειακά σε ζουρλομανδύα και παραφροσύνη, ακυρώνοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης υπόστασης. Είθε αυτοί που μπορούν, να δουν βαθειά και ανθρώπινα .

Σχολιάστε