My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μετανάστες, τζιχαντιστές με ΑΦΜ

Του Περικλή Κοροβέση.


Ο διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και δ/ντής Ερευνών του ΕΙΕ, κ. Αλ. Κεφαλάς, μας ενημερώνει και μας προειδοποιεί από την εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Η αιφνίδια απόβαση 543 μουσουλμάνων εποίκων με 13 λέμβους στη Λέσβο αντανακλά την καθολική διάλυση της χώρας και την ανυπαρξία στοιχειώδους εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας.

Πράγματι σε περίπτωση αιφνιδιαστικής τουρκικής επίθεσης είναι φανερό ότι οι αθέατες λέμβοι θα αποβιβάσουν χιλιάδες Τούρκους κομάντος χωρίς οι αστυνομικές αρχές του νησιού να αντιληφθούν το παραμικρό. Δοθέντος επίσης ότι 100.000 τζιχαντιστές στη Συρία σύντομα θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα ώστε να αποκτήσουν ΑΦΜ, επιδόματα και φροντίδα, που γενναιόδωρα χορηγεί το πολιτικό σύστημα μέσω της αφαίμαξης των αφώνων εγχωρίων υποζυγίων […] Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιφέρει την κοινωνική σήψη και τη διάλυση της κοινωνίας» (Εφ.Συν.», 3/9/19).

Επιπλέον έχουμε και τις αναλύσεις της Ν.Δ. όπως τις εξέφρασαν οι κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, που ύστερα από δικές τους έρευνες και μελέτες κατέληξαν στο επιστημονικό συμπέρασμα πως πρόσφυγες είναι μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία. Και αυτοί είναι το 7%. Το υπόλοιπο 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες και έρχονται για οικονομικούς λόγους. Ακόμα και αυτοί που έρχονται από το Αφγανιστάν είναι οικονομικοί πρόσφυγες. Κατά τον κ. Γεωργιάδη, αυτή η χώρα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δηλαδή απ’ ό,τι αφήνει να εννοηθεί εκεί επικρατεί γαλήνη και ηρεμία που μπορεί να συγκριθεί με κάποια σκανδιναβική χώρα. Ωραία αφηγήματα για την τηλεόραση, όπου ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αρκεί να δημιουργεί θέαμα και να φέρνει διαφημίσεις. Το θέαμα δεν έχει απαιτήσεις επιστημονικής μελέτης. Ολα χωρούν, φτάνει να προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και να διασκεδάζουν την πλήξη του.

Αλλά εδώ δεν πρόκειται για θέαμα. Στην περίπτωση του κ. Κεφαλά έχουμε ένα πολιτικό άρθρο. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε τη μεταναστευτική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. με τη σιωπή του μας αφήνει να καταλάβουμε πως τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης). Και εδώ μπορούμε να διαπιστώσουμε νεοφασιστικές θέσεις. Αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε για να μη θεωρηθεί αφορισμός ή αυθαίρετος χαρακτηρισμός.

Πρώτον, για τον διδάκτορα κ. Κεφαλά. Πώς μέτρησε τους τζιχαντιστές; Και από πού είναι η πληροφορία πως θα έρθουν στην Ελλάδα; Εχει στοιχεία από κάποια υπηρεσία και τα κρατάει μυστικά; Στο αντισυριζαϊκό του μένος, ξεχνάει πως τώρα κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. εδώ και τέσσερις μήνες.

Είναι αυτή η υπεύθυνη για την «κοινωνική σήψη», για την «καθολική διάλυση της κοινωνίας και την ανυπαρξία εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας»; Και αν αυτά είναι κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα συντηρεί η Ν.Δ.; Και δεν μας εξηγεί από πότε οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν αναθέσει την άμυνα του νησιού στις αστυνομικές αρχές. Να έχει άραγε κάποια άκρη στην ΕΥΠ και να μαθαίνει πρώτος τέτοιες σημαντικές αλλαγές; Και εδώ έχουμε μια καθαρή έκφραση του νεοφασιστικού λόγου: «κοινωνική σήψη και διάλυση», «ανασφάλεια» και οι κυνηγημένοι άνθρωποι γίνονται τζιχαντιστές.

Η εκδοχή της Ν.Δ. διά στόματος Βορίδη-Γεωργιάδη εκφράζει το κυρίαρχο ρεύμα του νεοφασισμού της Ευρώπης, που βλέπει τους μετανάστες σαν εισβολείς και απειλή του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και τον σταδιακό εξισλαμισμό της Ευρώπης, λόγω της υπογεννητικότητας των εγχωρίων και της υπεργεννητικότητας των μουσουλμάνων.

Σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, σε Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Αφρική, ο μόνος πόλεμος που υπάρχει είναι στη Συρία. Το Αφγανιστάν, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο, με διαρκή εμφύλιο πόλεμο (άσχετα από τις διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα), είναι μη εμπόλεμο. Αλλά δεν υπάρχουν πολιτικοί πρόσφυγες από αυταρχικά καθεστώτα; Και όταν μια χώρα αδυνατεί να θρέψει τους κατοίκους της, βρίσκεται σε άλλον τύπο πολέμου. Και αυτός λέγεται πείνα.

Αναγκαστικά θα φύγουν και θα πάνε εκεί που υπάρχει ψωμί. Και ήδη έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε περιβαλλοντικούς μετανάστες που η χώρα τους δεν ερειπώθηκε από βομβαρδισμούς, αλλά από την καταστροφή της φύσης. Και αυτό το νέο προσφυγικό κύμα αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο και θα μετρηθεί σε πολλά εκατομμύρια.

Ο νεοφασισμός εδώ δεν βλέπει ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί λύση. Βλέπει επαναπροώθηση και καταστολή. Δηλαδή έναν νέο εχθρό της κοινωνίας, κοινωνική κληρονομιά του αντισημιτισμού. Εδώ κάθε έννοια ανθρωπισμού εξοβελίζεται, ο άνθρωπος εκμηδενίζεται και γίνεται λαθρομετανάστης, άρα παραβάτης επειδή επιδιώκει να ζήσει. Και όσο η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στις ρίζες του, τροφοδοτεί την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον αποκλεισμό, δημιουργώντας τη βάση του νεοφασισμού.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε