My Twitter Feed

6 Ιούνιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ζητά έκτακτο ΔΣ για τα διόδια -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Θα φτάσει το τρένο στη ΒΙΠΕ; -

Δευτέρα, 5 Ιούνιος, 2017

Εξάρθρωση κυκλώματος -

Κυριακή, 4 Ιούνιος, 2017

Κρούσια: 16 χρόνια Βοτανικός Κήπος -

Κυριακή, 4 Ιούνιος, 2017

ΔηΣυ: Εκδήλωση σε Αξιούπολη -

Κυριακή, 4 Ιούνιος, 2017

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό -

Σάββατο, 3 Ιούνιος, 2017

Πρωτιά ΔΑΚΕ στους δασκάλους -

Σάββατο, 3 Ιούνιος, 2017

Ουρές στα τελωνεία από ΠΓΔΜ -

Παρασκευή, 2 Ιούνιος, 2017

Μετανάστες που χωράνε σε μια βαλίτσα!

Με τηλεχειρισμό άνοιγαν οι κρύπτες σε δύο τουριστικά λεωφορεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης. Στο εσωτερικό του ενός λεωφορείου, ακριβώς πάνω από τον χώρο χειραποσκευών, εντοπίστηκε κρύπτη, όπου είχαν στοιβαχτεί μπρούμυτα 11 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Γεωργία και σκοπός των διακινητών ήταν η μετεπιβίβαση των λαθρομεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δεύτερου λεωφορείου, πίσω από το ψυγείο του οχήματος. «Το μεγαλύτερο σοκ είναι όταν εντοπίζουμε φορτηγά όπου ένας ή περισσότεροι μετανάστες έχουν ήδη πεθάνει και οι υπόλοιποι ταξιδεύουν με το πτώμα ακόμη και μέρες, όπως πρόσφατα σε νταλίκα που εντοπίστηκε σε πλοίο από την Κρήτη», περιγράφει αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ – απ` το οποίο η ως άνω παράγραφος – για τη μεταφορά λαθρομεταναστών στη χώρα μας, αναφέρει και τα εξής:

Κρυμμένοι μέσα σε μηχανές αυτοκινήτων, μπαγκαζιέρες, σε… ταμπλό και χώρους αποσκευών λεωφορείων, κυνηγούν την ευκαιρία να περάσουν από την Ελλάδα σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Για δεκάδες παράνομους μετανάστες το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι ή Πάτρα – Μπάρι είναι το μοιραίο. Για τους περισσότερους το ταξίδι τελειώνει σε ένα κέντρο κράτησης.


«Αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα ξεπερνούν κάθε φαντασία», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Ανθρωποι διπλώνονται για να χωρούν μέσα σε μια βαλίτσα. Μετανάστες ταξιδεύουν για μέρες στον χώρο της ρεζέρβας ή στον κενό χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου. Εχουμε βρει κρυμμένους ανθρώπους μεταξύ ταμπλό και μηχανής. Μέχρι και μέσα στα καθίσματα είχαν κρυφτεί για να περάσουν τα σύνορα».
Στην άλλη πλευρά του Ιονίου, οι ιταλοί αστυνομικοί, εξοπλισμένοι με θερμικές κάμερες απεικόνισης, πιάνουν όσους ξεφεύγουν από τις ελληνικές Αρχές. Οι ιταλικές Αρχές έχουν κατασχέσει δεκάδες αυτοκίνητα: οχήματα όπου οι κρύπτες ανοίγουν με τηλεχειριστήριο, μικροσκοπικές κρύπτες όπου οι μετανάστες διπλώνονται προκειμένου να χωρέσουν. Προχθές το πρωί η κάμερα θερμικής απεικόνισης χτύπησε κόκκινο και πάλι στο Μπάρι. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 24χρονο βούλγαρο υπήκοο Ιβαΐλο Καλογιάνοφ και την 39χρονη φίλη του Γκεοργκίεβα Στανισλάβα να ανοίξουν το καπό του αυτοκινήτου τους, μάρκας Νισάν, με το οποίο είχαν ταξιδέψει από την Πάτρα στο Μπάρι. Στο εσωτερικό της μηχανής βρισκόταν κρυμμένος ένας 22χρονος Αφγανός που ταξίδευε για περισσότερες από 20 ώρες!
«Σε μια περίπτωση ξηλώσαμε το ταμπλό ενός αυτοκινήτου», αναφέρει αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. «Ο διακινητής είχε μετατρέψει τον ελάχιστο αυτό χώρο σε κρύπτη και μετέφερε έναν Αφγανό, που του είχε πληρώσει 1.000 δολάρια για να τον περάσει στην Ιταλία. Σε άλλη περίπτωση βγάλαμε δύο μετανάστες από τον χώρο της ρεζέρβας ενός Ι.Χ». Σε μια τρίτη, εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα οδηγός νταλίκας που είχε μετατρέψει μέρος της δεξαμενής καυσίμου σε κρύπτη, όπου μετέφερε τρεις λαθρομετανάστες!

 

Σχολιάστε