My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μεταλλεία: Τι έγραψαν για πορεία

Δείτε τι έγραψαν χθες κάποιες ιστοσελίδες για το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία Κιλκίς, Χαλκιδικής και Αλεξανδρούπολης.

Με πορεία ξεκίνησε η «εβδομάδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού»

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ήταν η πρώτη μέρα δράσης της «εβδομάδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού». Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε Γιάννενα, Αθήνα και Αγρίνιο.

Διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και τη Θράκη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης και παρέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης προς το προξενείο του Καναδά, όπου παρέδωσαν εκ νέου ψήφισμα. Τελικά η πορεία κατέληξε στον Λευκό Πύργο.

«Η σημερινή κινητοποίηση μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό μήνυμα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, που πρόκειται να βγάλει την απόφασή του ως το τέλος του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στα βουνά της Χαλκιδικής, όπου αν πραγματοποιηθεί η «επένδυση», όχι μόνο θα καταστραφούν δάση και αποθέματα νερού, αλλά και θέσεις εργασίας στον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη δασοκομία, τη μελισσοτροφία, ενώ η αέρια ρύπανση (κύρια διοξείδιο του θείου που προκαλεί όξινη βροχή) προβλέπεται να φτάνει έως και τη Θεσσαλονίκη εάν πνέουν ανατολικοί άνεμοι», δήλωσε ο Οδυσσέας Χιλιτίδης, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε και παρέμβαση στην Αθήνα, στην είσοδο των γραφείων των τριών εταιρειών (Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής) στη Β. Σοφίας, όπου τοποθετήθηκαν κούτσουρα και άλλα ξύλα με το πλακάτ «Ενθάδε κείται το δάσος των Σκουριών».

tvxs.gr

Τεράστια ΚΡΑΥΓΗ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά των μεταλλείων ΧΡΥΣΟΥ

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ. 

ΚΑΙ  Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΟΙΚΟΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ; 

Το κίνημα κατά των μεταλλείων χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα, έχει φουντώσει για τα καλά. Σήμερα η Θεσσαλονίκη είπε το δικό της ΟΧΙ στην πλήρη καταστροφή των γειτονικών νομών της , αλλά και στην δική της οικονομική καταστροφή. Και όχι μόνο: ΟΙ 3116 ΤΟΝΟΙ (!)  ΤΟΞΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 40 ΧΛΜ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, Ο ΕΒΡΟΣ ΚΑΙ  Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ.
Η διαδήλωση από τον Λευκό Πύργο, έπιανε όλη την παλιά παραλία (Λ.Νίκης) , όλο το κομμάτι της Βενιζέλου από την Λ.Νίκης μέχρι την Τσιμισκή και ένα κομμάτι της Τσιμισκή. Ότι και να σκαρφιστούν τα πληρωμένα κανάλια και οι πληρωμένοι γραφιάδες, αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να θαφτεί. Τα  μεγαλοκανάλια και μεγαλοεφημερίδες που διαπλέκονται με την κρατική εξουσία, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους θα σφυρίζουν δήθεν αδιάφορα πάλι;
Ο κρατικός μηχανισμός με το παρακράτος που προκαλούν τα προβοκατόρικα επεισόδια για να δυσφημίσουν τον τίμιο αγώνα των κατοίκων που αγωνίζονται με πάθος για να μην εξολοθρευτεί ο τόπος τους, δεν μπόρεσαν  σήμερα μπρος στα μάτια των Σαλονικιών να εφαρμόσουν τα άθλια σχέδια τους.

thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr

Η κηδεία του δάσους με 10.000 κόσμο

 

Media preview

“Τίνος είναι η κηδεία παιδί μου;” ρώτησε μια ηλικιωμένη κυρία. “Του δάσους, κυρία μου. Του δάσους”.

H κηδεία του δάσους έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τη συνοδεία 8.000-10.000 ανθρώπων σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Η πομπή, από κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θράκης, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε γύρω στις 11:30 από το Δημαρχείο, αφού επέδωσε ψήφισμα στο Δήμαρχο της πόλης.

Μπροστά πήγαιναν τα παληκάρια που κρατούσαν τα φέρετρα με τα δολοφονημένα δέντρα από το δάσος των Σκουριών της Χαλκιδικής. Μετά άλλα παληκάρια, με κλαδιά αντί για στεφάνια. Τυμπανιστές που δίναν το ρυθμό. Κι από πίσω οι φίλοι, πολλές χιλιάδες φίλοι, γιατί όλοι το αγαπούσαν το δάσος. Πολλά τα πανώ, από τις Επιτροπές Αγώνα των διαφόρων περιοχών, από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, από τους μελισσοκόμους, από τους δικηγόρους,  από άλλες ομάδες  αλληλέγγυων. Πολλά και με ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό και τα συνθήματα: “Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό ειναι το κέρδος από το χρυσό”, “Εδώ δεν είναι Καναδάς δεν είναι Ελντοράντο, εδώ είναι ο τόπος μας και κάνουμε κουμάντο”, “Θέλουμε τα δάση τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό”. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η πορεία διέσχισε την οδό Τσιμισκή και όσο προχωρούσε μεγάλωνε. Στην Ίωνος Δραγούμη κλούβες και ΜΑΤ έκλειναν το δρόμο, για να μας εμποδίσουν να πλησιάσουμε το σπίτι του δολοφόνου των δέντρων, το Προξενείο του Καναδά. Σε μια μικρή αντιπροσωπεία επετράπη να περάσει και να πάει να παραδώσει επιστολή στον Πρόξενο. Η επιστολή και το ψήφισμα θα δημοσιευθούν σύντομα.

Media preview

Η πορεία έστριψε από τη Βενιζέλου και κατέβηκε στη Λεωφόρο Νίκης με κατεύθυνση το Λευκό Πύργο. Εκεί φάνηκε το πραγματικό της μέγεθος, αφού όταν η κεφαλή είχε φτάσει στο Λευκό Πύργο, ακόμα κατέβαινε κόσμος από τη Βενιζέλου. Όλη η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης αντηχούσε από συνθήματα κατά των μεταλλείων χρυσού, κατά της καταστροφής της Β. Ελλάδας, υπέρ της φύσης, των νερών, της ζωής. Η πορεία κατέληξε στο πάρκο του Λευκού Πύργου που γέμισε όλο από τους διαδηλωτές

Mετά από τη σημερινή εντυπωσιακά μεγάλη πορεία, μια από τις μεγαλύτερες της φετινής χρονιάς στη συμπρωτεύουσα, κανείς πλέον δεν δικαιούται να μιλάει για “μια χούφτα οικολόγους”. Τις σημερινές εικόνες δεν μπορεί πλέον να τις αγνοήσει κανείς. Κανένα έργο δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει την πλήρη αποδοχή των κατοίκων. Συνιστούμε στην Κυβέρνηση και στους δικαστές του ΣτΕ που τους είπανε ότι αυτοί που αντιδρούν είναι “κάτι λίγοι ψευτο-οικολόγοι” να δουν προσεκτικά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα ακολουθήσουν.

Την ίδια ώρα που στη Θεσσαλονίκη γινόταν η μεγαλειώδης πορεία, στην Αθήνα η Επιπτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική έκανε παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Καναδικής  Eldorado Gold στην Αθήνα. Περισσότερες φωτογραφίες από την παρέμβαση σε επόμενη ανάρτηση.

Άλλη μια συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας είχαμε σήμερα το μεσημέρι στο Κλουζ της Ρουμανίας , από μέλη της καμπάνιας “Σώστε τη Ρόσια Μοντάνα” που επίσης απειλείται από τον Αρμαγεδδώνα των μεταλλείων χρυσού.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σημείωση: Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του οποίο το τηλεγράφημα ήταν μάλλον …από άλλη πορεία αφού  κάνει λόγο για 2.000 άτομα θα αποσταλεί σύντομα το βίντεο της πορείας. Κι ας μετρήσουν τους διαδηλωτές έναν-έναν.

antigoldgreece.wordpress.com

Κλουζ, Ρουμανία: Πορεία αλληλεγγύης στον Ελληνικό αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού

 

H πορεία “ενάντια στο χρυσό θάνατο”, πορεία αλληλεγγύης προς το κίνημα Antigold στην Ελλάδα, έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 στην Πλατεία της Ένωσης στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Η Ομάδα “Αγανακτισμένοι Νέοι” διοργάνωσε μια εκδήλωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στο μεταλλευτικό έργο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Τα πανώ τους, ίδια με τα δικά μας:
“Θέλουμε νερό και δάση και όχι χρυσό και κυάνιο”, 
“Φύση, όχι κυάνιο”
“Αλληλεγγύη με τους Έλληνες”
“τα λεφτά σας πήραν τα μυαλά και το κυάνιο θα σας πάρει τη ζωή”

“Certej χωρίς κυάνιο” κλπ. Στο Certej στη Ρουμανία, η “δική μας” Eldorado Gold Corporation σχεδιάζει ένα ακόμα επιφανειακό μεταλλείο χρυσού με κυάνιο (το άρθρο εδώ). Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση πιο κάτω.

Και επειδη Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ κι εμείς δεν ξεχνάμε τους Ρουμάνους φίλους μας. Το πλακάτ “Η Β. Ελλάδα αλληλέγγυα με τη Ρόσια Μοντάνα” είναι από τη σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη.

 

 antigoldgreece.wordpress.com
Σχολιάστε