My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Μεταλλεία: Το αποκαλυπτικο βιντεο της Βουλης

Η συζήτηση του καυτού θέματος των μεταλλείων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που οι πολίτες στο Κιλκίς διαδήλωναν εναντίον κάθε εξορυκτικής δραστηριότητας στα Κρούσια. 

Για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών του ΚΙΛΚΙΣ24 αναρτούμε σήμερα το βίντεο της συνεδρίασης, με τις σχολιαστικές παρατηρήσεις του Γρηγόρη Κυριακού, που το μελέτησε ενδελεχώς!

Γράφει, λοιπόν, ο Γρηγόρης:

Προσέξτε τα σημεία:Παρακολουθώντας το βίντεο θα δει κανείς  ότι έχουν κοπεί “σημεία”. Προβάλλεται μόνο ο Μανιάτης, καθώς το βίντεο έχει αναρτηθεί από το ίδιο το Υπουργείο. Ζήτω, λοιπόν, η ηλεκτρονική δημοκρατία της ελίτ!

 27:50, όπου απαντάει στις ομιλίες των τοπικών εκπροσώπων, οι οποίες όμως έχουν κοπεί στο…μοντάζ.
31:30, όπου κάνει λόγο για προπηλακισμούς και δήλωση των υπαλλήλων του ότι δεν θα ανεβούν ξανά για ενημέρωση.
33:36, περί δέσμευσης μη χρήσης του κυανίου
33:54, περί αποκατάστασης του τοπίου
35:50, παρακαλεί να μην υποτιμάται η ηλεκτρονική διαβούλευση καθώς θεωρεί πως όλοι όσοι είναι από 45 ετών και κάτω έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν
37:50, λέει πως δεν θα απαλλοτριωθούν καλλιεργούμενες εκτάσεις και ότι η επιφανειακή εξόρυξη θα είναι μόνο 5 %. Ρίχνει όμως το μπαλάκι στην ενημέρωση που έχει από την υπηρεσία.

38:24, αρνείται ότι θα υπάρξει όξινη απορροή
38:14, επαναλαμβάνει πως δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο με ρητή δέσμευση στη σύμβαση
38:30, θεωρεί, βάσει του ότι του είπε το ΙΓΜΕ, ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα νερά και επίσης θεωρεί πως οι ΜΠΕ θα ενδιαφερθούν πρώτα για το νερό αλλιώς δεν θα δοθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση.
41:38, αναφέρεται σε Παραστατίδη και Φραγγίδη δηλώνοντας κατανόηση πως είναι δύσκολο να πηγαίνεις ενάντια σε μια κοινωνία κακώς πληροφορημένη.Και αναγνωρίζει τα λάθη του Υπουργείου και τα δικά του.
42:46, κάνει προτάσεις
44:24, επαναλαμβάνει ότι δεν θα γίνει τίποτε αν η τοπική κοινωνία διαφωνεί. Βάζει όμως την παράμετρο του υπαρκτού επενδυτικού ενδιαφέροντος και θέτει το θέμα και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος σε κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.
46:20, προτείνει τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής με όλα τα κόμματα της βουλής, του ευρωκοινοβουλίου και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
 Ερωτήσεις που μου προκάλεσε το βίντεο:
1) Με 23 υπαλλήλους όπως λέει ο Μανιάτης, ότι είναι λίγοι για να ενημερώσουν τον κόσμο, πώς το Υπουργείο θα ελέγχει την κατάσταση; 
Μόνο με τον πατριωτισμό των Ελλήνων; Αφού ομολογεί ότι δεν έχει ούτε τα οδοιπορικά να τους δώσει. Και μετά στο 33:36 δεσμεύεται μέσω της υπηρεσίας ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο. Δηλαδή με τους 23 υπαλλήλους, που δεν έχει να τους δώσει οδοιπορικά, και οι οποίοι δεν επαρκούν αριθμητικά θα ελέγξει τόσο τη χρήση του κυανίου όσο και την αποκατάσταση του τοπίου(33:54) για πρώτη φορά στη χώρα. 
Το επαναλαμβάνει σχολιάζοντας την τοποθέτηση Παραστατίδη (η οποία φυσικά δεν φαίνεται στο βίντεο. Είπαμε ζήτω η δημοκρατία του Μανιάτη), ότι αυτές είναι οι δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης. Δεν υπάρχει λέει επενδυτής που να πληρώνει υπαλλήλους που να πηγαίνουν και να κάνουν ωραίες παρουσιάσεις. Είναι το φτωχό ελληνικό δημόσιο που προσπαθεί να υπερασπιστεί μια αναπτυξιακή του δράση. Όσο για τη δυσπιστία, παραδέχεται ότι υπάρχει αλλά θέλει να το ανατρέψει.
2) Κάνει λόγο για την ΜΠΕ. Μα η ΜΠΕ εκπονείται σύμφωνα με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και την εκπονεί η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο. Πώς το δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει αρνητικά αν η ΜΠΕ είναι σύννομη, δηλαδή ο ανάδοχος τη συντάξει τόσο βάσει των νόμων αλλά και κατά το δικό του συμφέρον; Με τί πάτημα;
3) Όλος αυτός ο λόγος περί επιτροπών μου θυμίζει τη ρήση “αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, κάνε μια επιτροπή”

Δείτε το βίντεο εδώ:   http://www.youtube.com/watch?v=jMssiiTFmEk

Σχόλια
3 Σχόλια to “Μεταλλεία: Το αποκαλυπτικο βιντεο της Βουλης”
 1. Ο/Η αναστασια πάγκου λέει:

  Νομίζω ότι τέτοια μέσα ούτε η χούντα δε χρησιμοποιούσε για παραπληροφόρηση και για διαμόρφωση κοινής γνώμης.
  Προβάλουν στο site του υπουργείου μόνο το λόγο και τη δευτερολογία του Μανιάτη,η έκφραση της τοπικής κοινωνίας δια μέσου των αιρετών εκπροσώπων της ,επειδή δε μας συμφέρει δεν προβάλλεται πουθενά.
  Ονομάζει δημοκρατία,να έχει 10 υπαλλήλους του να προσπαθούν να πείσουν βουλευτές και φορείς χωρίς να υπάρχει αντίλογος,Αυτό εγώ το λέω ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
  Επιπλέον στο site που αναρτήθηκε το βίντεο έχουν αφαιρεθεί τα σχόλια….Δεν μπορεί κανείς να σχολιάσει.Δημοκρατικότατο κι αυτό δε νομίζω να έχετε παράπονο!!!!

 2. Ο/Η giannis λέει:

  theloun na mas timisoun sta ekatoxrona tis apeleuterosis tou kilkis oi ton athinon fernontas metalleia kai anaptiksi….

 3. Ο/Η giannis λέει:

  as erthoun kai tous perimenoume me anoiktes agkales gia na tous deiksoume perissoteri filoxenia apo auti pou eidan stin perasmeni enimerosi pou kanane.

Σχολιάστε