My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Μεταλλεία: Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική για Θράκη

Με χθεσινή (21 Φεβρουαρίου) απόφασή του, το ΥΠΕΚΑ γνωμοδότησε θετικά για την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίµηση και Αξιολόγηση (Π.Π.Ε.Α.) του έργου: «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας προς παραγωγή χρυσού στο Πέραµα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου»,  της εταιρίας ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Αυτό μ` άλλα λόγια σημαίνει ότι εάν ο τρέχων διαγωνισμός για τα μεταλλεία των Κρουσίων κατοχυρωθεί υπέρ κάποιου ενδιαφερόμενου, τότε το Υπουργείο δεν πρόκειται να “κολλήσει” σε καμιά περιβαλλοντική μελέτη, και η όλη επένδυση θα εγκριθεί!

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:
¨Γνωµοδοτούµε θετικά,  ύστερα από την διαδικασία της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίµησης και Αξιολόγησης   (ΠΠΕΑ),   για την κατασκευή και λειτουργία του έργου:   «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας προς παραγωγή χρυσού στο Πέραµα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου», σύµφωνα µε τη Προµελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ –κείµενο, σχέδια, χάρτες) που συνοδεύουν την παρούσα γνωµοδότηση.
Συνοπτικά το παραπάνω έργο περιλαµβάνει εκµετάλλευση του χρυσοφόρου κοιτάσµατος στην περιοχή του Περάµατος,   εµπλουτισµό του εξορυσσόµενου µεταλλεύµατος και εγκαταστάσεις επεξεργασίας του συµπυκνώµατος προς παραγωγή χρυσού……¨
Κι όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, η επιτροπή που έχει συσταθεί ¨για τα περιβαλλοντικά θέµατα που σχετίζονται µε την παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα¨ γνωμοδότησε στις 20/2/2012 και η απόφαση του ΥΠΕΚΑ εκδόθηκε στις  21/2/2012! Αυτό θα πει, κρατικός οργανισμός που εργάζεται σκληρά!
Σχόλια
3 Σχόλια to “Μεταλλεία: Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική για Θράκη”
 1. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  Βιάζονται, βιάζονται πολύ. Θέλουν όλα να τα δώσουν τώρα, άμεσα. Έχουν συμβόλαια να ξεπληρώσουν, τώρα, άμεσα, πριν τους διώξει ο λαός. Και στη βιασύνη τους δεν λογαριάζουν τίποτα, ούτε τη νομιμότητα, ούτε τα όποια προσχήματα, ούτε τις γελοίες ψευτοϋποσχέσεις τους που μοιράζουν ανενδοίαστα στα “κορόϊδα”. Πέταξαν και το φύλο συκής και μας αποκαλύπτουν τώρα την αποκρουστική ασχήμια τους. Είναι επικίνδυνοι.

 2. Ο/Η ευα λέει:

  διακρινω αγανακτηση? εκτος αυτου, διακρινω και παλι ψευδη?
  Κοσμε, πηγαι η γραμματεας του ΥΠΕΚΑ Μαργαριτα Kαραβασιλη στην Φινλανδια στο Κιττιλα για να πληρωφορηθει για την τεχνοlογια. πριν ενα χρονο. που την ειδατε την βιασινη? μεχρι ποτε η Ελλαδα θα λιτουργει με τους ριθμους επι της δικη σας ακμης? ειδαμε που μας φτασατε η ΔΙΚΗ ΣΑς ΓΕΝΙΑ . Στο μηδεν και παλι ζημια και μονο ζημια κανετε. τι σας νιαζει εσας, οπως σας ειπαι ο ΅”παρατραχαμενοσ” τον 800-1000ευρω του υπουργιου υπεκα . Εσεις, δεν μας λετε τον μισθο σας???? κανα 5 χιλιαρο??? (πριν της περικοπες για πολλαααααααααααααααα χρονια) ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ αλλα που ντροπη, εχει χαθει.

 3. Ο/Η Νικολεττα Εμποροπουλου λέει:

  Όταν θέλουν είναι πολυ ικανοί να ¨τρέξουν ¨τα πράγματα. Λάθος και αφέλεια πολλών από μας να πιστεύουμε ότι είναι ανίκανοι. Ξέρουν πολύ καλά τί κάνουν, πότε το κάνουν και επειδή δεν πιστεύω στη Θεία δικαιοσύνη αλλά στη δύναμη των λαών μόνο με την ενωμένη αντίστασή μας θα τους σταματήσουμε. Και συμπληρώνω αν μου επιτρέπετε κ. Δημητριάδη δεν είναι μόγο επικίνδυνοι είναι εγκληματίες.

Σχολιάστε