My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μετά την καταστροφή

Tου Γιάννη Τσιτσίμη (Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός)

——————————————————————————————————————————————————————————————————–Και μετά τις εκλογές τι; Καμία λύση δε φαίνεται να δόθηκε παρά τη σφοδρότητα και την ιστορική σημασία των εκλογών αυτών. Βαδίζουμε τάχιστα σε νέες εκλογές με το παράδοξο ο κόσμος να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του ενώ οι μόνοι που χτυπιούνται είναι ο Μπαρόζο, η Μέρκελ κι εκείνος ο αχώνευτος ο Σόιμπλε (η στολή ταγματάρχη της Βέρμαχτ του λείπει).

Τα δύο μεγάλα -κάποτε- κόμματα φαίνονται παραζαλισμένα και δεν κατάλαβαν ακόμη ότι:

Η (ΝΕΑ) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

α. για να ανασυσταθεί η ΝΔ δε χρειάζεται να παρακαλάνε το Μάνο και όλους αυτούς τους μυστήριους ή να σέρνονται πίσω από τη Μητσοτάκαινα  και τον  Καρατζαφέρη για να δημιουργηθεί ένα…δεξιό μέτωπο (!!!). Αυτού του τύπου τους τυχάρπαστους “πολιτικούς” ο κόσμος δε θέλει να τους βλέπει μπροστά του γιατί μπορεί να αρπάξει πέτρα (ειδικά ο φιλελεύθερος σύγχρονος δεξιός).

β. η ζημιά έγινε από τον  Καμένο κι αυτόν αν δεν τον προσέξουν θα τους πάρει κι άλλα από τα -πενιχρά για τη νύφη της εξουσίας ΝΔ-ποσοστά τους.

γ. η υπογραφή για την άρση ή συζήτηση εκ νέου των όρων του μνημονίου δεν είναι θέμα κάποιων τρελών αριστερών ή του “άπειρου” Τσίπρα. Τη ζητάει το ίδιο το έθνος σύσσωμο. Χώρια που ο Σαμαράς μας ζάλισε παριστάνοντας τον αντάρτη ότι και καλά δεν υπογράφει το μνημόνιο-2, τώρα που του ζητάνε να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ήθελε, χτυπιέται και κλαίει σαν αγοράκι στην παιδική χαρά που δεν το παίζουνε τα υπόλοιπα παιδάκια (αλλά θα το πει στη μαμά του και θα δείτε τι έχει να γίνει…).

δ. το 35% του εκλογικού σώματος δεν πήγε ποτέ στις κάλπες και το 18% από αυτό πήγε ψήφισε κόμματα εκτός Βουλής…

ε. όλοι ξέρουμε ότι υπεύθυνος για την 1η γενική διάλυση της ΝΔ στην εποχή Μητσοτάκη ήταν ο Σαμαράς. Τώρα που έφτασε πάλι το κόμμα εξαιτίας του στα χειρότερα ποσοστά, τι θα κάνει, θα πάρει τηλέφωνο πάλι τον Συμπιλίδη να κάνουν  ανασύσταση της ΠΟΛ.ΑΝ;

ζ. την υπογραφή σου πρέπει να προσέχεις πού τη βάζεις, βεβαίως. Και δεν είναι λύση το σκόρπισμα φόβου στον κόσμο ότι αμάν, έρχονται οι αριστεροί, θα χαθούμε, θα πτωχεύσουμε, γιατί, αγαπητά και απομακρυσμένα από τη βάση σας, στελέχη της ΝΔ, την Ελλάδα ήδη την πτωχεύσατε, άρα τη φτώχεια ο φτωχός δεν τη φοβάται, εσείς που καλομάθατε στα σαλόνια να δούμε τι θα κάνετε κι εκτός αυτού  τούτα τα τερτίπια (ειδικά του κυρ Αντώνη) δείχνουν πανικό, εγώ συνήθισα να σας βλέπω πάντα αγέρωχους, μην κάνετε έτσι, φέτος αντί για 15 φόρους (σας) θα πληρώσουν οι απλοί Έλληνες μόνο 7…

ΤΟ (ΣΥΝΗΘΕΣ) ΠΑΣΟΚ:

α. κανονικά δεν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές: τότε θα έδειχνε πραγματική διάθεση για αναγέννηση, θα γλύτωνε το μεγάλο ρεζίλεμα και θα κέρδιζε τους τελευταίους εναπομείναντες οπαδούς του (που είναι πάνω από 70 ετών…) που του φύγανε κι αυτοί και πήγανε στον Κουβέλη και τον Καμένο.

β. ότι δεν είναι παράταξη λαϊκή εδώ και χρόνια το ξέραμε όλοι εκτός από την κεντρική επιτροπή του προφανώς (και τον Παπανδρέου)

γ. το 35% του εκλογικού σώματος δεν πήγε ποτέ στις κάλπες και το 18% από αυτό πήγε ψήφισε κόμματα εκτός Βουλής…

δ. κανείς δε θέλει την ψήφο ανοχής από αυτό το κόμμα. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει ή να τον βοηθήσει, εκεί κατάντησε το κίνημα (από τις συμφορές, τα παραμύθια και τα μεγαλοπιασίματα του Αντρέα στα αμήχανα ψυχομαχητά του Βενιζέλου με μια σύντομη παρέμβαση του Σιμίτη, του ανθρώπου-ψυγείου που κατέστρεψε τελείως το ΠΑΣΟΚ, απλά το πτώμα του θάφτηκε στις ημέρες μας).

ε. το καλύτερο θα ήταν-σε ένδειξη συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό-να ψελλίσουν ένα “σφάλαμε” και να προχωρήσουν σε μια απόρριψη των 2 μνημονίων, αλλά έχουν το θάρρος ; (νομίζω ακόμη στα αρχικά ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται η λέξη κίνημα και η λέξη σοσιαλισμός, μπορεί και να σφάλλω).

ζ. η εξουσία δεν είναι αποκλειστικό περιουσιακό στοιχείο των εκάστοτε πράσινων ηγετίσκων.

Πάμε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ: καιρός να σοβαρευτούν, τα παιδιά μεγάλωσαν και πρέπει να παλέψουν στην παλαίστρα της πολιτικής σαν άνδρες. Δεν αντιλαμβάνομαι (μαζί με μερικά ακόμη εκατομμύρια συμπατριώτες) γιατί η πολιτική από τότε που φτιάχτηκε η Ελλάδα πρέπει να ασκείται αποκλειστικά  από 2 κόμματα που έχουν άψογη σχέση υποτελή δουλοπάροικου με την άρχουσα πάμπλουτη και μιζαδόρικη τάξη, εκτελούν πειθήνια κάθε εντολή από εξωτερικούς παράγοντες (ΗΠΑ και Γερμανία) ξεπουλάνε την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία και με καλή τιμή, υπογράφουν συμφωνίες που διαλύουν την χώρα με το χαμόγελο στα χείλη, μαθαίνουν στους νέους ότι δεν υπάρχουν όνειρα αλλά μονάχα ουρές στα γραφεία των βουλευτών για να μπούνε στο δημόσιο με…state (!!!) ληστεύουν τους πάντες και δεν συλλαμβάνονται ποτέ και εν κατακλείδι είναι παντελώς αποτυχημένα αλλά και καλά μόνο αυτά ξέρουν να διαχειρίζονται τα της εξουσίας οι υπόλοιποι είναι  δειλοί ή κουκουλοφόροι…

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Όποιο κι αν είναι το ζητούμενο και το αποτέλεσμα στις εκλογές του Ιούνη πρέπει να ξέρουν ένα μονάχα πράγμα τα 2 αυτά κόμματα: με τις πολιτικές τους αφαίρεσαν από τον Έλληνα την αξιοπρέπεια. Και ζωή χωρίς αξιοπρέπεια δεν είναι ζωή.

Ας δοκιμάσει λοιπόν μια σοβαρή Αριστερά, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ας δοκιμάσει να κυβερνήσει τον τόπο γιατί:

α. χειρότερα δε γίνεται να πάει, οι άλλοι δύο μας κατέστρεψαν και φτάνει πια το  παραμύθι ότι όλα τα έκαναν για να έχουμε μισθούς και συντάξεις, όλα τα έκαναν για να μην καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες και τι θα απογίνει μετά η-δεμένη τραπεζικά με αυτές λόγω ευρώ- Γερμανία (κατά τα άλλα το Σαμαρά τον πειράζει η εθνικοποίηση τραπεζών, ενώ το να τις ταϊζουμε και να μην λαμβάνουμε τίποτα είναι…νεοφιλελευθερισμός!!!)

β. κάποιος πρέπει να πει ένα ΟΧΙ στο μνημόνιο και τη μοναδική εμπνεύστριά του Μέρκελ (εκτός αν αξίζει να το εφαρμόσουμε για  να έχουμε το ΔΝΤ στο κεφάλι μας και μισθούς των 400ευρώ)

γ. το δικαίωμα στο όνειρο δεν μπορούμε να το στερήσουμε στους νέους, η αντίδρασή τους θα είναι τρομακτική

δ. η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τόκους ληστρικούς και υπέρογκους (το κόλπο βέβαια είναι να μην μπορεί για να πληρώνει σε …είδος). Το χρέος είναι προ-κατασκευασμένο και επαχθές.

ε. αν η Αριστερά που θα προκύψει μετά τι ς εκλογές δεν μπορέσει, θα έχουμε να λέμε τουλάχιστον  ότι προσπάθησε, έπαιξε κι έχασε. 190 και βάλε  χρόνια οι κομματάρχες καταστρέφουν την πατρίδα μας συστηματικά. Θα αντέξουμε νομίζω τα λάθη της Αριστεράς για λίγο  διάστημα (εδώ αντέξαμε 2 χρόνια Παπανδρέου και πραξικόπημα τύπου Παπαδήμου) άλλωστε η ίδια η ΝΔ χτυπιέται ότι είναι άπειρος ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν θα μάθει (εδώ έμαθε ο Μητσοτάκης…).

Γιατί ελπίδα και δικαίωμα μιας καλύτερης ζωής με αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες όπου κι αν ανήκουν, πάντα συζητούσαμε, γοητευόμασταν κι επιδιώκαμε: να λοιπόν η ευκαιρία…

Η ευκαιρία όχι ν’ αλλάξουμε τον κόσμο άμεσα αλλά ν’ αλλάξουμε εμείς μέσα μας τώρα, μετά την 6η Μάη. Καμιά προσπάθεια ποτέ-όταν έχει ευγενή σκοπό-δεν πάει  ολότελα χαμένη…
Σημείωση: με το ΚΚΕ δεν ασχολούμαι, δεν έχει νόημα, αφού δεν το ενδιαφέρει η εξουσία ας φτιάξει μια ομάδα, ένα σωματείο, έναν όμιλο προβληματισμού (…) αλλά το κόμμα τι τους χρειάζεται (και το ΠΑΜΕ την ίδια δουλειά κάνει, λέει σε όλα όχι πάντα). Το σταλινικό ελληνικό ΚΚ εξακολουθεί να πάσχει από τη μόνιμη νάρκωση που το χαρακτήρισε όλο τον 20ο αιώνα…

Η Χρυσή Αυγή με αφήνει αδιάφορο. Λίγες ακόμη εμφανίσεις να κάνει ο Φύρερ Μιχαλολιάκος σαν αυτή της νύχτας των εκλογών, θα της μείνουν μόνο οι ανώνυμοι και δειλοί τραμπούκοι της. Λίγη ακόμη γελοιότητα ανακατεμένη με παραφροσύνη και αμάθεια και ο κόσμος θα καταλάβει γιατί πρόκειται, διαφορετικά ο πολιτισμός μας έχει πολλούς τρόπους να  αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα που σέρνει αυτό το “κόμμα”.

Όσο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, διακρίνονται για την ώρα από ένα θολό ιδεολογικό στίγμα, αν το διορθώσουν ίσως να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στο ανύπαρκτο κέντρο, διαφορετικά τους περιμένει  η λήθη.

tsitsimis@gmail.com

Σχόλια
2 Responses to “Μετά την καταστροφή”
 1. Ο/Η Χ λέει:

  Για τα χάλια της ΔΗμοκρατικής ΑΡπαχτής κανένα σχόλιο ;;;;

  • Ο/Η tsitsimis λέει:

   φίλε μου να πούμε και σχόλια και γι’ αυτήν, γιατί όχι (αλλά γιατί ΑΡΠπαχτή; εδώ έγιναν όργια με τα χρήματα του λαού, ο Κουβέλης είναι καθαρός εκτός κι αν εννοείς ότι ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ στις εκλογές, αρκεί να βγούμε όπως να ναι και ότι να ναι στη Βουλ’η, μάλλον αυτό υποννοείς…)

   το λοιπον και για να μην λέμε και πολλά λόγια, προσωπικά για μενα η ΔΗΜΑΡ διέσπασε την αριστερά ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ και σε πολύ κρίσιμη εποχή. γεροντοκρατείται άρα δεν έχει μέλλον και γι’ αυτό την έχει κάνει γυριστή τώρα μετά τις εκλογές και θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί ενώ πριν (αν και φαινόταν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποσυντεθεί) τρ έπαιζε και λίγο συγκαταβατική και λίγο…κυβερνώσα!!!
   δεν έχουν μελλον, μυαλό πότε θα αποκτήσουν; πότε επιτέλους η αριστέρα (όλη) θα αντιληφθεί τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές που ζούμε και θα αναλάβει τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ???

   αυτά και καλά να είσαι

Σχολιάστε