My Twitter Feed

9 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη συνάντηση για τ`αδέσποτα -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Προτάσεις για στήριξη των αγροτών -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Σκάνδαλο με τα τεστ αυτοελέγχου -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Τεστ στο Κιλκίς και στις 12 Απριλίου -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Νέα εκτίναξη κρουσμάτων (43) -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Προτάσεις ανάπτυξης για Δ. Κιλκίς -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

«Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι Ν. Σάντας” -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Αναφορά για τα πειραματικά -

Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021

Μεγάλη συνάντηση για τ`αδέσποτα

Η εξάλειψη των εικόνων με τις περιφερόμενες αγέλες αδέσποτων σκύλων στο δημόσιο χώρο, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως απόρροια του ολοκληρωμένου προγράμματος φροντίδας και των στειρώσεων, καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας τους με πιο δυναμικό τρόπο, κυριάρχησαν στη χθεσινή (Πέμπτη) ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση του Δήμου Κιλκίς με εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς για τα αδέσποτα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης αναφέρθηκε στην υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα, τονίζοντας την ανάγκη υιοθεσίας ως μια δεύτερη ευκαιρία για την ευζωία τους.

Την προώθηση της υιοθεσίας προέκρινε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαλάσκας αναφερόμενος στη θεαματική άνοδο των υιοθεσιών το προηγούμενο έτος, με 31 εξ αυτών να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η ψυχολόγος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, Έλλη Φρεγγίδου, ενίσχυσε με τα επιχειρήματά της το σκεπτικό για την υιοθεσία ενός αδέσποτου. “Η σχέση ανθρώπου και του σκύλου είναι ισχυρή και υπηρετείται με τους ρόλους του φύλακα – κυνηγού, του διασώστη, του συνοδοιπόρου, του θεραπευτή κ.α. Τα ζώα συντροφιάς μας αποδέχονται άνευ όρων, μας δίνουν απλόχερα αγάπη και τρυφερότητα. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των κοινωνικών μας δεξιοτήτων και στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους”, τόνισε.

Τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων από τη Δημοτική Αρχή και τους συνεργαζόμενους φορείς επαίνεσαν τόσο ο αστυνομικός – εκπαιδευτής σκύλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Ηρακλής Συγγουρίδης όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Γεωργία Σωτηριάδου, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί τα περιστατικά νοσηλείας τραυματισμένων πολιτών από επιθέσεις αδέσποτων.

Ως προς την παρεχόμενη φροντίδα στα αδέσποτα, ο κτηνίατρος και συνεργάτης του δήμου, Ανέστης Καραμήτρος, είπε ότι εφαρμόζεται πρόγραμμα κτηνιατρικής αρωγής για την αντιμετώπιση των ζωονόσων, ενώ για το υποψήφιο προς υιοθέτηση ζώο προσέθεσε ότι είναι τσιπαρισμένο και ελεγμένο ως προς τους εμβολιασμούς.

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, Σωτηρία Χατζηπανάγου, αναφέρθηκε στην ανάγκη αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εκτιμώντας ότι στο νέο νομοσχέδιο μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Τη διαδικτυακή συζήτηση παρακολούθησαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων Δράμας, Παιονίας, Τεμπών, Καρδίτσας, Τρικκαίων, Ιωαννιτών, Μαρώνειας, Λειβαδίων, Θηβαίων, Βούλας – Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γαλατσίου, Διονύσου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Μαραθώνα, Τροιζήνας – Μεθάνων, Νάξου, Κάσου, ενώ συμμετείχαν με τοποθετήσεις ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, οι αντιδήμαρχοι των Δήμων Καισαριανής Γεώργιος Φασκιώτης, Χανίων Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης Γιώργος Κομνηνός.

Σχολιάστε