My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη πορεία εργαζόμενων ΟΤΑ στο Κιλκίς

Με μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δήμους του Κιλκίς απάντησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση του νομού στις επαπειλούμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Περίπου 300 εργαζόμενοι στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, συγκεντρώθηκαν απ` το πρωί στο Δημαρχείο Κιλκίς, όπου οι εργαζόμενοι στους δυο ΟΤΑ του νομού πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν τη συνέχεια των καταλήψεων των δημαρχείων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Έτσι, εκτός απ` τη σημερινή, θα πραγματοποιηθεί και αύριο Τρίτη κατάληψη, ενώ σε νέα συνέλευσή τους αύριο θ` αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Στη πορεία που συγκροτήθηκε αμέσως μετά, συμμετείχαν περί τα 300 άτομα, που με αντικυβερνητικά και αντιμνημονιακά συνθήματα διέσχισαν τις οδούς Καπέτα, 21ης Ιουνίου μέχρι το ύψος της ΔΟΥ, 25ης Μαρτίου και Θεσσαλονίκης. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε κι ο τελών εν αργία δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας.

Συμπαράσταση από Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην έκτακτη συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου με θέμα τις επιπτώσεις στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του Ν. 4093/2012 και ειδικότερα των άρθρων εκείνων που  αναφέρονται στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων των ΟΤΑ λόγω κατάργησης της θέσης τους, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους:

Έχοντας υπόψη ότι:

 

  • Η κατάργηση των θέσεων που προβλέπεται στην παράγραφο Ζ4 του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, που αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο απολύσεων, γίνεται κατά παράβαση των κατ’ επιταγή του άρθρου 103 του Συντάγματος διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων και του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

  • Δεν προβλέπεται κάποια αξιολόγηση προσωπικού και του παραγόμενου έργου τους, ώστε να τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια να απολυθεί προσωπικό που κρίθηκε, με όλες τις νόμιμες εγγυήσεις, ανεπαρκές.
  • Τίθενται αυθαίρετες ποσοστώσεις και προϋποθέσεις που αφορούν κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες.
  • Τίθεται ως κριτήριο ο τρόπος πρόσληψης, τη στιγμή που μεγάλος αριθμός των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων προσλήφθηκε πριν από τη θεσμοθέτηση του ΑΣΕΠ, με βάση τα τότε ισχύοντα.
  • Οι ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ), όπως κυρώθηκε με το Ν. 1850/1989, με την αρχή του «δημοσίου τοπικού συμφέροντος», όπως αυτό διαμορφώνεται από τον Ν. 3463/2006 και τον Ν. 38520/2010, με την αρχή της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ, δηλαδή της διοικητικής δράσης που εκδηλώνεται έγκυρα και συνεπάγεται στην πραγματικότητα το επιζητούμενο αποτέλεσμα, καθώς και με την αρχή της συνέχειαςτης ύπαρξης και λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.
    • ·     Οι ΟΤΑ, με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, σε συνδυασμό με την αναστολή των προσλήψεων προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ έως 31.12.2016, τη μεταφορά περισσοτέρων από 200 νέων αρμοδιοτήτων από 1.1.2013 χωρίς μεταφορά πόρων και προσωπικού και τον περιορισμό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, θα αδυνατούν να εξυπηρετούν τις τοπικές υποθέσεις, καθώς ιδιαίτερα κρίσιμες διοικητικές υπηρεσίες κοινωνικοπρονοιακών και παραγωγικών δομών και υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα θα λειτουργούν στα όρια της αποδιάρθρωσης και κατάρρευσης.

 

Εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

 

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συντάσσεται με τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΚΕΔΕ σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στη λειτουργία των ΟΤΑ από την ψήφιση και εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

-Εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Κιλκίς, καθώς και την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε απόλυση εργαζομένου, καθώς το προσωπικό που υπηρετεί με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στον Δήμο Κιλκίς καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-Αντιτίθεται στην απάνθρωπη λογική των αριθμών που εφαρμόζει το κράτος, καθώς και στην άνευ προηγουμένου απαξίωση και υποβάθμιση που δέχεται τους τελευταίους μήνες η Τοπική Αυτοδιοίκηση (συνεχείς περικοπές στις επιχορηγήσεις που οδηγούν χωρίς καμία αμφισβήτηση σε οικονομική κατάρρευση, περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς απαραίτητους πόρους κ.α.).

-Καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και τους συγκεκριμένους όρους του Μνημονίου που πλήττουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Αποφασίζει να μην συμπράξει ο Δήμος Κιλκίς με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτόν.

 

Σχολιάστε