My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς» σας γνωρίζει ότι από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 θα αρχίσουν τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής για το σπουδαστικό έτος 2016-2017.

xorodia-petros-glykisΟ Πρόεδρος του Συλλόγου, Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κωνσταντίνος Γαϊτανίδης και τα μέλη του Δ.Σ., προσκαλούν τον καθένα που ενδιαφέρεται, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται, να τολμήσει να γνωρίσει την Βυζαντινή Μουσική και να εντρυφήσει στην εκκλησιαστική μας παράδοση.

Η μουσική και το τραγούδι, είτε η εκπαίδευσή της είτε η ακρόασή της, ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αναπτύσσει την συνεργασία, βελτιώνει την μνήμη, καλλιεργεί τη γνώση και την μάθηση. Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των διανοητικών ικανοτήτων, στην μεγιστοποίηση του δείκτη της νοημοσύνης και στην καλλιέργεια των συναισθημάτων.

Η εκμάθηση είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ κόπο, αλλά πίστη, θέληση και επιμονή. Τα θεωρητικά μαθήματα της βυζαντινής μουσικής, σε συνδυασμό με την παρουσία στο αναλόγιο των Ιερών Ναών, διαμορφώνει μια πλήρη προσωπικότητα που εμπνέεται και αναγεννιέται από τις μουσικές γραμμές και το ποιητικό κείμενο των εκκλησιαστικών ύμνων.

Ο εργατικός και εντρυφής μουσικός, καθηγητής κ. Δημοσθένης Κουσκούκης, αναμένει τους φερέλπιδες μαθητές προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει την μουσική τέχνη του Ρωμανού Μελωδού και του Ιωάννη Δαμασκηνού. Τα μαθήματα τελούνται στο Πολυάνειο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και το εναρκτήριο μάθημα θα τελεσθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:30.

Σχολιάστε