My Twitter Feed

11 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Α1 ΕΠΣΚ: Πλησίασε ο Κιλκισιακός -

Κυριακή, 10 Μάρτιος, 2019

123 οι «οκταμηνίτες» του Δ. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Ανησυχία για τα φετινά στάρια -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

82 «οκταμηνίτες» στο Δ. Παιονίας -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Στη ΒΙΠΕ για τις εργαζόμενες -

Παρασκευή, 8 Μάρτιος, 2019

ΚΙΝΑΛ: 940 ψήφισαν σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μάρτιος, 2019

Τελικός κυπέλλου το Σάββατο -

Πέμπτη, 7 Μάρτιος, 2019

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας -

Πέμπτη, 7 Μάρτιος, 2019

Μαγαζιά κι αστυνομικοί έλεγχοι

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων του Κιλκίς σε σχέση με τους αστυνομικούς ελέγχους, συζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Π. Τονικίδης, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κ. Μακεδονίας, Νικ. Μπαντουβάκη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης,  Βασ. Μωυσίδη, τους οποίους επισκέφτηκε εθιμοτυπικά με την ευκαιρία του νέου έτους.

tonikidis1Ο κ. Τονικίδης ενημέρωσε τον κ. Μπαντουβάκη, ο οποίος υπηρέτησε πρόσφατα στο Κιλκίς ως αστυνομικός διευθυντής, καθώς και τον κ. Μωυσίδη, ο οποίος κατάγεται από το Δροσάτο, για την κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό – επαγγελματικό κόσμο του κλάδου της εστίασης και αναψυχής, που απασχολεί πολλούς εργαζόμενους. Κλάδος, ο οποίος πέραν της οικονομικής δυσπραγίας «υφίστανται μια διαρκώς εντεινόμενη πίεση από τους επιβαλλόμενους ελέγχους των διάφορων ελεγκτικών αρχών».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς διαβεβαίωσε τους δύο συνομιλητές του ότι ο κόσμος του επιχειρείν αυτού του κλάδου, είναι πρόθυμος να συνεργασθεί με τις ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την ήρεμη και απρόσκοπτη επαγγελματική του δραστηριότητα. Προς τούτο υποστήριξε, ότι και οι Ελεγκτικές Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Αστυνομία, θα πρέπει να μην εξαντλούν τα ακραία όρια της δικαιοδοσίας τους.

tonikidis2Ο κ. Τονικίδης μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα, τον επαναλαμβανόμενο συχνά έλεγχο των στοιχείων που αφορούν στην αδειοδότηση των καταστημάτων. Οι έλεγχοι αυτοί θα μπορούν να γίνονται με προσκόμιση των στοιχείων από τους επαγγελματίες στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα σε προκαθορισμένη ώρα, έτσι θα αποφεύγεται η αναστάτωση των καταστημάτων και των πελατών σε ώρες αιχμής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες με τα προβλήματα που προκαλούνται, τόσο από την οδυνηρή οικονομική κρίση, όσο και από τις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνει η παρουσία, έστω και προσωρινή, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τονικίδη, οι δύο ανώτατοι αστυνομικοί δεσμευτήκαν για την αξιολόγηση και αξιοποίηση των προτάσεων και απόψεων που κατέθεσε, ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών με επισκέψεις και στο Κιλκίς.

Σχόλια
One Response to “Μαγαζιά κι αστυνομικοί έλεγχοι”
  1. Ο/Η Stalone λέει:

    Μου αρέσει πάρα πολύ η πρώτη φωτογραφία… Και οι δύο προσποιούνται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τον φωτογραφικό φακό!!!!
    Ως προς την ουσία το πρόβλημα των μαγαζιών δεν είναι αν οι άδειες θα ζητούνται με έλεγχο στα μαγαζιά…. εκτός αν συζήτησαν για ελέγχους για θόρυβο, κάπνισμα, αδήλωτη εργασία κ.τ.λ.
    Δεν νομίζω πάντως ότι θ ήταν δυνατόν θεσμικοί παράγοντες να ζητούν την μη- τήρηση των νόμων.
    Πάντως win – win κατάσταση… και ο πρόεδρος έχει φωτογραφίες να δείξει στους επαγγελματίες που είναι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του και η Αστυνομία να δείξει ότι είναι κοντά στον πολίτη – επαγγελματία

Σχολιάστε