My Twitter Feed

24 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κόμμα Σάββα για ευρωεκλογές! -

Κυριακή, 24 Μάρτιος, 2019

Επίσκεψη Βορίδη στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 22 Μάρτιος, 2019

«Συμμετέχω» στο Γηροκομείο -

Παρασκευή, 22 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι με τον Χρ. Γιαννούλη -

Παρασκευή, 22 Μάρτιος, 2019

Ο Αμοιρίδης τις διαφοροποιήσεις -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Επιχορήγηση ΓΝΚ από Δήμο Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

«Πράσινο φως» για σύνδεση ΒΙΠΕ -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Αλέξανδρος: 6ος και βλέπει ψηλότερα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Μήνυμα Τσαντάκη για 25η Μαρτίου

Σε μήνυμά του για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, αναφέρει τα εξής:

«Η 25η Μαρτίου είναι η διπλή γιορτή της άνοιξης και του Ελληνισμού. Πανηγυρίζουμε την αναγγελία της ενανθρώπισης του Θεού, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της ανάστασης της Ελλάδας μας. Πετάμε τα δεινά της πλάνης και ευαγγελιζόμαστε την ελευθερία των απανταχού Ελλήνων Χριστιανών.

Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός αυτό, η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου να ταυτιστεί με την έναρξη της επανάστασης του 1821. Η φλόγα της πίστης οδήγησε στην έκρηξη των όπλων. Συνώνυμα έγιναν η πίστη στο Θεό και στην πατρίδα με κάθε τίμημα.

Κάθε 25η Μαρτίου φέρνουμε στη μνήμη μας τα γενναία κατορθώματα των ηρώων, που με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, έδωσαν τον όρκο και πολέμησαν για να ζήσουν ελεύθεροι. Αλλιώς να πεθάνουν.

Σύσσωμος ο Ελληνισμός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσέφερε στην επανάσταση του 1821. Από τον Πόντο ως τη Θράκη, από τη Ρωσία ως την Αγγλία, όπου χτυπούσε καρδιά Έλληνα παραμερίστηκαν προσωπικές, επαγγελματικές οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις. Η υποχρέωση και το ιερό καθήκον ήταν ένα και υπέρτατο, η ελεύθερη Ελλάδα.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στη συμμετοχή των αδελφών Κυπρίων στον απελευθερωτικό αγώνα. Όταν το 1821 ενίσχυσαν τον ναύαρχο Κανάρη με εφόδια, χρήματα και Κύπριους εθελοντές όπως είχε υποσχεθεί ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός. Στη συνέχεια η «Φάλαγγα των Κυπρίων» και ένα σύνολο περίπου 1.000 Κυπρίων μαχητών, έλαβαν μέρος σε αρκετές μάχες στην επαναστατημένη Ελλάδα.

Δεν θα πάψουμε να τιμούμε αυτόν τον Ελληνισμό και τις θυσίες του. Οι πράξεις μας πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε κάθε φορά που η πατρίδα μας χρειάζεται, να κάνουμε πρώτοι το βήμα για να προασπίσουμε το παρόν και να διασφαλίσουμε το μέλλον της, όλοι μαζί. Ο Ελληνισμός ενωμένος πάντα σπάζει τα δεσμά της δουλείας, της όποιας δουλείας.

Κρατάμε το εθνικό μας χρέος και αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ιερούς νεκρούς του 1821.Υπόσχεση:θα σταθούμε στο ύψος του Έλληνα. Είμαστε, έθνος ανάδελφο, λαός ορθόδοξος και θα είμαστε πάντοτε απέναντι στους αρνητές της ιστορίας μας. Όπλα μας η πίστη και η ελληνική παιδεία.

Η ανοιξιάτικη χαρά της διπλής γιορτής ας πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας με δύο «Χαίρε» :

«Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου»

«Χαίρε, ώ Χαίρε Ελευθεριά»

Δημήτρης Β. Τσαντάκης

Σχολιάστε