My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Μηνύματα για τη Μάχη του Κιλκίς

Σε μήνυμά του για την 104η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης αναφέρει τα εξής:

“Η ιστορία στεφάνωσε με δόξα τους πολεμιστές του 1913, που από τις λοφοσειρές και τις ακάλυπτες γραμμές της Κιλκισιακής γης υπερασπίστηκαν την τιμή του τόπου μας, θυσιαζόμενοι για τα ανώτερα ιδανικά του. ”Το Κιλκίς πρέπει να πέσει εντός της ημέρας” ήταν η σαφής οδηγία του Έλληνα Αρχιστράτηγου και χιλιάδες αξιωματικοί και απλοί στρατιώτες έπεσαν πρόθυμα στη φωτιά του πολέμου για να εκτελέσουν τη διαταγή και το ιερό χρέος τους στην Πατρίδα με αντίδωρο την ίδια τους τη ζωή.

Εκατόν τέσσερα χρόνια μετά την πολύνεκρη μάχη του Κιλκίς, στεκόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στους ήρωες του 1913 και τους τιμούμε, θωρακίζοντας την απελευθερωμένη πόλη, που θεμελιώθηκε πάνω στο αίμα και στη θυσία τους, με έργα ειρήνης. Το Κιλκίς, θυσιαστήριο της λευτεριάς, θα δείχνει πάντοτε το δρόμο της αρετής και της γενναιότητας στα μεγάλα εθνικά προσκλητήρια.”

Ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αν. Καζαντζίδης

Συμπληρώνονται φέτος 104 χρόνια από την ιστορική μάχη του Κιλκίς της 21ης Ιουνίου 1913. 104 χρόνια από μία μάχη από τις σημαντικότερες και δυστυχώς φονικότερες που γνώρισε η χώρα μας. Μιαμάχη που η σπουδαιότητά της την έχει κατατάξει στις χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Πατρίδας μας.

Η μάχη του Κιλκίς αποτέλεσε το κύκνειο άσμα των επεκτατικών βλέψεωντων Βουλγάρων οι οποίοι από το 1870, με την ίδρυση της Εξαρχίας, εποφθαλμιούσαν την Μακεδονία και την Θράκη λόγω της στρατηγικής τους θέσης στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.Η απάντηση στα βουλγαρικά σχέδια για σλαβοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης ήταν το «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» που διατύπωσε 27 χρόνια αργότερα ο ΟυίνστονΤσώρτσιλ για ένα ακόμη Εποςτον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

Το πλεονέκτημα που οδήγησε στη συντριβή του βουλγαρικού στρατού τότε, ήταν η ενότητα και η ομόνοια που χαρακτηρίζει τον Ελληνισμό στις δύσκολες περιστάσεις. Ναυάγησε έτσι η λυσσαλέα επιδίωξη των γειτόνων μας για προσάρτησητης Ιερής γης της Μακεδονίας μας στο Βουλγαρικό κράτος και πνίγηκε στα ιερά χώματα του Κιλκίς το θρασύτατο όνειρό τους για τη δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας.

Οι υπερφίαλοι γείτονές μας θα έπρεπε πριν σκεφτούν καν να προχωρήσουν σε πόλεμο με την Ελλάδα, να συμβουλευθούν το αρχαίο ελληνικό ρητό που από τα βάθη των αιώνων οδηγεί τον Ελληνισμό: «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ». Ένα ρητό που μέσα στους αιώνες οδήγησε τους Έλληνες σε πολεμικούς θριάμβους απέναντι σε εχθρούς με υπέρτερες δυνάμεις και ισχυρότερη οικονομία.

Εμείς οι Έλληνες ως υπερήφανος και αδούλωτος λαός αποδείξαμε ότι στα δύσκολα βρισκόμαστε πάντα ενωμένοι στις επάλξεις, πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποιον επιβουλεύεται την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ο υπεράνθρωπος αγώνας των Ηρώων της Μάχης του Κιλκίς, αποτελεί τον φάρο που φωτίζει τα βήματά μας και σήμερα, 104 χρόνια μετά, στα δύσκολα μονοπάτια της μάχης στην οποία βρισκόμαστε επί επτά χρόνια σε οικονομικό επίπεδο. Η νίκη των προγόνων μας στη μάχη της 21ης Ιουνίου 1913, αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για εμάς τους απογόνους τους και ως φωτεινό παράδειγμα θα μας

2

 

οδηγήσει στην τελική επικράτηση και νίκη επί των οικονομικών αυτή τη φορά αντιπάλων μας.

Εκτός του οικονομικού πολέμου που δέχεται τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας, έχουμε και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα μας για άμεση λύση στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Στις έντονες αυτές πιέσεις πρέπει να απαντήσουμε ως λαός με το μοναδικό μέσο που μας διδάσκει η ιστορία μας και δεν είναι άλλο από την ΕΝΟΤΗΤΑ.

Επιβάλλεται απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλάδα να ακουστεί μια και μόνο παλλαϊκή φωνή:

Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν το διαπραγματευόμαστε.

Είναι η ιστορία μας, είναι η ψυχή μας.

Σχολιάστε