My Twitter Feed

27 Οκτώβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να καλυφθούν άμεσα τα 41 κενά» -

Κυριακή, 27 Οκτώβριος, 2019

ΚΚΕ: Προκλητική η κυβέρνηση -

Κυριακή, 27 Οκτώβριος, 2019

ΠΕΔ: Eκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς -

Σάββατο, 26 Οκτώβριος, 2019

Αγανάκτηση για τα διόδια! -

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2019

Ποιοι οι δρόμοι που συντηρούνται -

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2019

Τι λέει το υπουργείο για ολιγομελή -

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2019

Δίνεται το 70% των ενισχύσεων -

Πέμπτη, 24 Οκτώβριος, 2019

Καυσόξυλα: Αύξηση επιχορήγησης -

Πέμπτη, 24 Οκτώβριος, 2019

Μήνυμα ΝΟΔΕ για 28η Οκτωβρίου

Με τίτλο «28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 : 79 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ αναφέρει σε μήνυμά της τα εξής:

Aι Ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5.30 πρωϊνής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους»

Ποιος δεν έχει ακούσει, ποιος δεν έχει διαβάσει, ποιος δεν έχει βουρκώσει με το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν που διάβασε και μεταδόθηκε από ραδιοφώνου ο δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος εν είδει έκτακτου ανακοινωθέντος για την ενημέρωση του ελληνικού λαού μετά το ηχηρό ΟΧΙ του (πρωθυπυργός Ιωάννης Μεταξάς) τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σήμερα μόλις 79 χρόνια μετά φέρνουμε στο μυαλό μας όλα εκείνα τα λαμπρά παλικάρια που με χαρά και ψυχολογική ανάταση άφηναν πίσω τους τα σπίτια και τις οικογένειες τους για να ντυθούν στο χακί και να πάρουν σειρά, για να ενισχύσουν τις τάξεις του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, στον πόλεμο εναντίον του Ιταλού κυβερνήτη του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι.

Kατά των ιταλικών στρατευμάτων που μέσα στη νύχτα επιτέθηκαν στην μικρή Ελλάδα για να την καταλάβουν χωρίς όμως να υπολογίζουν καλά και να τρέπονται σε φυγή και άτακτη υποχώρηση από την ανδρεία και τον ηρωϊσμό των Ελληνοπαίδων που ως άγρυπνοι φρουροί έγραψαν με χρυσά γράμματα την εποποία του ΟΧΙ το 1940.

Τιμούμε όλους αυτούς που αψηφώντας το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή, πολέμησαν για τα Ιερά και τα Οσια της Πατρίδας μας και έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών στα κακοτράχαλα και χιονισμένα βουνά της οροσειράς της Πίνδου.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ως γνήσιοι συνεχιστές των Ηρώων Εκείνων, εγγυώνται σήμερα την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας με υψηλό φρόνημα και

άρτια εκπαίδευση, στέλνοντας μαζί με τον απανταχού της γης Ελληνισμό και την Πολιτειακή, Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Πως παρά την οικονομική στενωπό και την κρίση θεσμών και αξιών που περνά ο Ελληνισμός αφενός δεν εφησυχάζουμε ποτέ και αφετέρου γρήγορα θα εξέλθουμε του αγώνα αυτού νικητές, πιο δυνατοί και πιο ισχυροί, επιστρέφοντας στην κανονικότητα ως κράτος, ενθυμούμενοι τα λόγια ενός μεγάλου Ελληνα πολιτικού (Χαρ.Τρικούπης) που είχε πει ότι : «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση».

Στην προσπάθεια αυτή οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουμε ως φάρο φωτεινό το αθάνατο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου το οποίο καθοδηγεί τα βήματα μας για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940,

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Σχολιάστε