My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μήνυμα Εμμανουήλ για κορονοϊό

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί μόνον για προσωπική προσευχή, γνωστοποιεί ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο οποίος σε σε εγκύκλιό του για τον κορονοϊό προτρέπει τους πιστούς “να υπακούνε απολύτως στις εντολές των επιστημόνων και υπευθύνων”.

Το κείμενο της εγκυκλίου:  

Ἀγαπητοί Πατέρες καί Ἀδελφοί,

Με θλίψη πολλή και συνοχή ψυχής απευθύνομαι εις όλους ημάς, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων περί της διαδόσεως του COVID–19, του λεγομένου κορωνοϊού και στην ευλογημένη Πατρίδα μας αλλά και σε όλη την Υφήλιο. Εκφράζω ὡς Πνευματικός σας Πατέρας την πλήρη συμπαράστασή μου, τον στηριγμό και την αγάπη μου σέ όλους ανεξαιρέτως τούτες τις δύσκολες στιγμές.

 Ἡ Αγία μας Εκκλησία ως γνωστόν ξεπερνώντας τον εαυτό Της και κάνοντας υπακοή εις τους υπευθύνους της Ελληνικής Πολιτείας για το καλό του Λαού, προσφέρει σε αυτόν την ευκαιρία για συνοχή καρδίας, σωτήρια μόνωση και προφύλαξη από την μετάδοση του ιού ακόμα και στις Ιερές ακολουθίες εντός των Ιερών Ναών.

Μετά από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην έκτακτη Συνεδρία Της την 16η Μαρτίου 2020 αλλά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας υπ. αριθμ.:2867/Υ1/16-03-2020 ΦΕΚ της Ελληνικής Κυβερνήσεως ανακοινώνουμε τα εξής και καλούμε όλους:

Να υπακούμε απολύτως στις ένστολές των Επιστημόνων και υπευθύνων για την περιστολή του κορωνοϊοῦ.

Να τηρούμε άπαντες τους κανόνες υγιεινής.

Να αποφεύγονται τα χειροφιλήματα και οι εναγκαλισμοί και να τηρούνται οι ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ μας.

Οι Ιερείς να μεριμνούν για τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων των Ενοριών τους και για τους μοναχικούς ανθρώπους.

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί μόνον για προσωπική προσευχή των πιστών τηρουμένης της οδηγίας 1 του υπ. αριθμ.:2867/Υ1/16-03-2020 ΦΕΚ.

Καμία Ιερή Ακολουθία στους Ιερούς Ναούς (Θεία Λειτουργία, Προηγιασμένη, Χαιρετισμοί, Κατανυκτικοί Εσπερινοί, και οποιαδήποτε άλλη καθημερινή ακολουθία) δεν θα τελείται στην Ιερά μας Μητρόπολη μέχρι 30-3-2020.

Στις Ιερές Μονές δεν επιτρέπεται η προσέλευση προσκυνητών.

Κηδείες θα τελούνται μόνον εντός του Ιερού Ναού από τον Ιερέα, τον Ψάλτη, των μελών της οικογενείας του απολύτως στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος τηρουμένης της οδηγίας 5 του το υπ. αριθμ.:2867/Υ1/16-03-2020 ΦΕΚ. Στο Κοιμητήριο θα μεταβαίνουν οδικώς.

Μνημόσυνα και Τρισάγια θα τελούνται επί του τάφου παρόντων μόνο των μελών της οικογενείας και του Ιερέως.

Οι Βαπτίσεις μεταφέρονται για μετά το Πάσχα.

Θεία Κοινωνία πιστών κατ΄ οίκον, όπως στις περιπτώσεις ασθενών, στην είσοδο της οικίας και μόνο σε απόλυτη ανάγκη.

Να παραμένουμε κατ΄ οίκον προσευχόμενοι αποφεύγοντας όλες τις άσκοπες μετακινήσεις υπακούοντας στις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας.

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κιλκίς θά λειτουργούν καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες από τις 1:00μμ. έως τις 2:00μμ με προσωπικό ασφαλείας. 

Σας παρακαλώ να εντείνετε τις προσευχές σας για την κατάπαυση του φοβερού αυτού πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων – ερευνητών. Όλοι μας ανεξαιρέτως κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 να προσευχόμαστε στα σπίτια μας υπέρ αυτού του σκοπού.

Μετά πατρικών ευχών καιευλογιών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ὁ Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σχολιάστε