My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μέι: Γιατί παρουσία Αστυνομίας;

CAM02556-picsayH βουλευτής του Καναδά, Ελίζαμπεθ Μει, καυτηρίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη την παρουσία της Αστυνομίας στις Σκουριές και υποσχέθηκε να βοηθήσει τους αγώνες των κατοικιών της Χαλκιδικής.

 Η επικεφαλής των Καναδών Πρασίνων και περιβάλλοντολογος, αναφέρθηκε στις επισκέψεις της στο Πέραμα Έβρου και στην Ιερισσο, όπου περιηγηθηκε στις περιοχές εξόρυξης και συναντήθηκε με φορείς, κατοίκους και την “Ελληνικός Χρυσός”.

Η  βουλευτής εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους αγώνες ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις και τη μεταλλουργία χρυσού και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Καναδά τα προβλήματα που δημιουργούνται και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες.

Η κ. Μει έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υπερβολική – όπως την χαρακτήρισε – παρουσία της αστυνομίας στις Σκουριές .   “Δεν χρειαζόταν αστυνομία. Ήταν ειρηνική συγκέντρωση. Υπήρχαν ΜΑΤ με ασπίδες , γκλομπ , όπλα και αλεξισφαιρα γιλέκα. Μου επιβεβαιώθηκε η εικόνα ότι υπάρχει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Χαλκιδική λόγω των μεταλλείων” σχολίασε χαρακτηριστικά η Καναδη βουλευτής.

Τέλος, η κ. Μει έκανε έκκληση στις ελληνικές αρχές να αλλάξουν το επίπεδο της πόλωσης στην περιοχή, ενώ τόνισε πως είναι ενοχλητικό για όλους η απόφαση της κυβέρνησης να γίνει η Βόρεια Ελλάδα εξορυκτική περιοχή χωρίς να ρωτηθουν οι πολίτες.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε