My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Μάσκες – παγούρια έφεραν κόντρα

Οι μάσκες και τα παγουρίνια στα σχολεία, έφεραν νέα κόντρα μεταξύ Σιωνίδη – Γκουντενούδη.

Όλα άρχισαν τη πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, όταν ο κ. Γκουντενούδης ανέφερε στο ευχετήριο προς την εκπαιδευτική κοινότητα μήνυμά του, μεταξύ άλλων  ότι ο δήμος «παρότι ήδη είχε παραλάβει τις σχετικές μάσκες και τα παγούρια, δεν φρόντισε να τα μοιράσει στις σχολικές εγκαταστάσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Στην απάντησή του, ο κ. Σιωνίδης αντικρούοντας τα λεγόμενα του προκατόχου του στη δημαρχιακή θέση, του λέει ότι είναι το λιγότερο ντροπή να ψεύδεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά και τη δημόσια υγεία.

Η δήλωση Γκουντενούδη

Σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες στην διαχείριση τους. Οι μαθητές αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας καλούνται να διέλθουν μεταξύ των άλλων χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την παιδεία στη χώρα μας και μέσα από τη δοκιμασία της τήρησης των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Στο δήμο μας παρατηρείται πλέον και πρόβλημα σχολικής στέγης, καθώς οι υφιστάμενες σχολικές εγκαταστάσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς τόσο τεχνικά όσο και ποιοτικά για την στέγαση επιπλέον των μαθητών που προέρχονται από τις οικογένειες των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων.

Το κράτος όχι μόνο δεν τήρησε την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για την πλήρη κατάργηση της δομής της Νέας Καβάλας, αλλά ούτε και φρόντισε να λύσει αυτά τα τεχνικά προβλήματα, καθώς η Δημοτική Αρχή Παιονίας ουδέποτε έθεσε υπόψη της κάποιο συνεκτικό σχέδιο και κάποια εισήγηση για το θέμα αυτό. Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι παρότι ήδη είχε παραλάβει τις σχετικές μάσκες και τα παγούρια, δεν φρόντισε να τα μοιράσει στις σχολικές εγκαταστάσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ευχόμαστε όλα αυτά τα θέματα να διευθετηθούν άμεσα και να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για μια σωστή και ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο και του νέου περιβάλλοντος αυξημένης προσοχής και μέτρων ασφαλείας που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους.

Η απάντηση Σιωνίδη

Κύριε Γκουντενούδη, προφανώς  έχετε μπερδέψει την έννοια της αντιπολίτευσης με την «πολιτική μικρότητα» και την «μανία καταδίωξης».

Είναι το λιγότερο ντροπή να ψεύδεστε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά και τη δημόσια υγεία.

Στην ανακοίνωση σας της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, θέλοντας να κατηγορήσετε  τη διοίκηση αναφέρατε ότι: « Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι παρότι ήδη είχε παραλάβει τις σχετικές μάσκες και τα παγούρια, δεν φρόντισε να τα μοιράσει στις σχολικές εγκαταστάσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε  τα εξής:

Οι μάσκες παρελήφθησαν στο Κιλκίς από τον αντιδήμαρχο οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Αθανάσιο Τζούρτζο το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλοι οι διευθυντές των σχολείων ότι μπορούν να τις παραλάβουν  την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το πρωί, όπως και έγινε.

Τα παγούρια παρελήφθησαν στον δήμο την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και  από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διανομή τους.

Το προσωπικό του δήμου υπερέβαλλε εαυτόν προκειμένου να διανείμει τα υλικά το ταχύτερο δυνατόν και το ευχαριστούμε  ειλικρινά για τον ζήλο και την διάθεση που επέδειξε.

Οι ενέργειες  και οι προσπάθειες που καταβάλαμε για την αποτελεσματική προετοιμασία των σχολικών μονάδων προκάλεσαν  την έγγραφη ευχαριστήρια αναφορά του διευθυντού της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Μαρκαδά.  

Κύριε  Γκουντενούδη  αναμένουμε   η πολιτική μικρότητα που επιδεικνύεται  το τελευταίο διάστημα, ειδικά σε θέματα που απαιτούν σύνεση και μεγαλοψυχία, να σταματήσει προς όφελος του δήμου και των δημοτών.

Σχολιάστε