My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Λύσεις τώρα για…

kartalis-kostas…τα παιδιά μας.

Του Κώστα Καρτάλη (enet.gr)

—————————————————————————————————————————————————————————————–Η κρίση που στραγγαλίζει την ελληνική κοινωνία έστειλε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, ενώ όσοι κατάφεραν και κράτησαν τις δουλειές τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις κουτσουρεμένες αμοιβές ή τις συντάξεις πείνας.

Η ανεργία και η φτώχεια είναι οι μεγάλες πληγές της χώρας, αλλά, θεωρητικά τουλάχιστον (και στο πολύ μακρινό μέλλον), θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Υπάρχουν πληγές που ματώνουν καθημερινά την πατρίδα μας και είναι αμφίβολο πότε και πώς θα επουλωθούν. Αυτές είναι η Υγεία και η Παιδεία.

Ηδη τα τελευταία τρία χρόνια όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία διαπιστώνουν τη διαφορά. Αναμφίβολα όλοι ευχόμασταν να μπει μια τάξη, ιδιαίτερα στο φαύλο σύστημα προμηθειών, αλλά όχι κι έτσι. Η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών έχει γίνει πλέον κανόνας σε όλα τα ιδρύματα, η συγχώνευση κλινικών δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα, οι εφημερίες δεν πληρώνονται, οι μισθοί για επιστήμονες κατάντησαν ανέκδοτο, διοικητικά συμβούλια παραιτούνται και τα παράπονα και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή.

Ασθενείς και συνοδοί κάνουν υπομονή, γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά, γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν. Να μη μιλήσουμε για φάρμακα και Ταμεία. Το «δεν υπάρχει σάλιο» του Α. Λοβέρδου, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο δεν φαίνεται και ουδείς γνωρίζει πόσο θα αντέξουν οι εργαζόμενοι.

Η Παιδεία πληγώνει τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, γιατί λόγω ιδιοσυγκρασίας ο Ελληνας μπορεί να στερηθεί τα πάντα, θα βρει όμως τα χρήματα για την εκπαίδευση του παιδιού του.

Την τελευταία τριετία το τοπίο στο χώρο της εκπαίδευσης άλλαξε ραγδαία. Το τέλος της ευμάρειας έφερε και το τέλος των ψευδαισθήσεων. Το κύμα επιστροφής από τα ιδιωτικά στα δημόσια σχολεία συνεχώς αυξάνεται. Στα σχολεία κυρίως της περιφέρειας παρουσιάζοντα κρούσματα ασιτίας σε παιδιά φτωχών οικογενειών, Ελλήνων και ξένων. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια να επιλύσουν τέτοια προβλήματα.

Δεν μπορούν να κάνουν όμως και πολλά πράγματα για τα παγωμένα σχολεία, οπότε καλοδεχούμενες οι δωρεές και οι εισφορές κάθε είδους.

Τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ. Σε αρκετές πόλεις τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία σταμάτησαν να μεταφέρουν μαθητές, γιατί έχουν να πληρωθούν μήνες. Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κατάσταση εξελίσσεται σουρεαλιστικά, με την «Αθηνά» να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο ένδυμα.

Η ζημιά από την όλη κατάσταση στις παιδικές και νεανικές ψυχές, όμως, είναι μεγάλη και απροσδιόριστη, και θα τη βρούμε μπροστά μας, όταν θα έρθει -αν θα έρθει- η πολυπόθητη ανάπτυξη και μπει ένα τέλος στον κατήφορο. Εδώ δεν χωράνε κομματικές επιλογές και σχέδια επί χάρτου. Απαιτείται σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και η μέγιστη δυνατή συναίνεση στις αποφάσεις και τους νόμους που αφορούν τα παιδιά μας. Τώρα. Αύριο δεν θα προλάβουμε.

Σχολιάστε