My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Λόγια του αέρα» η ΜΕΘ στο ΓΝΚ -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Πολλά κρούσματα με λίγα τεστ -

Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι πρότυπα – πειραματικά -

Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Ράπιντ τεστ στη Παιονία -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Ανάπλαση Πλατείας Πολυκάστρου -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Πάντα στη κορυφή της διασποράς -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση με Τρ. Αλεξιάδη -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Κιλκίς: Αιμοδοσία στην Αντιπεριφέρεια -

Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

«Λόγια του αέρα» η ΜΕΘ στο ΓΝΚ

“Τα επικοινωνιακά ψέματα της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν τέλος», τονίζει η Θεματική Επιτροπή Υγείας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «επί πέντε μήνες εν μέσω ενός παρατεταμένου και αμφιλεγόμενου lockdown, έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν χάος».

«Είστε υπεύθυνοι για όλη τη κατάσταση», υπογραμμίζει στον τίτλο της νακοίνωσης που εξέδωσε, στην οποία τονίζονται για το Κιλκίς τα εξής:

«Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στο νομό Κιλκίς, σε συνδυασμό με την ίδια λογική στην λειτουργία των κλινικών COVID του Nοσοκομείου Κιλκίς,  που όπως είδαμε στο παρελθόν ευνοεί την ενδονοσοκομειακή μετάδοση του ιού και με τον κορεσμό σε κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όσους νοσήσουν και χρειαστούν αυξημένες φροντίδες.  Οι υποσχέσεις ότι πολύ σύντομα θα αποκτούσε και το Νοσοκομείο Κιλκίς την δική του  μονάδα ΜΕΘ, έμειναν λόγια που τα πήρε ο αέρας».

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζονται και τα εξής

«Όσο και αν επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησής του, διαδίδοντας ψέματα για τη νοσηλεία διασωληνομένων εκτός ΜΕΘ, την έγκαιρη και αποτελεσματική ενίσχυση του ΕΣΥ παραθέτοντας νούμερα που δε βγαίνουν, η πραγματικότητα παραμένει αμείλικτη. Η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει το 100%, περισσότεροι από 100ασθενείς, κατά μέσο όρο,  περιμένουν σε απλό θάλαμο για μια κλίνη ΜΕΘ, ενώ το προσωπικό έχει γονατίσει γιατί δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες  ανάγκες σε όλη την χώρα.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει άπραγη απέναντι στη σφοδρότητα του 3ουκύματος της πανδημίας. Αντί για μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των Νοσοκομείων σε Αττική και επαρχία, επιμένει να απαριθμεί ψευδή στοιχεία για τις ανύπαρκτες ΜΕΘ ή προσλήψεις.  Αντί για ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση στην κοινότητα, προσφεύγει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όπως αυτό των αμφιλεγόμενων selft-tests. Αντί για αύξηση των σχολικών τμημάτων και άμεσο εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών, άνοιξε τα σχολεία χωρίς σχέδιο. Ακόμα χειρότερα, μεταθέτει για μια ακόμη φορά την ευθύνη στις οικογένειες των μαθητών, που καλούνται με «αυτοδιάγνωση» να λύσουν το πρόβλημα του testing.

Το επιτελικό κράτος έχει αποτύχει στρατηγικά να ελέγξει αυτή την πανδημική κρίση. Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν έχουν τελειωμό. Το ίδιο συμβαίνει και στον νομό μας με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, το τελευταίο διάστημα.

Σημασία όμως για την κυβέρνηση έχει το πολιτικό κόστος και όχι η προστασία της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας, όπως προκύπτει και από την δημοσίευση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα δε διστάζει να εργαλιοποιήσει την πανδημία, να συμμαχήσει με μια συγκεκριμένη κοινωνική πλειοψηφία δίνοντας δουλίτσες πολλών εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες, την ώρα που η κοινωνία μέρα με τη μέρα φτωχοποιείται ολοένα και περισσότερο. Αποδεικνύοντας έτσι, ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ στις πολιτικές προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη γιατί η ανάγκη ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας δε συνάδει με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση, στην ουσία καταρρέει το αφήγημά τους.

Επί 5 μήνες εν μέσω ενός παρατεταμένου και αμφιλεγόμενου lockdown, έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν χάος. Η απουσία κάθε κυβερνητικής πρόβλεψης, σχεδίου και προγραμματισμού, οδήγησε σε λειτουργικό blackout τα νοσοκομεία και σε σύγχυση την κοινωνία, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου υγειονομική τραγωδία στη χώρα μας. Απαιτείται εδώ και τώρα, ο προγραμματισμός της αύξησης των αιθουσών στα σχολεία, η μαζική και δωρεάν συνταγογράφηση των tests, η λήψη μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στους μεγάλους χώρους εργασίας που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Είναι αναγκαίος, τέλος, ο έλεγχος της διασποράς του ιού στην κοινότητα με στοχευμένη υγειονομική επιτήρηση και ιχνηλάτηση. Απαραίτητη η στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και  η ενεργοποίηση των περιφερειακών Ιατρείων για την επιτήρηση και καταγραφή των κρουσμάτων αλλά και για την εξυπηρέτηση non-COVIDασθενών.

Κάθε καθυστέρηση από εδώ και πέρα εκ μέρους της κυβέρνησης, κοστίζει σε περισσότερες ζωές. Την ώρα που συμπολίτες μας νοσούν βαριά ή χάνουν τη ζωή τους, η κυβέρνηση δε μπορεί πλέον να εγκληματεί στήνοντας «αρπαχτές» και σκάνδαλα! Οι ιδεολογικές εμμονές της, αρνούμενη να ενισχύσει  το ΕΣΥ, μειώνοντας αντίθετα τον προϋπολογισμό για το 2021 κατά 600 εκατ. είναι ενδεικτικές των προθέσεών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε την συζήτηση για την επόμενη μέρα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του για το «νέο ΕΣΥ», με προτεραιότητες το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, την γενναία αύξηση των πόρων του δημόσιου συστήματος Υγείας και την ολοκλήρωση της εμβληματικής μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.”

Σχολιάστε