My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

ΛΣ: Στην ανεργία οι συμβασιούχοι

Με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς στέλνονται στην ανεργία οι συμβασιούχοι της καθαριότητας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σισμανίδης είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τους συμβασιούχους ως το Μάρτη του 2018.

Για το θέμα της απόλυσης των 53 συμβασιούχων του Δήμου Κιλκίς, το οποίο έθεσε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της παράταξης Γ. Φαχουρίδης, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς και χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στέλνονται στην ανεργία οι συμβασιούχοι του Δήμου Κιλκίς στην καθαριότητα.

Η μόνη προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα έγινε από τον  δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 17 Ιούλη, όπου εκτός από το Δήμαρχο, δεν τοποθετήθηκε κανένας δημοτικός σύμβουλος ή παράταξη. 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, αν και είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τους συμβασιούχους ως το Μάρτη του 2018, επέλεξε να στοιχηθεί πίσω από όσους δημάρχους «έτρεξαν» να απολύσουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Επέλεξε, δηλαδή, να ταχθεί με τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της ΕΕ η οποία θέλει τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, φθηνή εργατική δύναμη.

Έχει επιλέξει, την ίδια στιγμή, να σταθεί απέναντι από τους εργαζόμενους. Παρά τα όμορφα λόγια και τις υποσχέσεις, δεν βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλάι των εργαζομένων, δεν στήριξε το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σε τελική ανάλυση δεν στήριξε και το δικαίωμα του λαού του Δήμου να έχει δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες καθαριότητας. Αντίθετα βάζει πλάτη στην ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών, μια εξέλιξη που δεν είναι σε όφελος του λαού του Κιλκίς.

Ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη, έχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες στήριξαν την προκήρυξη 2μηνων προγραμμάτων για να αντικαταστήσουν τους προηγούμενους συμβασιούχους. Στήριξαν και στηρίζουν την ανακύκλωση των ανέργων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους – άνεργους και για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όσο κι αν προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τα κυβερνητικές επιλογές, αυτές οι δημοτικές παρατάξεις εφαρμόζουν κατά γράμμα τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων. Εφαρμόζουν, δηλαδή, κατά γράμμα τις επιλογές της αστικής τάξης της χώρας και της περιοχής μας. Στην προκειμένη περίπτωση «ξεχαρβαλώνουν» τους δήμους ώστε με το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού να προετοιμάσουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, πληρώνοντας το κόστος οι λαϊκές οικογένειες, χαρίζοντας σε μεγάλες επιχειρήσεις τεράστια κέρδη από το χρυσοφόρο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η τροπολογία της κυβέρνησης όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι Δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.

Η απόλυση των συναδέλφων συμβασιούχων μας αφορά όλους. Μας θέλουν όλους φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και ζωή για να πετύχουν την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Απάντηση σ’ αυτή την πολιτική είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Είναι ο αγώνας για:

             δημοτικές, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, υπηρεσίες καθαριότητας σε όλες τις φάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, εναπόθεση και επεξεργασία). Χωρίς ιδιώτες και επιχειρηματική δραστηριότητα.

             που θα χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες, επιστημονικές μεθόδους παίρνοντας υπόψη την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

             που δεν θα επιβαρύνουν το λαό με τέλη και νέους φόρους.

             και θα έχουν τα κατάλληλα σύγχρονα μέσα και μόνιμους εργαζόμενους, σε επαρκή αριθμό, με πλήρη δικαιώματα.

Η εισήγηση που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο στης 21η Ιούλη, για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερική Υπηρεσίας, αποτελεί προσπάθεια να θολωθούν τα νερά. Αφού πρώτα έχουν απολυθεί όλοι οι συμβασιούχοι, η Δημοτική Αρχή, έρχεται να προτείνει έναν πολύ μικρότερο αριθμό μόνιμων θέσεων. Είναι θέση που δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες των απολυμένων συμβασιούχων, ούτε τις ανάγκες του λαού του Δήμου. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση ώστε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, να μην μείνει κανένας συμβασιούχος απλήρωτος, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας να τροποποιηθεί με κριτήριο να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του Δήμου σε όλους τους κλάδους.”

Σχολιάστε