My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Λουκέτο σε χίλιες επιχειρήσεις του Κιλκίς

tonikidis-xatzidakisΣυνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στην οποία συμμετείχε κι ο αντιπρόεδρός της, Παύλος Τονικίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από έκτακτη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων, ήταν τα νέα δεδομένα που διαγράφονται για τον επιμελητηριακό θεσμό στη χώρα μας, μετά και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αίρει την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.

Ο κ. Υπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει την διοίκηση της ΚΕΕΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προβλεφθεί ισοδύναμος εναλλακτικός πόρος για τα επιμελητήρια, που μπορεί να προέρχεται από τα τέλη αδειοδοτήσεων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ή από την εγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που αποτελούν νέες θεσμικές πρωτοβουλίες, σχετιζόμενες άμεσα με τη λειτουργία των επιμελητηρίων. Παράλληλα, ζήτησε την κατάθεση εκ μέρους της ΚΕΕΕ μιας μελέτης βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, έτσι ώστε να δοθούν οι καταλληλότερες λύσεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τονικίδης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε ιδιαίτερα θέματα που αφορούν το νομό μας, αφού πρώτα υπογράμμισε ότι τα επιμελητήρια λειτουργούν χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά το ελληνικό δημόσιο και ως εκ τούτου θα ήταν αυτονόητη η στήριξη της λειτουργίας τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά με τόνωση των επιχειρήσεων, αφού εκτιμάται ότι εντός του 2013 θα κλείσουν ακόμα χίλιες περίπου επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς!

Επίσης έθεσε εκ νέου το θέμα της διαρροής τεράστιων χρηματικών ποσών προς τη γειτονική FYROM για προμήθεια καυσίμων κίνησης οχημάτων. Επανέλαβε δε, την πρόταση της τοπικής κοινωνίας για μείωση της φορολογίας των καυσίμων στο νομό Κιλκίς, έτσι ώστε να εξισωθεί η τιμή τους με αυτήν στη γειτονική χώρα.

Για την ΑΕΠΙ

Συνάντηση για το θέμα των υπέρογκων τελών που υποχρεούνται οι επαγγελματίες να πληρώνουν στην ΑΕΠΙ, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Επιμελητήριο, με συμμετοχή εκπροσώπων της διοίκησης του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Τονικίδη και της διοίκησης του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας ν. Κιλκίς.

Την επομένη, ο κ. Τονικίδης έχοντας υπόψη του τις προτάσεις των επαγγελματιών του Κιλκίς, συμμετείχε σε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των διοικήσεων της ΚΕΕΕ και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για θέματα σχετικά με την προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην συνάντηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες αδυνατούν πλέον να καταβάλουν τα υπέρογκα, ιδιαίτερα στις μέρες μας, τέλη στην ΑΕΠΙ, με το πρόβλημα να παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις στο νομό μας, και ιδιαίτερα στους μικρούς οικισμούς.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΚΕΕΕ γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει απο την ΑΕΠΙ να υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση με τους επαγγελματίες (αντί τις ατομικές που ισχύουν σήμερα), με στόχο να επέλθει μια ουσιαστική ανακούφιση στις επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν τέλη στην ΑΕΠΙ.

Δελτίο τύπου από ΕΒΕ

Σχολιάστε