My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

«Λουκέτο» σε τρία σχολεία της Παιονίας

louketo-sxoleio1Σφοδρές αντιδράσεις σε Γοργόπη, Τούμπα και Πλάγια – Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από Λαπόρδα – Γκουντενούδης: Θ` αντιδράσουμε.

Τρία δημοτικά σχολεία σ` ισάριθμους οικισμούς της Παιονίας κλείνουν κι οι μαθητές τους μεταφέρονται αλλού, με βάση συγχωνεύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, κλείνουν τα σχολεία Γοργόπης, Τούμπας και Πλαγίων, τα οποία συγχωνεύονται αντίστοιχα με τα σχολεία, 1ο Αξιούπολης, Ευρωπού και 2ο Πολυκάστρου.

Η ξαφνική είδηση γέννησε ήδη σφοδρές αντιδράσεις στους κατοίκους των οικισμών που χάνουν τα σχολεία τους, που μετρούσαν περί τους 50 μαθητές το καθένα. Παράλληλα, ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας, ενώ κι ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς έκανε λόγο για αντιδράσης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο μ` αντικείμενο το Τελωνείο.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Λαπόρδα:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής απόφασης αναφορικά με καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολείων Α/θμιας εκπαίδευσης, η οποία προβλέπει το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων Γοργόπης, Τούμπας και Πλαγίων και την μεταφορά μαθητών στα Δημοτικά σχολεία 1ο Αξιούπολης, Ευρωπού και 2ο Πολυκάστρου αντίστοιχα.

   Η παραπάνω απόφαση αγνοεί παντελώς την αριθ.184/2012 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αγνοεί τις αποφάσεις και τις διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων , αγνοεί τις κραυγές αγωνίας των τοπικών κοινωνιών, αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες τις οποίες βιώνουν καθημερινά τα ακριτικά μας χωριά, αγνοεί όλες τις αιτιάσεις που προέβαλλε ο Δήμος μας αναφορικά με Εθνικούς, κοινωνικούς, ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η συνέχεια λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

   Δυστυχώς όπως φαίνεται, μοναδικό κριτήριο για τη λήψη της παραπάνω απόφασης είναι το οικονομικό. Θυσιάζουμε στην κυριολεξία στο βωμό της κρίσης κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό.

   Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου Α/θμιας εκπαίδευσης κ.Ραμπίδη Κων/νου ότι δεν θα στείλει εισήγηση για το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

   Παρόμοιες διαβεβαιώσεις μας έδινε μέχρι χθες και το Υπουργείο Παιδείας το οποίο επισκέφτηκα προσωπικά και το οποίο μας καθησύχασε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

   Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την πλήρη αντίθεσή μας για την παραπάνω άδικη και εκ του πονηρού μεθόδευση.

   Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες υποβλήθηκε η συγκεκριμένη εισήγηση από τον προϊστάμενο Α/θμιας εκπαίδευσης κ.Ραμπίδη.

   Γιατί άραγε επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου μας ;

   Μήπως ήταν τα μοναδικά 4/θέσια ή 3/θέσια σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία ;

   Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη πρόταση ;

   Είναι σε όλους γνωστό ότι τα συγκεκριμένα σχολεία είχαν και έχουν δυναμική πολύ μεγαλύτερη από άλλα αντίστοιχα.

   Τέλος, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας στο κλείσιμο των σχολείων Γοργόπης, Τούμπας και Πλαγίων, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα με διαφανή κριτήρια και λαμβάνοντας πραγματικά υπόψη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

   Είναι απορίας άξιον πώς ένας δημόσιος λειτουργός παρά τις σαφείς διαβεβαιώσεις του τόσο προς το Δήμο μας όσο και προς τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία, αθετεί το λόγο του και εισηγείται τελικώς το κλείσιμο των συγκεκριμένων Σχολείων.

   Με ποιο δικαίωμα κ.Διευθυντά της Α/θμιας εκπαίδευσης δεν λαμβάνετε υπόψη σας τις ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Δημοτικού μας Συμβουλίου όσο και των γονέων, δασκάλων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ;

   Οι ενέργειές σας αποδεικνύουν το βαθμό της αξιοπιστίας σας.

   Κύριε Διευθυντά, πιστεύουμε πως μετά από όλα αυτά το εντιμότερο που θα έπρεπε να πράξετε είναι να παραιτηθείτε.

   Αποδείχθηκε ότι λειτουργείτε μεροληπτικά και ενάντια στα δίκαια των πολιτών της Παιονίας.

   Τα μικρά παιδιά και οι γονείς που θα υποστούν την συνεχή ταλαιπωρία των καθημερινών μετακινήσεων, δε θα σας το συγχωρήσουν ποτέ.»

Σχολιάστε