My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Λερωμένες αφηγήσεις

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά.


Οταν δεν μπορείς ν’ απαντήσεις πειστικά στην κριτική, πως με τις επιλογές σου στηρίζεις ταξικά συμφέροντα, ότι δεν είναι καθαρές οι σχέσεις σου με τις ελίτ του χρήματος και του μιντιακού συστήματος, το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να επιχειρήσεις να τραβήξεις στο λασπωμένο γήπεδο αυτόν που σε εγκαλεί, κατηγορώντας τον για υπηρέτη σκοτεινών κύκλων. Ο στόχος σου δεν είναι να αποδείξεις ότι εσύ είσαι ηθικός, αλλά να περάσεις στους πολίτες την άποψη ότι και ο κατήγορός σου είναι εξίσου ανήθικος με σένα. Αν μάλιστα διαθέτεις και ισχυρά προπαγανδιστικά δίκτυα που προθύμως προσφέρονται να διακινήσουν τη λερωμένη αφήγησή σου, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις το μείζον ή, στη λιγότερο καλή εκδοχή για σένα, να προκαλέσεις γενική σύγχυση, μέσα στην οποία θα ενοχοποιηθούν οι πάντες για ιδιοτελή δράση. Κάτι δηλαδή σαν το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

«Δεν είμαστε μόνο εμείς διαπλεκόμενοι, είστε κι εσείς». Σ’ αυτή τη γραμμή πορεύεται η δικομματική κυβέρνηση στην αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα των φαρμάκων ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι η αντίθεσή της στην τροπολογία του για τις τιμές των φαρμάκων βολεύει ορισμένους επιχειρηματίες της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι μάλιστα δίνουν διαφήμιση στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», προφανώς για να πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα (δηλαδή, περιμένοντας την εύνοια του κόμματος, όταν έρθει στα πράγματα). Στο ζήτημα των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, όταν συζητηθεί στη Βουλή η πρότασή της για την εξεταστική επιτροπή, θα αποκαλύψει με στοιχεία τις κατάπτυστες διασυνδέσεις της με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η κατηγορία του κ. Γεωργιάδη για τον ρ/σ «Στο Κόκκινο» είναι φυσικά αστεία. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο υπουργός κινείται στα όρια της ελαφρότητας. Σ’ ό,τι αφορά την άλλη καταγγελία του, οφείλει να μας πει τι ξέρει, αν βεβαίως ξέρει κάτι και δεν φιλολογεί μετ’ ευτελείας, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βενιζέλο. Αναρωτιέμαι γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις «βρομιές του ΣΥΡΙΖΑ». Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθετε την πρότασή του, θα κρατούσε ο κ. Βενιζέλος για τον εαυτό του τα επιβαρυντικά ντοκουμέντα που ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή του; Να μας συγχωρήσει ο έγκριτος συνταγματολόγος, αλλά αυτό μυρίζει εκβιασμό. Αλλη λέξη πρόχειρη δεν βρίσκω. Εκτός αν πρόκειται για μία από τις συνήθεις κορόνες που εκτοξεύουν οι πολιτικοί όταν βρίσκονται σε άμυνα.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε