My Twitter Feed

17 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

ΛΕΚ: Γενέθλια και γενική συνέλευση

25 χρόνια ζωής μετρά πλέον το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς! 25 χρόνια δυναμικής πορείας, προσφοράς, ποιότητας, σοβαρότητας και ήθους.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της πολύ σημαντικής αυτής επετείου, κορυφώθηκαν το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με τη μεγαλειώδη μουσικοχορευτική παράσταση «Της άνοιξης τ΄αηδόνια», σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων των Λυκείων Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, Βόλου και Δράμας.

Η εκδήλωση, που όχι μόνο στάθηκε αντάξια της περίστασης, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και έφερε πιο κοντά τη λυκειακή οικογένεια με το κοινό του Κιλκίς.

Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Δυτική και Ανατολική Θράκη, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας από τα ντόπια χωριά της Δράμας, το Λύκειο Θεσσαλονίκης από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ το Λύκειο Βόλου παρουσίασε έθιμα του Πάσχα και χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία-Βόρεια Θράκη.

Η πρόεδρος του Λ.Ε.Κ. κ. Δάφνη Νιάκα, στη σύντομη ομιλία της μίλησε για τη δημιουργία του πίσω στο 1993, τονίζοντας ότι, «σ’ αυτόν τον ακριτικό τόπο με τις πολλές πληθυσμιακές ομάδες και τα διαφορετικά βιώματα, ήταν απαραίτητη η ίδρυση ενός συλλόγου με το κύρος και την εμβέλεια του Λυκείου των Ελληνίδων που θα αποτελούσε την ομπρέλα και τον συνδετικό κρίκο όλων των ομάδων». Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δράσεις, εκδηλώσεις και διακρίσεις του ΛΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, στην ενθαρρυντική στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο έργο του Λυκείου και σε όλες τις κυρίες που υπηρέτησαν το θεσμό, με αγάπη και προσήλωση στις καταστατικές αρχές του.

Χαιρετισμό απέστειλε η Πρόεδρος του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων κ. Eλένη Tσαλδάρη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Στα είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας και πολιτιστικής προσφοράς του, το Λ.Ε.Κ. με αγάπη, συνέπεια και ξεχωριστή ποιότητα δουλειάς έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής. Είμαι βέβαιη για τη συνέχιση του επιτυχημένου Λυκειακού έργου, αφού το Λ.Ε.Κ., μας έχει αποδείξει ότι προχωρεί δυναμικά και πρωτοπορεί συνεχώς».

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η Ειρήνη Γιαννέ, παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης ευχαριστεί θερμά:

Τον μεγάλο χορηγό, την εταιρεία ανελκυστήρων KLEEMANN, καθώς και τις εταιρείες, SONOCO, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ και ΚΟΝΒΑ για τη σημαντική οικονομική στήριξή τους, το Δήμο Κιλκίς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, όλους τους χορηγούς του προγράμματος, όλους τους χορευτές που ταξίδεψαν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν στον εορτασμό των 25ων γενεθλίων μας, τα Δ.Σ. των Λυκείων για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, τις εκλεκτές κυρίες και τους χοροδιδασκάλους των Λυκείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, το χοροδιδάσκαλο Δήμο Πραντσίδη, που είχε το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης, για την άρτια οργάνωση και την άψογη συνεργασία του με τα Λύκεια Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, Βόλου και Δράμας, και φυσικά όλα τα μέλη, του χορευτές παλιούς και νέους, τις φίλες και τους φίλους του Λ.Ε.Κ. που έδειξαν για μια ακόμη φορά την αγάπη τους, τόσο με την παρουσία, όσο και με τα εμψυχωτικά και συγκινητικά λόγια τους.

Έκθεση φωτογραφίας και φορεσιάς

Έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακής φορεσιάς, αφιερωμένη στα 25 χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε στον χώρο του, από 18 έως 23 Μαρτίου 2018, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Οι επισκέπτες, μέσα από το ιστορικό αρχειακό φωτογραφικό υλικό και τα αποκόμματα των εφημερίδων που εκτέθηκαν, πήραν μια μικρή μόνο γεύση από τη δράση και το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ θαύμασαν και μεγάλο μέρος των φορεσιών (γυναικείες, ανδρικές και παιδικές) που διαθέτει η Ιματιοθήκη του.

Χελιδονίσματα

Με τα παραδοσιακά ανοιξιάτικα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, και με μπαλόνια για τα 25 χρόνια του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, γέμισε το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018 η αγορά του Κιλκίς. Ήταν μια «πολύχρωμη» δράση του ΛΕΚ, στην οποία συμμετείχαν τα παιδικά Χορευτικά του Τμήματα.

Οι Λαζαρίνες του ΛΕΚ

Το Σάββατο του Λαζάρου, μικρές «Λαζαρίνες» του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς ξεχύθηκαν στις γειτονιές και στις αγορές του Κιλκίς και του Πολυκάστρου για τα καθιερωμένα κάλαντα.

Με το καλάθι τους στολισμένο με λουλούδια ανά χείρας, μοίρασαν νόστιμα λαζαράκια και ευχήθηκαν σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα.

Γενική Συνέλευση Λ.Ε.Κ.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς καλεί σε Γενική Συνέλευση τα τακτικά μέλη του, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 6μ.μ., στο εντευκτήριό του (Μητροπόλεως 11).

Θέμα ημερήσιας διάταξης: Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2017.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, με το ίδιο θέμα.

Σχολιάστε