My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Λειψυδρία σε χωριά Κρουσίων 

Όλα τα΄χει ο καύσωνας για τα χωριά, η λειψυδρία έλειπε. Μια ομάδα χωριών στα Κρούσια κυριολεκτικά υπέφερε μέσα στις ημέρες του φοβερού καύσωνα, αλλά και πριν και μετά απ’ αυτό (τουλάχιστον για ένα 10ημερο).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε η Βάθη, που είναι και το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής. Πρόβλημα που επιτεινόταν όχι μόνο από τον πληθυσμό, αλλά και από τις κτηνοτροφικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή. Η παροχή νερού σταματούσε για ώρες, ταλαιπωρώντας τους πάντες.

Η λύση βρισκόταν-και ήταν γνωστή-σε μια παλιά γεώτρηση, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια ήταν ανενεργή και παρουσίαζε βλάβη. Η επιμονή των κατοίκων που γνώριζαν για τη γεώτρηση τελικά έφερε τη λύση: η γεώτρηση διορθώθηκε και μετά από 10 και πλέον μέρες, η Βάθη υδρεύθηκε και αρδεύθηκε ξανά.

Στην Αντιγόνεια συγκεντρώνεται το νερό από τρεις γεωτρήσεις της περιοχής. Και από εκεί με αντλίες τροφοδοτούνται οι μικροί οικισμοί του Μυλοχωρίου, των Πετράδων, του Γερακαριού, του Δίβουνου και του Παλατιανού.

Όπως μας πληροφόρησε ο τοπικός αντιδήμαρχος κ. Αν. Πογέλης, κάποιος ασυνείδητος, για άγνωστους λόγους, σφράγισε μια “βάνα”. Με αποτέλεσμα το δίκτυο να γεμίσει λάσπη και να ακυρωθεί ουσιαστικά. Χρειάσθηκε καθαρισμός για ημέρες ενώ για την ύδρευση των οικισμών επιστρατεύθηκαν βυτιοφόρα. Η κατάσταση χθες Τετάρτη 5 Ιουλίου ήταν αρκετά βελτιωμένη και η πλήρης αποκατάσταση είναι πλέον θέμα ολίγων ημερών.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε