My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Λειτουργία τμημάτων στη Τέχνη

Από τις προτάσεις της Τέχνης για δημιουργική απασχόληση δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική παιδεία και μάλιστα από έναν εξαιρετικό μουσικό.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης, καθηγητής μουσικής- Μουσικός, Σαξοφωνίστας/ Ενορχηστρωτής θα είναι μαζί μας για μαθήματα πιάνου, αρμονίου, σαξοφώνου, μουσικής θεωρίας & αρμονίας σε ενήλικες και παιδιά.

Τα μαθήματα των οργάνων (πιάνου/αρμονίου/σαξοφώνου) θα συνοδεύονται με μαθήματα μουσικής θεωρίας & αρμονίας, ρυθμικού & μελωδικού σολφέζ & ντικτέ καθώς είναι απαραίτητα για την ορθή κατανόηση της εκμάθησης των οργάνων. Η διάρκεια του θεωρητικού μέρους θα ορίζεται κάθε φορά σε σχέση με τις ανάγκες και την πρόοδο του εκπαιδευόμενου.

Τα μαθήματα μοντέρνου πιάνου για αρχάριους και προχωρημένους θα αναφέρονται κυρίως στο σύγχρονο ρεπερτόριο (κινηματογραφικό – ατμοσφαιρικό πιάνο), συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και τζαζ, μπλουζ, ποπ και ροκ όπου το πιάνο έπαιζε και συνεχίζει να παίζει πολύ βασικό ρόλο. Ένα από τα πιο ενδιαφέρον κομμάτια του προγράμματος θα είναι η συζήτηση και ο πειραματισμός όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης σε μια εκτέλεση και τον αυτοσχεδιασμό.

Τα μαθήματα αρμονίου (πλήκτρων) / synthesizer για αρχάριους και προχωρημένους, θα περιλαμβάνουν όλα τα είδη σύγχρονης μουσικής των τελευταίων 50-60 ετών, καθώς και διάφορα είδη παραδοσιακής μουσικής. Ο εκπαιδευόμενος θα κληθεί να κατανοήσει την διαφορά του αρμονίου από το πιάνο όσο αφορά τις αμέτρητες δυνατότητες του οργάνου αλλά και τον ξεχωριστό του ρόλο σε ένα μουσικό σύνολο. Από τα highlights του προγράμματος θα είναι ο αυτοσχεδιασμός, ο πειραματισμός σε καινούργιους ήχους, ο σωστός τρόπος χρήσης αυτών σε μια σύνθεση, η εκτέλεση με συνοδεία (accompaniment/rythm style) και ο live χειρισμός της κ.α.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης είναι αριστούχος απόφοιτος του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς, με πτυχίο στην ενοργάνωση πνευστών οργάνων, πτυχίο αρμονίας και σπουδές σαξοφώνου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ημιεπαγγελματικής ορχήστρας “Alandulan Band” (πλήκτρα, τεν. Σαξόφωνο), δωδεκαμελής ορχήστρα ανοικτού ρεπερτορίου με ιδιαίτερη αγάπη προς τον κλασσικό κινηματογράφο αποτελούμενη από αριστούχους σπουδαστές και καθηγητές του Πολυάνειου Ωδείου), είναι ιδρυτικό μέλος της ημιεπαγγελματικής ορχήστρας σαξοφώνων “Kukluxsax” |Θέρμη, Θεσσαλονίκη ( η ορχήστρα συμμετείχε στις συναυλίες των Charles Lloyd στο μέγαρο μουσικής Θεσ/νίκης και Club Des Belugas στο Αριστοτέλειον κινοθέατρο Θεσ/νίκης κατά την διάρκεια του 21ου διεθνές φεστιβάλ τζαζ του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην συναυλία με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στα Θέρμης Δρώμενα το 2010 και με τον Γιώργο Κατσαρό το 2018.

Είναι επίσης μέλος της gospel χορωδίας του Dormagen καθώς και της Dormagen Big Band και έχει συνεργασθεί με την σχολή μουσικής Jam School.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο σύνθεσης κινηματογραφικής μουσικής από το συνθέτη παγκοσμίου βεληνεκούς – Hans Zimmer , σεμινάριο με τον βιρτουόζο διεθνή ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη, σεμινάριο με τον Μίλτο Μουμουλίδη, λέκτορα κλαρινέτου του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την κυκλική αναπνοή και η σωστή στάση του σώματος, ενώ έχει λάβει την 1η θέση με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Πολυάνειου Ωδείου Ι.Μ. Κιλκίς στο διαγωνιστικό σκέλος του πανελλαδικού φεστιβάλ “Γέφυρες Πολιτισμού” – Ποδηλατοδρόμιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,17:00-21:00 στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217.Μπορείτε επίσης να στείλετε mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr.

Σουΐνγκ

Ξεκινάμε ! Μας λείψατε, σας λείψαμε και λέμε να βρεθούμε νωρίτερα.

Έτσι η αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ θα ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί την πιο χαρούμενη και σκερτσόζικη  παρέα της πόλης από τις 31 Αυγούστου 2020!!!!

Οι παλιοί ξεσκονίστε παπούτσια και οι καινούργιοι ετοιμαστείτε να ζήσετε όμορφες χορευτικές στιγμές.

            Εάν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος της παρέας, να ταξιδέψεις στην εποχή του ’30 και του ’40  και να χορέψεις στους ρυθμούς της Swing μουσικής δήλωσε συμμετοχή στο τμήμα χορού swing της ΤΕΧΝΗΣ!!!

            Ρετρό swing χορός του ‘30 και ‘40 χαρακτηρίζεται ένα σύνολο χορών που μεγαλούργησαν στα dance floors της εποχής με επιρροές από την εποχή της Τζαζ και πιο πριν του Charleston. Με επιρροές από το charleston, το tap και το jazz dance, το lindy hop (ή απλά swing ή και μετέπειτα jitterbug) καθιερώθηκε ως ο πιο δημοφιλής αμερικανικός χορός από το ’30 ως το ’40, δίνοντας τη θέση του στο Jive και λίγο αργότερα στο θρυλικό χορό του ‘50 το Rock ‘n’ Roll!

            Για τέταρτη συνεχή χρονιά  τα μαθήματα θα κάνει ο Instructor Ηλίας Καλπάκας από τους “Jitterbugs skg” κάθε  Τετάρτη απόγευμα.

            Ο Ηλίας (aka Cool Cat) είναι ο ιδρυτής της ομάδας Jitterbugs, ο χορογράφος αλλά και ο δάσκαλος χορού. Διδάχτηκε lindy hop, στα πρώτα του χορευτικά βήματα από πολλούς κορυφαίους δασκάλους σε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρώην μέλος της ομάδας Lindy Hop Greece αλλά και των Cool Cats, χορεύει και διδάσκει 40’s Jive, 50’s rockabilly Jive και Rock “n” Roll. Tον διακατέχει πάθος για το χορό της αυθεντικής Swing Big Band εποχής, το Rhythm & Blues, Jump’n’Jive και το Rock’n’Roll, αλλά και μια μεγάλη αγάπη για τα ρετρό ρούχα εποχής και τη συλλογή τους. Έχει πάρει μέρος σαν performer σε video clip των Speakeasies Swing Band το 2011, με τίτλο «Bright lights,late nights» και video clip των The Bullets, το 2014 με τίτλο «Μy Bonnie».

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στα γραφεία της Τέχνης   από την Δευτέρα 24 Αυγούστου  2020, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 με 9 το απόγευμα, ή  να λάβετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 24217, ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης, texni-kilkis@hotmail.gr.

Σχολιάστε