My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Λαχανικά στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς διεξάγεται από το Νοέμβριο ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος». Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί θεματική ενότητα του Τοπικού Δικτύου «Η Επιστήμη και η Γνώση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου (Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη)».

2o-gymnasio-kilkisΤο Δίκτυο αυτό τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς με γενικό συντονιστή το Διευθυντή της, κ. Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Οι υπεύθυνοι του Δικτύου είναι οι κ.κ. Σωτηρία Καρολίδου, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, και Γιάννης Λιναρδάκης, υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Στα πλαίσια του προγράμματος, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη συνεπαγόμενη φροντίδα ενενήντα (90) σποροφύτων μαρουλιού που ανήκουν σε δύο ποικιλίες (σγουρό και ρομάνα). Ο στόχος ήταν κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών αφού η σοδειά των μαρουλιών διατέθηκε στην Εκκλησία για το συσσίτιο που οργανώνει για κάλυψη μέρους των διατροφικών αναγκών των οικογενειών της πόλης μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Έτσι, αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου παρέδωσε στον π. Επιφάνιο, στο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου, μια ποσότητα μαρουλιών στις 6/5/15. Η τελική παραγωγή ήταν μικρή αλλά, όπως τόνισε ο π. Επιφάνιος, το σημαντικό της προσπάθειας δεν είναι η ποσότητα αλλά ότι οι μαθητές νοιάστηκαν για τους συνανθρώπους τους. Μια μικρή προσφορά από όλους θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Το πρόγραμμα δεν σταματά εδώ. Οι μαθητές, μετά την παράδοση των μαρουλιών, φύτευσαν κρεμμυδάκια. Και αυτή η συγκομιδή, όταν τα φυτά θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως, θα προσφερθεί στην Εκκλησία για τον ίδιο σκοπό.

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, πιστεύοντας ότι μόνο η μόρφωση και η Παιδεία μπορεί να θέσει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον, καλλιεργεί στους μαθητές τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Μέσω του προγράμματος αυτού οι μαθητές ένοιωσαν στην πράξη το νόημα της φιλαλληλίας, μιας εκ των ων ουκ άνευ αρχής για την ιδανική κοινωνία. Επιπλέον, κατανόησαν την αξία της αρμονικής συνεργασίας για την επίτευξη ενός αποτελέσματος. Το πρόγραμμα αυτό τους βοήθησε ακόμα να εξοικειωθούν με απλές τεχνικές καλλιέργειας φυτών και να αισθανθούν τη χαρά να μεγαλώνει ένας οργανισμός χάρη στις προσπάθειές τους.

Οι παραπάνω δράσεις καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του 2ου Γυμνασίου και την ενεργή συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας και ενθαρρύνουν την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Σχολιάστε