My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Λέσχη Κιλκίς: Συνέχεια με γερμανικό σινεμά

cineΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΛΚΙΣ “ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΘΟΝΗ” στα πλαίσια του αφιερώματός της ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ προβάλει την ταινία « ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΥΧΤΑ» (Wir sind die Nacht), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 – Ώρα: 8.30μμ (ακριβώς), στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σκηνοθεσία: Dennis Gansel, Γερμανία, 2010 (100‘). Παίζουν: Karoline Herfurth, Nina Hoss, Jennifer Ulrich
Επιμέλεια υποτιτλισμού: Dietrich Christian, Καρανικόλας Μιχάλης – Απρίλιος 2012
Αναθεώρηση: Πρασσά Δήμητρα, Χατζηαποστολίδου Αρτεμις
Γενική επιμέλεια: Καρανικόλας Μιχάλης

Υπόθεση της ταινίας:

Η 20χρονη Βερολινέζα Λένα είναι φτωχή και τα βγάζει πέρα με μικροκλοπές. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα μάτια της αστυνομίας γνωρίζει τη Λουίζ σε ένα παράνομο κλαμπ. Σύντομα εντάσσεται σε μια ομάδα δολοφόνων που διψά για αίμα και για έρωτα. Την ομάδα ηγείται η αιμοσταγής Λούιζ.
Η βερολινέζικη ζωή των βαμπίρ. Κατάλληλη από 16 ετών

 

 Μία τοποθέτηση του ίδιου του σκηνοθέτη από τα γυρίσματα της πιο γνωστής του ταινίας «το κύμα»:


 «Έδειχνα ανέκαθεν ειδικό ενδιαφέρον για την ιστορία της Ναζιστικής Γερμανίας. Για το αν θα μπορεί να υπάρξει φασισμός ξανά, για το πώς λειτουργεί το φασιστικό σύστημα, το πώς μπορεί να εκτροχιαστούν οι άνθρωποι από το δρόμο τους. Ήταν κάτι που πάντα με συνάρπαζε. Υποθέτω πως αυτό έχει να κάνει και με την ιστορία της οικογένειάς μου. Ο παππούς μου ήταν αξιωματικός του Τρίτου Ράιχ, κάτι για το οποίο ο πατέρας μου, αλλά και οι δύο θείοι μου, συνάντησαν πολλά και διάφορα προβλήματα στη ζωή τους. Όταν ήμουν νέος συχνά αναρωτιόμουν για το τι θα έκανα αν θα βρισκόμουν σε μια κατάσταση σαν κι αυτή του παρελθόντος. Στο “Wave” η ερώτησή μου είναι το πώς θα μπορούσε να δουλεύει σήμερα ο φασισμός. Θα ήταν πιθανός σήμερα; Θα μπορούσε να ξανασυμβεί αυτό το πράγμα, εδώ και τώρα, σε ένα συνηθισμένο σχολείο στη Γερμανία;… Και πάλι, όταν ήμουν νέος πάντα ευχόμουν να υπήρχε κάτι με το οποίο θα μπορούσα να ταυτιστώ. Ζήλευα τους γονείς μου που έζησαν τη δεκαετία του ’60 και το φοιτητικό κίνημα, όπου οι άνθρωποι είχαν ένα είδος κοινού στόχου, προσπαθώντας να αλλάξουν το κόσμο και να κάνουν τη διαφορά. Εγώ μεγάλωσε στη δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν πια υπήρχαν χιλιάδες πολιτικά ρεύματα και ομάδες, αλλά καμιά πραγματική κατεύθυνση. Δεν μπορούσα να ενθουσιαστώ με τίποτα. Κι αυτό μου έλειπε. Αυτό νομίζω πως λείπει και από τα παιδιά σήμερα. Εννοώ, δεν μπορούμε να ορίζουμε τους εαυτούς μας μόνο μέσα από τη μουσική και το ντύσιμο. Νομίζω πως οι άνθρωποι έχουν μια βαθιά ανάγκη για την ουσία, μια ανάγκη που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Η τάση για τον ατομικισμό και την ιδιώτευση, τη διάσπαση της κοινωνίας σε μικρές ομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΕ

(για κάθε άλλη πληροφορία στον υπεύθυνο της Ανοικτής Οθόνης Γιάννη Τσιτσίμη στα 6977224923 και cinemaclubkilkis@gmail.com)

Επόμενες ταινίες στα πλαίσια του καινούργιου αφιερώματος

-Η “άλλη” Ισπανία (σύγχρονο ισπανικό σινεμά)

24/4: γυναίκες μόνες του ), Benito Zambrano

15/5 χαοτική Άννα του Julio Medem

-Ισπανικός εμφύλιος (21/4) με τις ταινίες Las 13 rosas και Μαύρο ψωμί καθώς και την εμφάνιση μουσικού σχήματος από το τμήμα κιθάρας ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς με την ευθύνη του δασκάλου κιθάρας Γκιγιόμ Σαρποτιέ

Όλες οι προβολές ισπανικών και ισπανόφωνων ταινιών πραγματοποιούνται με τη στήριξη της πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες

Κι ακόμη…!!!

-4ο ΑΝΤΙ-ναζιστικό, ΑΝΤΙ-ρατσιστικό αφιέρωμα: 10, 11 και 12 Μάη

-Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο 22-26 Μάη με ταινίες από Ισπανία, Αργεντινή, Ισημερινό και Κούβα!

-Αφιέρωμα στο σύγχρονο βαλκανικό κινηματογράφο

σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς: 2-7 Ιουλίου θερινός κινηματογράφος λόφου Κιλκίς «Δημήτρης Ζωηρός»

Σχολιάστε