My Twitter Feed

17 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανανοίγουν από Πέμπτη τα σχολεία -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Πάντα στα πράσινα και μας αρέσει! -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη μονάδα φωτοβολταϊκών -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κύμα φυγής από την Ειδομένη

prosfyges-eidomeni-002Το τελευταίο διήμερο πρόσφυγες εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες την Ειδομένη μετά τα βίαια γεγονότα της Κυριακής, αναζητώντας ασφαλέστερο τόπο διαμονής σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας. Προορισμός των περισσοτέρων είναι ο νέος χώρος φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά και άλλοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Το κύμα φυγής που παρατηρείται αποτελεί ανάσα για την Ειδομένη, την ώρα που πέφτει στο κενό η νέα προσπάθεια ορισμένων να ξεσηκώσουν πρόσφυγες για να κινηθούν εκ νέου προς τον φράχτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πρωτοφανής επίθεση από τις ειδικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ εναντίον προσφύγων έχει δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας κυρίως σε οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίες παίρνουν την απόφαση της αποχώρησης, Έτσι, αφού πρώτα απευθύνονται  στους εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας, συγκεντρώνουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η οποία ενίσχυσε την παρουσία της στην περιοχή, επιβιβάζονται κατά ομάδες στα λεωφορεία.

Έτσι, μέσα σε δύο ημέρες αναχώρησαν απ` την Ειδομένη περισσότεροι από 800 πρόσφυγες, με συνολικά 15 λεωφορεία, ενώ πολλοί ακόμη περιμένουν στη σειρά για αναχώρηση.

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες 

Στο μεταξύ, οι 15 προσαχθέντες χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τον έλεγχο, καθότι δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό, ενώ ο 23χρονος Γερμανός που συνελήφθη επειδή βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι, κρατήθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για οπλοκατοχή.

Όσο για την προσαγωγή ενός νεαρού  Σύρου, που έγινε απ` τον καταυλισμό για συμμετοχή σε ομάδα προσφύγων που παρακινεί τους υπόλοιπους σε βίαιες ενέργειες, αφέθηκε τελικά ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Προηγούμενα, η προσαγωγή προκάλεσε ένταση στον καταυλισμό, με μια ομάδα Σύρων να διοργανώνει διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Παράλληλα, αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων συνάντησε εκπροσώπους της Αστυνομίας και δήλωσε πως ξεκινά απεργία πείνας, για την απελευθέρωση του προσαχθέντος.

Φωτό: ethnos.gr

 

Σχολιάστε