My Twitter Feed

1 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οι χειρότεροι από τους “κόκκινους” -

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, 2021

Μέτρα σε ν. Κιλκίς για 7 μέρες -

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

“Δωρεάν τεστ για τους πολίτες” -

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

“Κόκκινοι” κι αναμένονται μέτρα -

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

Πανδημία κούκλας στο Κιλκίς! -

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

Παιονία: Συνέργειες για τουρισμό -

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Λουτσέσκου στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Στη 1η δεκάδα της διασποράς -

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

“Κόκκινοι” κι αναμένονται μέτρα

Ήταν επόμενο: Με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στη χώρα, ο νομός Κιλκίς εντάχθηκε πια στις «κόκκινες» περιοχές, όσο αφορά τη διασπορά της πανδημίας.

Στις περιοχές με το ανώτερο επίπεδο ετοιμότητας στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, εντάχθηκαν από τις 29 Σεπτεμβρίου και οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Λάρισας.

Έτσι, η επικαιροποίηση του χάρτη μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έφερε τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στο «κόκκινο», όπου ήδη είχαν ενταχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας (43,2) και Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται ότι για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 π.μ. έως τις 6 π.μ., με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν και τον χρόνο εφαρμογής τους στις περιοχές που μπήκαν στην κόκκινη ζώνη.

Επιπλέον, οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εισηγούνται να επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου και αρνητικό rapid test.

Σχολιάστε