My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κόβουν από διαβητικούς τα δωρεάν τρόφιμα

VLUU L200  / Samsung L200Επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Γκουντενούδη.

Mε βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων δωρεάν τροφίμων απόρων πολιτών της ΕΕ, που καθορίστηκαν με κοινή υπουργική απόφαση, αποκλείονται του προγράμματος οι διαβητικοί, για τους οποίους, μέχρι σήμερα, προβλεπόταν η χορήγηση δωρεάν τροφίμων. Το γεγονός ανάγκασε τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χρήστο Γκουντενούδη, ν` αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς επιστολή, με την οποία ζητά την συμπερίληψη των διαβητικών και των άλλων χρονίων νοσούντων στις  προβλέψεις του προγράμματος.

Η επιστολή του κ. Γκουντενούδη έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

με την υπ’ αριθμ. 279/23460 κοινή απόφασή σας καθορίζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων δωρεάν τροφίμων απόρων πολιτών της ΕΕ.

Με την παραπάνω ΚΥΑ επέρχεται αναπροσαρμογή κυρίως στα οικονομικά – περιουσιακά κριτήρια με βάση, προφανώς, την δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Από τη γενικότερη αναθεώρηση όμως προέκυψε μια οδυνηρή εξέλιξη για μια μικρή πληθυσμιακή ομάδα συμπολιτών μας. Είναι οι διαβητικοί για τους οποίους, μέχρι σήμερα, προβλεπόταν η χορήγηση δωρεάν τροφίμων.

Με τις νέες ρυθμίσεις της ΚΥΑ καθορίζεται ως βασικότερο κριτήριο το ποσοστό 67% της αναπηρίας. Το απαράβατο αυτό κριτήριο αποκλείει τα Χρόνια μη Ιάσιμα Νοσήματα στα οποία περιλαμβάνεται ο Σακχαρώδης Διαβήτης. Το ποσοστό αναπηρίας που προκαλείται από το Νόσημα αυτό δεν ξεπερνά το 50%.

Αυτό σημαίνει σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των διαβητικών από το ευεργέτημα της δωρεάν χορήγησης τροφίμων.

Κύριοι Υπουργοί,

Η οικονομία που θα προέλθει από τον αποκλεισμό αυτών των συμπολιτών μας από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων είναι αμελητέα για τα τεράστια κονδύλια της Ε.Ε. προς το σκοπό αυτό. Για τους ανθρώπους αυτούς όμως είναι μια καθοριστική αρωγή στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Κυρίως, αποτελεί μια ηθική στήριξη στην καθημερινή τους ταλαιπωρία.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 4 της παραπάνω ΚΥΑ και τη συμπερίληψη των διαβητικών και των άλλων χρονίων νοσούντων στις ευεργετικές προβλέψεις του προγράμματος διανομής τροφίμων.”

 

Σχολιάστε