My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κυκλώματα έκλεβαν φορτηγά

Κλοπές φορτηγών και αγροτικών από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων κι ο νομός Κιλκίς, διέπρατταν δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

fortigo-001Έως τώρα έχει προκύψει ότι η μια απ` τις δυο οργανώσεις έκλεψε 5 φορτηγά απ` το νομό Κιλκίς, ενώ συνολικά ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 37 ανάλογες κλοπές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες και Χαλκιδική και η αξία των κλοπιμαίων αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Γι` αυτήν τη πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν για τις κλοπές φορτηγών 11 άτομα, 3 Έλληνες και 8 Βούλγαροι, από 32 έως 60 ετών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 3 υπήκοοι Βουλγαρίας, για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Ως «εγκέφαλος» φέρεται ένας 32χρονος Βούλγαρος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, τόσο στο επιχειρησιακό επίπεδο (φυσικοί αυτουργοί, κατόπτευση χώρου, ασφαλή διαφυγή), όσο και στο υποστηρικτικό (πληροφορίες για τα ακριβή σημεία των φορτηγών, ασφαλή απόκρυψη και φύλαξη).

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πτολεμαΐδα και Γιαννιτσά, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες, ενεργώντας κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αφού αρχικά εντόπιζαν τις θέσεις των φορτηγών σε επιχειρήσεις, λατομεία και εργοτάξια, στη συνέχεια αφαιρούσαν τα φορτηγά με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ενώ χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως «προπομπούς» για την ασφαλή διαφυγή των αφαιρεθέντων φορτηγών.

Έως τώρα έχει προκύψει ότι έχουν αφαιρέσει συνολικά 37 φορτηγά οχήματα (τετραξονικά), η συνολική αξία των οποίων αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Αναλυτικά αφαίρεσαν:

9 φορτηγά από την περιοχή των Σερρών,

7 φορτηγά από την περιοχή της Χαλκιδικής,

5 φορτηγά από την περιοχή της Καβάλας,

5 φορτηγά από την περιοχή του Κιλκίς,

5 φορτηγά από την περιοχή της Πέλλας,

3 φορτηγά από την περιοχή της Ημαθίας και

3 φορτηγά από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της νύχτας της 19ης προς 20ης Δεκεμβρίου 2014, όταν οι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο χωματουργικής εταιρείας σε χωριό του Κιλκίς, αφαίρεσαν ένα φορτηγό όχημα και ένα μηχάνημα έργων, ενώ από τον χώρο της εταιρείας αφαίρεσαν ποσότητα πετρελαίου και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Το φορτηγό και το μηχάνημα έργων εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, διάφορα κλειδιά φορτηγών και οχημάτων, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, μπαταρίες οχημάτων, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και 15 φυσίγγια, κροτίδες, 1 φιάλη οξυγόνου, 8 Ι.Χ.Ε. οχήματα, εκ των οποίων τα 7 έφεραν βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, ένα ζευγάρι πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος βουλγάρικων Αρχών, δοχεία με ποσότητες πετρελαίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος 47χρονου συλληφθέντα, μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης 27 ετών και 6 μηνών για διακίνηση παράνομων μεταναστών, ενώ σε βάρος 32χρονου συλληφθέντα, ηγετικού μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με πολύμηνη ποινή φυλάκισης για κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για – κατά περίπτωση – συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η δομή και η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η 2η συμμορία 

Εξαρθρώθηκε συμμορία η οποία έκλεβε οχήματα κυρίως φορτηγά αγροτικού τύπου στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν και τα μεταπωλούσαν ως ανταλλακτικά.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Έλληνες η δράση των οποίων εντοπίζεται κατά τον τελευταίο χρόνο στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πέλλας, και Ημαθίας. Τα μέλη της σπείρας αφαίρεσαν, 25 οχήματα, στην πλειοψηφία τους φορτηγά αγροτικού τύπου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις άντρες, από τον Ιανουάριο του 2014, συνέστησαν ομάδα με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, αφαίρεσαν από τις προαναφερόμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, 25 οχήματα, στην πλειοψηφία τους αγροτικά φορτηγά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, μεταπωλούσαν μέρη τους ως ανταλλακτικά. Πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές αστυνομικές έρευνες στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν ακέραια και αποσυναρμολογημένα κλεμμένα οχήματα.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικεία του 38χρονου σε οικισμό των Διαβατών και σε αύλειο χώρο της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο από τα κλεμμένα οχήματα

– ένα κλεμμένο φορτηγό στο στάδιο της αποσυναρμολόγησης και

– 21 πινακίδες κυκλοφορίας μέσα σε στάχτες, με προφανή σκοπό να αλλοιώσουν τα αναγραφόμενα στοιχεία και να παραπλανήσουν τις Αρχές σε πιθανό έλεγχο και

– Μέρος εγγράφων που αφαιρέθηκαν από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να καταστρέψουν.

Προκειμένου μάλιστα, να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους από τους περίοικους, οι δράστες τοποθετούσαν τα αφαιρεθέντα φορτηγά στον χώρο της κουζίνας, τον οποίο απομόνωναν με αδιάφανο χοντρό ύφασμα που έβαζαν στην μπαλκονόπορτα και στη συνέχεια προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε