My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Κτηνοτρόφοι: Πιο ακριβά το αρνί

Στο παζάρι αμνοεριφίων που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο Λαγκαδά αναμένεται να φανούν οι προθέσεις κτηνοτρόφων, εμπόρων και κρεοπωλών για τη τιμή του κρέατος στη φετινή πασχαλινή αγορά, ενώ η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη στο παζάρι της Δράμας και το Σάββατο του Λαζάρου στο Κιλκίς.

arnia-001Πάντως, η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων είναι μειωμένη σε ποσοστό ίσως και άνω του 40% λόγω του καταρροϊκού πυρετού, και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρη Καμπούρη, λόγω των οικονομικών ζημιών που υφίστανται από τις ζωονόσους, οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να διαθέσουν το προϊόν τους στους εμπόρους σε τιμή κάτω των 6,6 ευρώ/κιλό – αυξημένη κατά ένα ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

«Δεν μας φτάνουν οι ζωονόσοι (καταρροϊκός πυρετός και ευλογιά) που αφανίζουν το ζωικό μας κεφάλαιο, έχουμε και το κόστος εκτροφής να βαίνει ολοένα και μεγαλύτερο», είπε ο κ. Καμπούρης.

«Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πληρώσουν τα ‘σπασμένα’ οι καταναλωτές, απλώς θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε άλλο πια να βγαίνουμε εμείς ζημιωμένοι. Έμποροι και κρεοπώλες θα πρέπει να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους και έτσι καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων, αλλά και τις «πονηρές» διαφημίσεις, καλώντας τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους.

kilkis24, πληροφορίες από: agelioforos.gr

Σχολιάστε