My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κρινεται η τιμη του οβελια σε Κιλκις και Δραμα

Από τα παζάρια που θα στηθούν σε Κιλκίς και Δράμα θα φανεί η φετινή διακύμανση των τιμών των αμνοεριφίων στη Β. Ελλάδα, ενόψει Πάσχα. Στόχος των κτηνοτρόφων θα είναι να επιδιώξουν να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές απ` τους εμπόρους, προς όφελος τόσο των ιδίων, όσο και των καταναλωτών.

Ενδεικτικά, κτηνοτρόφοι του νομού μας, κάνουν λόγο για τιμή γύρω στα 6 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό, έτσι ώστε ο καταναλωτής να μην το πληρώσει πάνω από 10 ευρώ. Για να πετύχουν την ανωτέρω τιμή, οι παραγωγοί έχουν φέτος στα χέρια τους ένα απρόσμενο διαπραγματευτικό ατού που λέγεται “κίνημα διάθεσης προϊόντων απ` ευθείας στον καταναλωτή” κατά τα πρότυπα της πατάτας, της αλεύρου και άλλων προϊόντων.

Πάντως, όπως δήλωσε στο ΚΙΛΚΙΣ24 ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής του νομού μας, Γ. Τερζής, το εγχείρημα τής απευθείας διάθεσης αμνοεριφίων στους καταναλωτές συναντά σημαντικές δυσκολίες, λόγω του ευπαθούς χαρακτήρα των σφάγιων, που απαιτεί συντήρηση και υγιεινή.

 Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημ. Καμπούρης, δήλωσε: «Ας μην περιμένει ο κόσμος τους κτηνοτρόφους στις πλατείες να πουλάνε αμνοερίφια. Δεν θα πάρει γενικευμένη μορφή το ‘’κίνημα’’ του οβελία. Τα κατσικάκια δεν είναι πατάτες».

Ωστόσο, ο κ. Καμπούρης προειδοποίησε ότι αν στις διαπραγματεύσεις διαπιστωθεί σκληρή στάση από την πλευρά των μεσαζόντων, τότε  τα μαντριά μπορεί να μετατραπούν σε σφαγεία και οι πλατείες σε κρεοπωλεία!

Πάντως, σημαντική ανακούφιση για τους κτηνοτρόφους αποτελεί το γεγονός ότι φέτος  αναμένονται αυξημένες εξαγωγές προς Ιταλία και Γερμανία, ενόψει του καθολικού Πάσχα, μια βδομάδα πριν από το δικό μας.

Σχολιάστε