My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Κραυγη απελπισιας απο ανεργη

Από την αναγνώστρια ΔΟΜΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ 56 χρόνων, πήραμε την εξής επιστολή:

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ), η ΔΕΥΑΚ και η Α.Ε. “Σφαγεία Κιλκίς” υπέβαλαν αιτήσεις για υπαγωγή στο νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ “επιχορήγησης επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως και 64 ετών..Παρακαλώ Επειδή είμαι μακροχρόνια άνεργη πάνω από 55 και το πρόγραμμα αυτό είναι η μοναδική μου ελπίδα..μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε πώς να κινηθώ,γιατί οι μέχρι τώρα κινήσεις μου ήταν αναποτελεσματικές;

ΚΙΛΚΙΣ24: Αγαπητή μας φίλη, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στον ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος. Απο `κει και πέρα, πληροφορίες μπορείτε να πάρετε κι απ` τον Δήμο Κιλκίς. Οι φορείς αυτοί θα σας πουν ας ισχύει ακόμα η προθεσμία για υποβολή αίτησης, η οποία ξεκίνησε απ` τις 12 του περασμένου Δεκεμβρίου. Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε τα ισχύοντα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση σε θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης, 5.000 ανέργων που έχουν απολυθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας λόγω της ηλικίας τους.

Οι επιχειρήσεις, που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης. 

Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες), ηλικίας 55 έως και 64 ετών, καθώς και άνεργοι πρώην εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, καταγγέλθηκε από τις 15 Ιουλίου του 2010 και μετά αλλά και όσων η σύμβαση καταγγελθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, επίσης ηλικίας 55 έως και 64 ετών. 

Οι ωφελούμενοι, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα άτομα με αναπηρία, που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98, όπως και άτομα που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ. 

Επίσης, δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων τις βραδινές ώρες. 

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα. 

Η ενίσχυση, που θα λάβει μια επιχείρηση, χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. 

Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.

Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού». 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στην ίδια διεύθυνση παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις κατηγορίες ωφελουμένων, που μπορούν να ενταχθούν και τις επιχειρήσεις που εξαιρούνται.

Σχόλια
One Response to “Κραυγη απελπισιας απο ανεργη”
  1. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

    Αυτο που ενδιαφερει το νομο μας κα Δομνα ειναι εαν θα γινουν τα μεταλλεια η οχι… Δεν ειναι μεγαλο προβλημα η ανεργια, αυτο μπορειτε να το καταλαβετε απο τις αναρτησεις στο kilkis 24, οι περισσοτερες αφορουν τα μεταλλεια και οχι την ανεργια. Σοβαρευτείτε λοιπον κα Δομνα. Πρωτο προβλημα τα μεταλλεια ΟΧΙ η ανεργεια και ο τομεας της υγειας.

Σχολιάστε