My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κραυγή για δημόσια Παιδεία -

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2024

“Κτηνοτρόφοι υπό αφανισμό” -

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2024

Συνταξιούχος δασκάλα – πρότυπο -

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2024

Με Φαραντούρη η πίτα ΣΥΡΙΖΑ -

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2024

Βγαίνουν τρακτέρ στους δρόμους -

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2024

Ν. Παππάς: Ομηρία εργαζομένων -

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2024

ΓΝΚ: Σύμβαση για έργα 1,8 εκατ. -

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2024

Χωρίς θέματα ο πρώτος χιονιάς -

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2024

Κραυγή για δημόσια Παιδεία

Γονείς μαθητές και οι δάσκαλοί τους ενώνουν τη φωνή τους και διαδηλώνουν την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι,, στην πλατεία Ειρήνης, διεκδικώντας “δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς”.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

“Αυτοί που μας κλέψανε το βιβλίο από το χέρι…

μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι!

Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!

Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί

Πέμπτη 25/1, 12:00 το μεσημέρι, Πλατεία Ειρήνης

Η νέα χρονιά μας κάνει να λέμε ξανά «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Από τη μία τα «παλιά» προβλήματα, όπως: Η έλλειψη αναλώσιμων ακόμα και φωτοτυπικού χαρτιού που καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να προμηθεύσουν τα σχολεία. Τα προβλήματα με την καθαριότητα λόγω της υποχρηματοδότησης και των λίγων προσλήψεων σε προσωπικό. Η θέρμανση με το σταγονόμετρο γιατί «τα χρήματα δεν φτάνουν». Οι μεταφορές που δεν λύθηκαν στην ολότητά τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα λεωφορεία φτάνουν καθυστερημένα στα σχολεία και τα παιδιά χάνουν το μάθημα. Τα ζητήματα με τα σχολικά κτίρια, τις υποδομές, τις ελλείψεις σε εργαστήρια κτλ. Αλλά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, που ειδικά στα χωριά μια σειρά ειδικότητες (εικαστικά, μουσική κτλ) ή στα τμήματα ένταξης δεν φτάνουν ποτέ. Καθώς και τα μεγάλα τμήματα στην πόλη του Κιλκίς που δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την άλλη, έρχονται και νέα εμπόδια στη μόρφωση των μαθητών, όπως: Το «εθνικό απολυτήριο» που θα μετατρέψει όλο το Λύκειο και ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, αυξάνοντας το άγχος για τα παιδιά και τα έξοδα στα φροντιστήρια για τους γονείς, και θα βάλει επιπλέον εμπόδια στην πρόσβαση στο πανεπιστήμιο (ήδη έχουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων κ.ά.). Η προώθηση των ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων που σπάει τον ενιαίο τρόπο πρόσβασης των μαθητών στις σχολές, και ευνοεί μόνο αυτούς που οι οικογένειές τους έχουν γεμάτο πορτοφόλι. Για όλους τους υπόλοιπους οι πόρτες θα είναι κλειστές ή θα τους περιμένει μια θέση στο υποβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο που και αυτό – όπως φαίνεται – θα το πληρώνουμε πιο ακριβά. Οι αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση που θα οδηγήσει σε κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις, θα λειτουργεί με βάση τους νόμους της αγοράς, στα ήδη απαρχαιωμένα εργαστήρια και υποδομές.

Φτάνει πια! Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε το σχολείο να γίνεται όλο και χειρότερο.

Οι γονείς με τα παιδιά τους και τους δασκάλους τους ενώνουμε τη φωνή μας και διαδηλώνουμε, την Πέμπτη 25/1, στις 12:00, στην πλατεία Ειρήνης, διεκδικώντας:

 • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς.

 • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την παιδεία (για τις Σχολικές Επιτροπές και τα αναλώσιμα, για τα σχολικά κτίρια και τις υποδομές, για την επαγγελματική εκπαίδευση και τα εργαστήρια, για τα πανεπιστήμια).

 • Όλες οι ανάγκες των σχολείων να εξασφαλίζονται από τις Σχολικές Επιτροπές και το κράτος. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.

 • Να εξασφαλιστεί η θέρμανση των σχολείων στον πρωινό κύκλο και στο ολοήμερο. Όχι σε «κόφτες» που περιορίζουν τη θέρμανση σε 2-3 ώρες την ημέρα.

 • Να δοθεί κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, για να μην τις χάνει κανένας μαθητής.

 • Να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών.

 • Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για να εξασφαλίζεται η υγιεινή στους χώρους των σχολείων.

 • Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

 • Ούτε σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο.

 • Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων.

 • Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια.

 • Δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Περισσότεροι εκπαιδευτικοί για να σπάσουν τα τμήματα με λιγότερους μαθητές/τμήμα.

 • Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Να αναμορφωθεί το πρόγραμμα των λεωφορείων ώστε οι μαθητές να φτάνουν έγκαιρα στο σχολείο και να μη χάνουν ώρες μαθημάτων.

 • Να επισκευαστούν και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια. Να κατασκευαστούν σύγχρονα και ασφαλή νέα σχολεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να συνεδριάσουν και να ενημερώσουν τα μέλη τους γι’ αυτές τις εξελίξεις. Τα Μαθητικά Συμβούλια να συζητήσουν και να οργανώσουν ΓΣ στα σχολεία τους. Τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας των Ομοσπονδιών τους, ώστε την Πέμπτη 25/1, στις 12:00, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα μεγάλο παν-εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, για το σχολείο ονειρευόμαστε και έχουμε ανάγκη!”

Σχολιάστε