My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Κούπα Κιλκίς: «Πάθει μάθος»!

(Βίντεο) Του Γιάννη Σιταρίδη (koupa basketball team manager)

Το πάθημα ας γίνει μάθημα. Με αυτά τα λόγια γραμμένα από τον Αισχύλο στην τραγωδία του με τίτλο «Αγαμέμνων» θα μπορούσε να ξεκινήσει η νέα σεζόν για τη νέα ΚουΠα Κιλκίς. Η ομάδα μας οφείλει να μάθει από τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσε και να προχωρήσει στην επόμενη στροφή της διαδρομής των 24 αγωνιστικών. Ηττήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου εκτός έδρας από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, με 54 – 49, με έναν τρόπο που θα θελήσει να ξεχάσει όσο πιο σύντομα γίνεται.

1ο Δεκάλεπτο

Πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα του Κιλκίς. Το αρχικό 0 – 4 που μετεξελίχθηκε σε 1 – 8, έδειχνε το δρόμο. Σφιχτή άμυνα, γρήγορη πρώτη πάσα και τρέξιμο μέχρι το αντίπαλο καλάθι στο transition. Γρήγοροι και εύκολοι πόντοι έφεραν την ΚουΠα Κιλκίς μπροστά, με σκορ μάλιστα και από τους 5 starters της. Οι ομάδες ωστόσο φαινόταν πως ακόμα έψαχναν τα πατήματά τους. Η αντίδραση ήρθε όπως αναμενόταν από τη γηπεδούχο, με πίεση σε όλο το γήπεδο κι εμφάνιση των πρώτων τριγμών στο καράβι της ΚουΠα Κιλκίς. Τα πρώτα λάθη και οι βιαστικές επιλογές ωφέλησαν την Αλεξάνδρεια που μείωσε στους πλην 4 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Critical Point 1ου Δεκαλέπτου

Επιθετικός πλουραλισμός και σωστή αμυντική συμπεριφορά
Η ομάδα μας λειτούργησε θετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου, κάτι που μετουσιώθηκε και στο επιμέρους σκορ.
Ομαδικά Στατιστικά 1ου Δεκαλέπτου

Σκορ Δεκαλέπτου: 09 – 13

2ο Δεκάλεπτο

Ένα 0 – 5 από την ομάδα μας μεγάλωσε την ψαλίδα στους 10. Η ΚουΠα Κιλκίς πήρε τα ριμπάουντ και έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Δυστυχώς όμως αντί να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά με βάση τουλάχιστον την μέχρι τότε εικόνα των δυο ομάδων, έγινε το αντίθετο. Τα πολλά διαδοχικά λάθη στέρησαν από την ομάδα μας επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν αντίστροφα από το αντίπαλο στρατόπεδο. Συνολικά παίχτηκε μάλλον μέτριο μπάσκετ, με πολύ γρήγορες και κατά συνέπεια βιαστικές επιλογές και από τις δυο ομάδες, με το σκορ ωστόσο παρά τα εκατέρωθεν λάθη να πηγαίνει σχετικά ψηλά, με ένα επιμέρους 19 – 15 υπέρ των γηπεδούχων.

Critical Point 2ου Δεκαλέπτου

Τα λάθη

Τα 8 λάθη της ΚουΠα Κιλκίς επέτρεψαν τους αντιπάλους να εκδηλώσουν 8 περισσότερες επιθέσεις, κάτι που επέδρασε καταλυτικά στην επιστροφή της Αλεξάνδρειας στο σκορ. Και όλα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή που η ομάδα συνολικά έδειχνε καλό πρόσωπο, είχε διάθεση στην άμυνα, πίεζε τις μπάλες και διατηρούσε γενικά έναν καλό ρυθμό. Αν τότε δεν εκμεταλλευτείς το πλεονέκτημά σου έναντι του αντιπάλου σου, είναι σχεδόν βέβαιο πως στην πορεία θα το πληρώσεις. Και έτσι και έγινε.
Ομαδικά Στατιστικά 2ου Δεκαλέπτου
Σκορ Ημιχρόνου: 27 – 28

3ο Δεκάλεπτο

Ήταν το χειρότερο σε επίπεδο θεάματος κομμάτι του αγώνα και για τις δύο ομάδες. Το επιμέρους 8 – 7 υπέρ της Αλεξάνδρειας μαρτυρά του λόγου το αληθές. Οι κακές επιλογές, το άναρχο παιχνίδι και η γενικότερη αστοχία δεν βοήθησαν καμία από τις δύο να επιβληθεί έναντι της αντιπάλου της.
Critical Point 3ου Δεκαλέπτου

Τάσος Μουστάκας και το ένα δίποντο

Ο περσινός MVP της ομάδας Τάσος Μουστάκας ήταν σε κακή βραδιά επιθετικά. Ενώ έπαιρνε το ένα μετά το άλλο τα ριμπάουντ (18 συνολικά), δεν κατάφερε να σκοράρει με την ευκολία που τον χαρακτήριζε πέρσι όλη τη χρονιά. Ήταν φανερό πως ήταν σφιγμένος, όπως και όλη η ομάδα φυσικά, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτεί την υπεροχή του απέναντι σε αντιπάλους που του ταίριαζαν. Όσο αφορά το στατιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, το ένα και μοναδικό εντός παιδιάς σουτ σε 17 προσπάθειες φανερώνει την επιθετική δυστοκία και την κακή βραδιά που βρέθηκαν σχεδόν όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι παίκτες της ομάδας.

Σκορ 3ου Δεκαλέπτου: 35 – 35

4ο Δεκάλεπτο

Οι διαφορές για τις δύο ομάδες θα ξεκαθάριζαν τελικά στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Οι κακές επιλογές συνεχίστηκαν στα πρώτα λεπτά της περιόδου. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν για περισσότερο από 7 λεπτά. Τα δυο τρίποντα του Ποζίδη και το ένα του Μουστάκα κράτησαν την ομάδα μας ζωντανή. Ειδικά το τελευταίο έφερε την ομάδα μας προηγούμενη για τελευταία φορά (46 – 48). Ένα 1 – 8 για τη γηπεδούχο, προϊόν λαθών και κακής συμπεριφοράς σε άμυνα και επίθεση της ΚΟυΠα Κιλκίς, έφερε το ΓΑΣ Αλεξάνδρειας οδηγό και τελικό νικητή με 54 – 59.

Critical Point 4ου Δεκαλέπτου

Κούραση και έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας

Είναι και τα δυο, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, απόλυτα φυσιολογικά. Ωστόσο η ομάδα μας αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια με την πίκρα μιας ήττας που σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Σκορ 4ου Δεκαλέπτου (Τελικό): 54 – 49

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Κώστας Δαμακούδης

Ήρθε από το Πολύκαστρο αποφασισμένος να προσφέρει. Κυριάρχησε στα ριμπάουντ (14), ενώ πέτυχε και 10 πόντους. Έπαιξε με μυαλό, πήρε τις σωστές θέσεις γεμίζοντας με τον όγκο του τη ρακέτα, και μας άφησε υποσχέσεις για ένα αποτελεσματικό δίδυμο με τον σε κακή σήμερα μέρα είναι η αλήθεια, Τάσο Μουστάκα.

Πάρης Χοτουμανίδης

Είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας και το δείχνει με κάθε τρόπο. Έπαιξε με αυταπάρνηση 28 γεμάτα αγωνιστικά λεπτά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Η παρουσία πάντα θα είναι καταλυτική είτε παίζει είτε όχι, προτρέποντας με τη στάση του τους συμπαίκτες του για το καλύτερο. Ευχαριστούμε αρχηγέ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ο προσφάτως νεοσύλλεκτος Αλέξανδρος Πατσούρης, θα είναι (διοικητού θέλοντος) μαζί μας από το επόμενο παιχνίδι. Οι πιτσιρικάδες Καρπέτης και Μάτσκος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, θα έχουν τις ευκαιρίες που πρέπει. Στο χέρι τους είναι να τις αρπάξουν. Οι νεοεισερχόμενοι Δαμακούδης και Κωτόπουλος θα προσφέρουν περισσότερα στη συνέχεια, είναι το μόνο σίγουρο. Η εξέλιξη αυτής της ομάδας είναι μονόδρομος. Όσο θα μαθαίνουμε από τα λάθη μας, τόσο θα βελτιωνόμαστε. Η ΚουΠα Κιλκίς είναι υποχρεωμένη να εξελίσσεται, να μεγαλώνει και να προχωρά.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Μάτσκος, Κωτόπουλος 2, Καρπέτης, Ποζίδης 8(2τρ), Ψωμιάδης 2, Χρυσάφης 2, Χοτουμανίδης 13, Τσουλφαΐδης 3, Δαγκλιάρης Θ., Μουστάκας 7(1τρ), Δαμακούδης 10, Κώττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 09 – 13 / 27 – 28 / 35 – 35 / 54 – 49

Σχολιάστε