My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Κούκλα” και πάλι το Κιλκίς!

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς σηκώνει την αυλαία του! Από τις 9 έως και τις 15 Δεκεμβρίου η πρωτεύουσα του νομού μας γίνεται και πάλι η πόλη της κούκλας!

Οι παραστάσεις ξεκινούν σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς (Πλατεία Ειρήνης) με το τη παράσταση δρόμου “Άγκρο ο Κλόουν” από την Ιταλία, που έχει τίτλο “Πλύσιμο Αυτοκινήτου” και είναι για όλες τις ηλικίες.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο αύριο Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα, με μια μουσική πολυπολιτισμική συναυλία από παιδιά και ενήλικες φιλοξενούμενους της δομής της Νέας Καβάλας.

Μια χορωδία 16 παιδιών από τη Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη, ηλικίας 5-13 χρονών θα μας μυήσει στα τραγούδια των χωρών τους. Ο Ahmed, ο Amar,ο Bashar,ο Basmala,ο Dua, η Dunya, ο Hassan, ο Ibrahim,ο Ihsan,ο Khalil,η Leaa, ο Omar, ο Qasim, ο Rami, η Rahma and ο Tasnim θα τραγουδήσουν ένα αγγλικό τραγούδι για τα φρούτα, ένα αφρικάνικο τραγούδι για το μάζεμα της μπανάνας και ένα αράβικο τραγούδι για την ελευθερία.
Τα παιδιά αυτά μαθαίνουν μουσική με το σχήμα “We are here” στη δομή της Νέας Καβάλας, μαθαίνουν να διαβάζουν μουσική, να παίζουν μικρή φλογέρα και αρμόνικα, και να τραγουδούν μαζί.

Κατόπιν οι “Μουσικοί της Νέας Καβάλας”, μια ομάδα που συγκροτήθηκε επίσης μέσα στη δομή της Νέας Καβάλας και τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική και η προσφυγική περιπέτεια, θα παρουσιάσουν 4 τραγούδια από τις χώρες τους.

Θα απολαύσουμε τον Abdulaziz Al Wani από τη Συρία, 24 χρονών, αυτοδίδακτο μουσικό (έμαθε κιθάρα από το youtube, χωρίς δάσκαλο), τη Sara Rahimi από το Αφγανιστάν, 25 χρονών, τον Khalil Ullah Sharifi, 24 χρονών από το Αφγανιστάν, τον Kaduni Abdalla, 21 χρονών από τη Συρία, (του αρέσει η ελληνική μουσική και πηγαίνει στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς), τη Rania Mosa, 12 χρονών από το Ιράκ, τον Amar Kamil, 11 χρονών από το Ιράκ, τον Samir Gurung από το Νεπάλ, 26 χρονων και τη Renu Nepali από το Νεπαλ 22 χρονών.

Τους χορωδούς και μουσικούς βοηθούν η Βανέσα Παπαλέξη από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Chrissie Brunton από το μουσικό σχήμα “we are here”.

Από τη Βαρκελώνη

Θ` ακολουθήσει η εξαιρετική παράσταση του Jordi Bertran από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας με τίτλο “Circus-Charlot’s dream” -Το όνειρο του Σαρλώ.

Ο Jordi Bertran ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της μαριονέτας το 1977 στη Μπαρτσελονέτα όταν συνάντησε την ομάδα “Grupo Taller de Marionetas”. Τότε ανακάλυψε την δύναμη, τη γοητεία και τη δυνατότητα επικοινωνίας που μπορούν να προσφέρουν οι μαριονέτες. Έχοντας βραβευθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία σήμερα ο Jordi Bertran είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς κουκλοπαίκτες της χώρας του. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ της τέχνης του θεάματος σε πάνω από πενήντα χώρες.

Ο Jordi Bertran διδάσκει τεχνικές χειρισμού και κατασκευής μαριονέτας στο εργαστήριο του “La Casona theatre” στη Βαρκελώνη καθώς επίσης έχει πραγματοποιήσει διεθνή μαθήματα στο Σάο Πάολο, Μεξικό, Πορτογαλία, Βραζιλία κ.α.

Στο Κιλκίς, ο Σαρλώ, ένας από τους μεγαλύτερους χαρακτήρες που αναδείχθηκε από τον παγκόσμιο κινηματογράφο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, θα μας παρουσιάσει μια παράσταση πάνω στα πατίνια του. Ο ρόλος στην παράσταση είναι εμπνευσμένος από μια σκηνή του γνωστού φίλμ “Μοντέρνοι καιροί”.

Η Ρέιτσελ, πλανόδια ανθοπώλης και παρτενέρ του Σαρλώ στη σκηνή, είναι η μούσα που ζεί συνεχώς στα όνειρα του. Αυτή η μαριονέτα είναι εμπνευσμένη από αντίστοιχο ρόλο στο επίσης γνωστό φίλμ του Τσάρλι Τσάπλιν “Τα φώτα της πόλης” .

Τους πρωταγωνιστές συνοδεύουν δύο ισορροπιστές κλόουν και τέλος το παιδικό πνεύμα του μαριονετίστα θα εκδηλωθεί μέσα από την ύπαρξη του Τότι με πολλά υποσχόμενα.

Στην Αυστροελληνική

Πέρα από τις υπέροχες παραστάσεις μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την Κυριακή την Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, που πέρα από την παράσταση της Ομάδας “Bυσσινόκηπος” με τίτλο “Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν το πόλεμο”, θα σας περιμένει και μια υπέροχη έκθεση κούκλας από τη συλλογή της “Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς”, του θιάσου “Παραμυθόδεντρο” της Γεωργίας Λιλίτσα και Φένιας Αρβανιτίδου και της Παρέσας Πολυχρονίδου.

Οι καλλιτέχνες του τοπικού δυναμικού μας εκθέτουν υπέροχες κούκλες, σε ένα σκηνικό παραμυθένιο που θα σας μαγέψει.

Την έκθεση θα μπορείτε να επισκεφθείτε από την Κυριακή 10.12 έως και τις 15.12. από τις 10.30 έως τις 13.00 το πρωί.

Σχολιάστε