My Twitter Feed

19 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Θέσεις εργασίας σε Κουκάκη AE -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Κουκλοθεατρικά δρώμενα στο Κιλκίς

Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, στις 21 Μαρτίου, ο Δήμος Κιλκίς ντύνεται τα γιορτινά του και προγραμματίζει εντυπωσιακά δρώμενα στο Συνεδριακό Κέντρο, στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου και στην Πλατεία Ειρήνης.

bst

Τα προεόρτια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ με την παράσταση » Ο Φεγγαροσκεπαστής»  από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ενώ η κεντρική εκδήλωση  περιλαμβάνει κουκλοθεατρικά  δρώμενα, από τη ζωή του Αγησίλαου και της Μαρίκας με τίτλο »Γεροντοκαμώματα», από την κουκλοθεατρική ομάδα »Παραμυθόδεντρο», την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Δύο ολόσωμες κούκλες φυσικού μεγέθους έρχονται να ζωντανέψουν στιγμές της καθημερινότητάς τους με ένα διασκεδαστικό και ανατρεπτικό  τρόπο. Η πολύχρονη κοινή  συμβίωση, τους έχει βοηθήσει να  αναπτύξουν αισθήματα αγάπης και θυμού, αποδοχής και απόρριψης, κατανόησης και αντίδρασης,  όμως  όλα αυτά κάτω από το θολό, τώρα πια, πέπλο ενός άσβηστου έρωτα. Ένας παθιασμένος παππούς και μια φαινομενικά υπάκουη γιαγιά, υπέροχες φιγούρες κούκλας θα περιδιαβούν την πόλη και θα ξετρελάνουν με τα νάζια και τις κουβέντες τους μικρούς και μεγάλους.

“Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ”, μια υπέροχη παράσταση κουκλοθεάτρου, με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, είναι μια ελεύθερη διασκευή της Θεοδοσίας Σβολάκη- Μπάντζου από το ομώνυμο  παραμύθι του Eric Puybaret.

Θα μπορέσει άραγε ο καινούργιος Φεγγαροσκεπαστής να φθάσει έγκαιρα στο φεγγάρι, χωρίς τη μαγική καραμέλα; Κι αν δε φθάσει θα έχουμε πάντα πανσέληνο και θα χαθούν για πάντα όλα τα όμορφα μισοφέγγαρα; Άραγε, τι ρόλο μπορούν να παίξουν ο μικρός εφημεριδοπώλης, η καλόκαρδη ψιλικατζού, ο ρολογάς κι ο φυσητής γυαλιού; Θα βοηθήσει η δύναμη ενός πρωταθλητή και ενός παλικαρά περισσότερο από την καλοσύνη μιας κοπέλας και την εξυπνάδα ενός μικρού κοριτσιού; Ποιος απ’ όλους θα καταφέρει να στείλει τον Τιμολέοντα στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον Ναπολέοντα;

Οι πολιτιστικές παρεμβάσεις του Δήμου Κιλκίς έρχονται να ενισχύσουν την παράδοση του Κιλκίς ως πόλης κουκλοθεάτρου  και ως πόλης με ζωντανή και ρέουσα  πολιτιστική  παρουσία κυρίως όμως να καταδείξουν ότι την Παγκόσμια Ημέρα του Κουκλοθεάτρου, το Κιλκίς έχει κάθε λόγο να τη γιορτάζει και να μοιράζεται την παιδική μαγεία του με το κοινό. Ο Δήμος Κιλκίς λοιπόν  καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν άλλη μια υπέροχη εμπειρία και να διασκεδάσουν μαζί μας.

Η Μαρίκα και ο Αγησίλαος θα  επισκεφτούν το πρωί της Τρίτης τα  Νηπιαγωγεία της πόλης  και το απόγευμα στις 5:15 θα ξεκινήσουν τη περιήγησή τους στο κέντρο του Κιλκίς ξεκινώντας από το Πάρκο – Κήπος και με χιουμοριστική και εύθυμη διάθεση  θα  κατευθυνθούν προς την 21η Ιουνίου με μικρές στάσεις  στη διαδρομή. Στις στάσεις αυτές η Μαρίκα και ο Αγησίλαος  θα πιούν και ένα καφεδάκι, θα μιλήσουν με τους περαστικούς , θα διασκεδάσουν με το μπαγλαμαδάκι τους, για να καταλήξουν στις 6:00 στην Πλατεία Ειρήνης όπου ο  παθιασμένος παππούς και η φαινομενικά υπάκουη γιαγιά έχουν να μας πουν πολλά!

Σε περίπτωση που ο καιρός θα είναι αποτρεπτικός, τα “Γεροντοκαμώματα” θα γίνουν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

 

Σχολιάστε