My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Παραιτήθηκε κι ο Λ. Δημητριάδης -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

«Κουδούνι» στα σχολεία του Κιλκίς

2o-lykeio-kilkis-sxoleioΤο 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης προκειμένου να παραστεί στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στους οποίους χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κιλκίς Εμμανουήλ.
Στο 1ο Λύκειο παρέστη από το Δήμο Κιλκίς η αντιδήμαρχος Ελένη Αναστασιάδου και στο 2ο Λύκειο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τσογγίδης.
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε σε όλη τη σχολική κοινότητα κάθε επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας στην προσπάθεια να ξεπερασθεί η σημερινή δύσκολη συγκυρία. Διαβεβαίωσε δε, ότι στη συνολική κοινή προσπάθεια η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα είναι παρούσα με όλες της τις δυνάμεις.
mathites-001Ο Δήμος Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης παρέστη στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ και ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό στους μαθητές και στους γονείς μία δημιουργική και εκπαιδευτικά παραγωγική νέα χρονιά, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κιλκίς βρίσκεται στο πλευρό τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη σχολική στέγη.
Ειδικά για το 1ο ΕΠΑΛ ο Δήμαρχος Κιλκίς ανακοίνωσε ότι ικανοποιείται το αίτημα του σχολείου για την κατασκευή υπόστεγου και η εργολαβία του έργου ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στις τελετές αγιασμών σχολείων ήταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Ι. Τσογγίδης (2ο Γυμνάσιο, 2ο Ενιαίο Λύκειο) οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Ε. Αναστασιάδου (1ο Ενιαίο Λύκειο) Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών Θ. Βαφειάδης (Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Ευκαρπίας) Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Αιμ. Νικολαϊδης (8ο Δημοτικό Σχολείο) Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Α. Μανουσαρίδης (3ο Γυμνάσιο) Ανάπτυξης Π. Πεντζερετζής (1ο Γυμνάσιο) Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Διαφάνειας και Δόμησης Δ. Τσαντάκης (9ο Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ) η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Αικ. Γιαννακούλα – Ζιούτα (1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο) ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καρυπίδης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κιλκίς (3ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο) η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κιλκίς Γ. Τσελέκη, (2ο ΕΠΑΛ) οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Δημητριάδης (2ο Δημοτικό Σχολείο) Δ. Κυριακίδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου (4ο Δημοτικό Σχολείο) ο Α. Πογέλης (5ο Δημοτικό Σχολείο).

sxoleio-axioupoli-001Ο Δήμος Παιονίας

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, παραβρέθηκε στους αγιασμούς που τελέστηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Πολυκάστρου καθώς και στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αξιούπολης μαζί με τον Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. κ. Δεβετζόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φράγκο και ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά καλή σχολική χρονιά διαβεβαιώνοντας τους παράλληλα ότι η δημοτική αρχή θα είναι κοντά στους γονείς και το προσωπικό σε ό,τι χρειαστούν.
Στις λοιπές σχολικές μονάδες του δήμου παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς «καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες».

Ο Δήμος Παιονίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τα σχολεία, έχει ήδη προβεί σε όλες τι δέουσες ενέργειες και στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και παρά τις συνεχείς περικοπές κονδυλίων από Υπουργείο Παιδείας.

troxaia_fylladia-001Φυλλάδια από Τροχαία

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα (12-09-2016) το πρωί, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Παράλληλα, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

· Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.

· Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.

· Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.

· Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.

· Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

· Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας, που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.

· Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.

· Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.

· Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη».

Σχολιάστε