My Twitter Feed

31 Ιούλιος, 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βελτιώσεις στην Εμποροπανήγυρη -

Τρίτη, 31 Ιούλιος, 2018

ΓΝΚ: «Αλά καρτ συνδικαλισμός» -

Δευτέρα, 30 Ιούλιος, 2018

Συντονισμός λόγω φόβου φωτιάς! -

Κυριακή, 29 Ιούλιος, 2018

Αναβαθμίζεται το ΤΕΙ του Κιλκίς -

Κυριακή, 29 Ιούλιος, 2018

Διαβούλευση για το Φυσικό Αέριο -

Παρασκευή, 20 Ιούλιος, 2018

Παιονία: Η κόντρα καλά κρατεί! -

Παρασκευή, 20 Ιούλιος, 2018

ΝΟΔΕ σε εκλογική ετοιμότητα -

Παρασκευή, 20 Ιούλιος, 2018

Φυσικό Αέριο και σε Πολύκαστρο -

Πέμπτη, 19 Ιούλιος, 2018

Κοσμοπλημμύρα στη Γιορτή Καλαμποκιού

Το χρυσάφι του κάμπου του λεκανοπεδίου των Μουριών έθελξε εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες που το περασμένο Σάββατο προσήλθαν στο Σ.Σ. Μουριών για να γευθούν τον καρπό του καλαμποκιού που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην τοπική αγροτική παραγωγή και να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε μια γιορτή ευεξίας και εκλεκτών γεύσεων.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή των Ανθρώπων, της Γης, του Μετανάστη και της Παράδοσης που συνοπτικά έχει καθιερωθεί ως »Γιορτή του Καλαμποκιού» που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σ.Σ. Μουριών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σ.Σ. Μουριών “Το Μπέλλες”.

Η ζεστή καλοκαιρινή βραδιά ξεκίνησε με μουσικό καλωσόρισμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Τα Σούρμενα” και ακολούθησε η ευλογία του καρπού του καλαμποκιού από τους ιερείς Ευσέβιο, Αχίλλειο και Θεόδωρο.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας,Πολιτισμού&Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Τσαντάκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αξία των συνεργασιών των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και της αλληλεγγύης καθώς και την καθιέρωση της γιορτής ως ένα πολύπλευρο θεσμό του Δήμου.Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης υποστήριξε η Ραφαέλα Πηλιανίδου που παρουσίασε ένα θαυμάσιο θεατρικό δρώμενο με τη συνδρομή ομάδας μικρών κοριτσιών.Επιστημονική διάλεξη σχετικά με το καλαμπόκι έδωσε ένας νέος γεωπόνος,ο Σταύρος Στεφανίδης,που θα μπορούσε να μεταναστεύσει αλλά προτίμησε να παραμείνει στο τόπο του και να δραστηριοποιηθεί εδώ.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τον Πόντο από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μυριοφύτου, Μουριών και Σ.Σ. Μουριών. Οι επισκέπτες γεύθηκαν διάφορα νόστιμα εδέσματα καλαμποκιού και συμμετείχαν στο λαϊκό γλέντι που ακολούθησε. Η εθελοντική συμμετοχή μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και συνέβαλε στην άρτια υλοποίηση της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης.

Πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης ήταν το αντάμωμα των ανθρώπων και η ανάδειξη της θρεπτικής αξίας και των ευεργετικών για την υγεία ιδιοτήτων του αγαπημένου αυτού τοπικού καρπού.

Η κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία του Σ.Σ. Μουριών και το αμφιθέατρο, η ευφρόσυνη διάθεση όλων, οι προσφορές των τοπικών παραγωγών σε καρπό ( Στάθη Καρυπίδη,Γιώργου Μουχτάρη, Κώστα Στεφανίδη) και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την αγροτική υποστήριξη απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία ανθρώπων και φορέων, μπορεί, σαν τον πλούσιο καρπό του καλαμποκιού, να αποδώσει θετικά αποτελέσματα και να συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική ανάπτυξη.

Σχολιάστε