My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Μ. Αποστόλων

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο για τη κοπή της βασιλόπιτάς του:

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση τη διέκρινε αυτό που χαρακτηρίζει και στολίζει την κάθε εκδήλωση του Συλλόγου: η μεγάλη συγκίνηση, οι θερμοί και ατελείωτοι εναγκαλισμοί των Μελών και Φίλων του, που έλαβαν χώρα και στη διάρκεια κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, την Κυριακή11 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του «Αγίου Νεκταρίου» της Ενορίας Μέσων και Άνω Αποστόλων.

Ευλόγησαν τη Βασιλόπιτα οι Ιερείς της Ενορίας μας Πατέρες Ευάγγελος και Δημήτριος ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε – στη διάρκεια της ομιλίας του- στη σημασία του υψηλού στόχου που πρέπει να θέσουν τα Μέλη για την καινούργια χρονιά: αυτού της συγχωρητικότητας, αλληλεγγύης και της κεντρικής θέσης που πρέπει να κατέχει «ο άνθρωπος» στη σκέψη και τις πράξεις όλων.

Για το νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων μίλησε ο Κατηχητής κ. Σάββας Τουτουντζόγλου

Σε κάθε είδους εκδήλωση του Συλλόγου υπάρχει πάντα μια θεματική ενότητα πάνω στην οποία συγκροτείται η όλη δομή της. Φετινή θεματική ενότητα ήταν «τα παλιά ήθη και έθιμα τοπικά και Ελλαδικού χώρου στη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου δωδεκαήμερου» και ήταν βιωματικής υφής. Ως εκ τούτου παρουσίασαν παλιά ήθη και έθιμα τα Μέλη του Συλλόγου μας : πρεσβυτέρα Σταυρούλα Κομνηνού, κ. Ερασμία Σταμπολίδου και κ. Ανέστης Αγαθαγγελίδης ενώ η επίσημη προσκεκλημένη του Συλλόγου μας κ. Ελένη Τσιφτσόγλου έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη σημασία της ύπαρξης των εθίμων στη ζωή μας, προβάλλοντας και ήθη και έθιμα του θρακιώτικης καταγωγής γενέθλιου τόπου της, του Νέου Γυναικοκάστρου.

Προβλήθηκε στη συνέχεια μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία με θέμα τα ήθη και έθιμα σε διάφορες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, επιμελημένη από την Υπεύθυνη Λόγου του Συλλόγου κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου.

Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή παρουσία του ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Κυριακίδης Δημήτριος. Με πραγματικό, ουσιαστικότατο ενδιαφέρον ενός τοπικού άρχοντα για τα πολιτιστικά πεπραγμένα των δημοτών του, με βάθος, ποιότητα νοήματος διανθισμένου με πλούσια, εκφραστικότατη γλώσσα ο κ. Κυριακίδης έδωσε με την ομιλητική του παρέμβαση πνοή και δύναμη στη συνέχιση του έργου του Συλλόγου και έθεσε τους παρευρισκόμενους προ της ευθύνης τους απέναντι στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου τους και της μεγάλης αναγκαιότητας συμμετοχής τους σ’ αυτόν.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σταμάτης Παπαουνίδης ο νεοεκλεγής πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ιορδάνης Μελεκίδης, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Πέτρος Καρακίδης καθώς και η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών κ. Κωνσταντίνα Τρίγκα.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η αναφορά του π. Δημητρίου Κομνηνού στα έθιμα και στις συνήθειες των ενοριτών του στη διάρκεια των προηγούμενων και πολύ δύσκολων δεκαετιών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος τίμησε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κοινότητας Μαυρονερίου κ. Πέτρο Καρακίδη και τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική προσφορά του και στο Σύλλογο, καθώς επίσης και την μικρή Στεφανία Χαριτωνίδου ως παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς στο Σύλλογο.

Όταν τελειώνει μια εκδήλωση του Συλλόγου- όπως η συγκεκριμένη – καθολικά εκφράζεται ο διακαής πόθος για σύντομη επανάληψή της . Υπόσχεση και διαρκή αγώνα για πραγμάτωσή της, εξέφρασε ο πάντα σε ετοιμότητα για δράση Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. Είθε.

Σχολιάστε