My Twitter Feed

12 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανηγυρίζει το πρώτο του κύπελλο -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

ΟΠΚ: Θέλει να βοηθήσει αλλά… -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Αστυνομικοί εναντίον διοίκησης! -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Α1 ΕΠΣΚ: Πλησίασε ο Κιλκισιακός -

Κυριακή, 10 Μάρτιος, 2019

123 οι «οκταμηνίτες» του Δ. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Ανησυχία για τα φετινά στάρια -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

82 «οκταμηνίτες» στο Δ. Παιονίας -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Στη ΒΙΠΕ για τις εργαζόμενες -

Παρασκευή, 8 Μάρτιος, 2019

Κολοβή δίκη

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Επιτέλους θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου η δίκη για την υπόθεση της Siemens. Ελπίζουμε να μην προκύψει την τελευταία στιγμή κάποιο νέο κώλυμα, αν και με τέτοιου τύπου ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν πρώην κρατικοί αξιωματούχοι, υψηλόβαθμοι πολιτικοί παράγοντες και κυβερνήσεις ξένων χωρών, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Τα συμφέροντα είναι πολλά, η απειλή (αν βεβαίως λάμψει η πλήρης αλήθεια) για δήθεν έντιμους πολίτες εξαιρετικά σοβαρή, οπότε πρέπει να περιμένουμε ότι οι αντιστάσεις θα είναι ισχυρές.

Το σκάνδαλο της Siemens και στο οικονομικό επίπεδο (βλάβη του Δημοσίου) και στο πολιτικό επίπεδο (χρηματισμός κομμάτων και συνδικαλιστών) είναι το μεγαλύτερο την εποχή της Μεταπολίτευσης – μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Κι αυτό γιατί εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., κυρίως όμως γιατί υπάρχει άμεση ή έμμεση παρέμβαση μιας χώρας, της Γερμανίας, η οποία είναι η κυρίαρχη στην Ευρώπη, ελέγχει τα όργανα της ευρωζώνης, έχει επιβάλει την πολιτική της και, το σημαντικότερο, δίνει μαθήματα ηθικής στους άλλους.

Δεν θα είναι λίγο πράγμα να τσαλακωθεί η υπόληψη των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της Γερμανίας. Εμφανίζονται ως οι υπερασπιστές του ενάρετου καπιταλισμού και ως το αντίπαλο δέος στους διεφθαρμένους, σπάταλους και απείθαρχους Νότιους που ζουν πάνω από τις δυνάμεις τους και εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία (;) των σοβαρών χωρών, ωστόσο αυτές οι υπεράνω υποψίας ελίτ δεν διστάζουν να μετέλθουν όλα τα μέσα προκειμένου να κερδίσουν δουλειές στις υποτελείς χώρες εξαγοράζοντας κόμματα και κυβερνήσεις.

Πόσο βαθιά όμως μπορεί να πάει η έρευνα της Δικαιοσύνης αφού οι δύο κεντρικοί κατηγορούμενοι δεν θα είναι στο εδώλιο; Ο ένας, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, κυκλοφορεί «καθαρός», ελεύθερος και ωραίος στη Γερμανία, και ο άλλος, ο Χρήστος Καραβέλας, «φυτοζωεί» κάπου στη Λατινική Αμερική – αν ισχύουν οι πληροφορίες.

Με αυτούς απόντες, οι οποίοι εκτελούσαν τις εντολές της μητρικής εταιρείας, γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις καθώς και τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, το πιθανότερο είναι να τιμωρηθεί η μαρίδα και να μείνει στο απυρόβλητο το κέντρο παραγωγής του βρόμικου σχεδίου.

Συνεπώς το δικαστήριο οφείλει να αναμετρηθεί και με τα παρακάτω ερωτήματα: Γιατί οι Χριστοφοράκος, Καραβέλας δεν θα λογοδοτήσουν για τις παράνομες πράξεις τους; Ποιοι ευθύνονται για την απόδρασή τους μέρα μεσημέρι; Πρόκειται για αμέλεια κρατικών υπηρεσιών; Εχουμε να κάνουμε με συνενοχή αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης; Ποιον ή ποιους συμφέρει η μη παρουσία τους στο δικαστήριο;

Ανάγωγα

Προχθές που κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει στο Βερολίνο το Washington Group για να ασχοληθεί με το ελληνικό χρέος και τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, έσπευσαν κόμματα και μέσα ενημέρωσης να υποστηρίξουν ότι ετοιμάζουν ερήμην μας επώδυνα μέτρα.

Οταν η Γερμανία είπε ότι δεν έχει προγραμματιστεί τέτοια συνάντηση, οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίστηκαν ότι το Βερολίνο βάζει νάρκη στην Αθήνα. Ζαλιστήκαμε…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε